שטיפת ידיים

אילי64

New member
שטיפת ידיים

עינת שלום, ביתי בת השנתיים לא תמיד מסכימה לשטוף ידיים לפני הארוחה. מה לעשות? אילי

שטיפת ידיים

אילי שלום, מתי בתך מסכימה לשטוף ידיים ומתי לא? איך את מגיבה כאשר היא מסרבת לשטוף ידיים? עינת גבע יועצת משפחתית מכון אדלר.

אילי64

New member
שטיפת ידיים

עינת שלום, אני מבקשת ממנה לשטוף ידיים כאשר אנחנו חוזרים מהגן או מהגינה והידיים שלה מאוד מלוכלכות. כשאנחנו בבית אני לא ממש עומדת על כך. אני לא מוכנה לוותר כי זה עניין בריאותי. מה לעשות?

שטיפת ידיים

אילי שלום, אני מבינה שערך ההיגיינה חשוב לך מאוד ואת רוצה להעביר אותו לילדה למען ההרגלים הטובים ובריאותה. שאלת המפתח היא : איך תוכלי לעשות זאת באופן כזה שבתך תרצה לשתף פעולה? ילדים מוכנים לשתף פעולה: כאשר הם מבינים את ההיגיון, כאשר אנחנו עקביים (בגילה היא אולי עדיין לא מבחינה בין חייבים כי חזרנו מהגינה לבין לא חייבים כי היינו בבית – חוסר העקביות לא מובנת לה ומבלבלת אותה) וכאשר אנחנו מעבירים את הערך בכבוד ובהתחשבות. את אומרת "אני לא מוכנה לוותר". בדרך כלל, כאשר אנחנו לא מוכנים לוותר , אנחנו נכנסים למאבק . אנחנו דורשים לציית לדרישה. הילד מסרב. נפתחת מלחמה. וכידוע במלחמה כמו במלחמה אין מנצחים, יש התבצרות בעמדה ותקיעות. לכן, כדאי שנשנן שאיננו יכולים לכפות על הזולת – גם הוא בתנו הקטנה לעשות מה שאנחנו רוצים. יחד עם זאת עומדות בפנייך דרכים רבות ויצירתיות. אמנה שתיים. האחת : להשתמש במגבונים לחים, או בספריי הנמכר בפארמים לרחיצה ללא מים ולהציע אלטרנטיבות לבחירה. כך היא מקבלת מקום של כבוד, ושליטה. בנוסף, תוכלי להיכנס הביתה ולהצהיר. "אימא הולכת לשטוף ידיים"= הדגמה. "כמה נעים לי הידיים שלי נקיות" התמדה ברוח זאת, בלי תביעה ולחץ לשיתוף פעולה בדרך כלל מובילים את הפעוטות לבקש גם. נראה לך? עינת גבע יועצת משפחתית מכון אדלר

שטיפת ידיים

לי קצת קשה להרים את הבן שלי (בן שנתיים) לכיור ולרחוץ לו ידיים כי אני בהריון אבל בדיעבד זה טוב בלי קשר להריון כי אז הפתרון שלי הוא שהוא מביא כסא נעמד ליד הכיור ושוטף ידיים "לבד" אני שמה לו סבון על היד שלו ושמה גם על היד שלי ואנחנו רוחצים יחד וכל אחד לחוד. ככה הוא מרגיש שהוא עושה לבד אז הוא מסכים. את יכולה גם לפעמים להפריח בלונים מהסבון עם היד... זה הופך את זה לחויה ואפשר רק כשהיד עם סבון אז שוב, חייבים לרחוץ ידיים.......

התחלקות מבורכת

שלום רב, שלום לך תודה על שיתוף ביצירתיות. תבורכי והמשיכי לשבץ בפורום מניסיונך ותובנותייך. בברכה, עינת גבע, מנהלת הפורום מטעם מכון אדלר.

למעלה