שטיפת ידיים
אילי שלום, אני מבינה שערך ההיגיינה חשוב לך מאוד ואת רוצה להעביר אותו לילדה למען ההרגלים הטובים ובריאותה. שאלת המפתח היא : איך תוכלי לעשות זאת באופן כזה שבתך תרצה לשתף פעולה? ילדים מוכנים לשתף פעולה: כאשר הם מבינים את ההיגיון, כאשר אנחנו עקביים (בגילה היא אולי עדיין לא מבחינה בין חייבים כי חזרנו מהגינה לבין לא חייבים כי היינו בבית – חוסר העקביות לא מובנת לה ומבלבלת אותה) וכאשר אנחנו מעבירים את הערך בכבוד ובהתחשבות. את אומרת "אני לא מוכנה לוותר". בדרך כלל, כאשר אנחנו לא מוכנים לוותר , אנחנו נכנסים למאבק . אנחנו דורשים לציית לדרישה. הילד מסרב. נפתחת מלחמה. וכידוע במלחמה כמו במלחמה אין מנצחים, יש התבצרות בעמדה ותקיעות. לכן, כדאי שנשנן שאיננו יכולים לכפות על הזולת – גם הוא בתנו הקטנה לעשות מה שאנחנו רוצים. יחד עם זאת עומדות בפנייך דרכים רבות ויצירתיות. אמנה שתיים. האחת : להשתמש במגבונים לחים, או בספריי הנמכר בפארמים לרחיצה ללא מים ולהציע אלטרנטיבות לבחירה. כך היא מקבלת מקום של כבוד, ושליטה. בנוסף, תוכלי להיכנס הביתה ולהצהיר. "אימא הולכת לשטוף ידיים"= הדגמה. "כמה נעים לי הידיים שלי נקיות" התמדה ברוח זאת, בלי תביעה ולחץ לשיתוף פעולה בדרך כלל מובילים את הפעוטות לבקש גם. נראה לך? עינת גבע יועצת משפחתית מכון אדלר