שטיפות ידיים

mishmishel

New member
שטיפות ידיים

ביתי המקסימה והרגישה סיימה לפני כ- 5 חודשים את הפסיכומטרי אחרי השירות הצבאי עבדה במשך שלושה שבועות במקום מסוים ומאז היא לא עובדת והכל השתנה התחילה להיות מכורה לשטיפות ידיים אחרי כל פעולה לא משנה במה היא עוסקת היא שוטפת ידיים כמעין טקס. אני מסבירה לה שיש לה בעיה והיא חייבת לפנות לרופא לקבלת טיפול היא לא מוכנה לשמוע וגם מבינה שאין לה בעיה. בינתיים פניתי לפסיכיאטרית מטעם קופ"ח ומטפלת אחרת שמטפלת בבעיה שתיהן אמרו שהיא חייבת להגיע לטיפול, היא לא רוצה ובינתיים המצב רק הולך ומחמיר וחשבונות המים שלי הופכים לסיוט בבית. קשה לי עם המצב מה אני עושה אני פשוט לא יכולה להיות רגועה במצב שכזה ומן הסתם אני גם הופכת לאישה מאוד עצבנית ולא רגועה, מזל שאני רוב שעות היום מחוץ לבית אך כשאני חוזרת הביתה המצב נעשב בלתי ניסבל. מבקשת לכל מי שיש לו טיפים יעילים ומנסיון אישי אני מבקשת לשמוע . תודה

רעיון

אולי תתני לה את ההרגשה שהיא "מנצחת" במשא ומתן..לדוגמא, אימרי לה לנסות ללכת 4 פגישות בלבד,ולבחון אם היא מתחברת..-היא לא מתחיבת מולך לכלום,היא רק בודקת-זה יכול לתת לה תחושה שהיא זו שבוחרת ומחליטה. יש שתי אופציות לסיבה בעטייה היא מתנגדת לטיפול:1. היא מאוד מתביישת,וחושבת אולי שהיא "המוזרה" היחידה.(המילה "מוזרה" בה השתמשתי-מתיחסת לחוויה האישית שלה,ולא על אופן ההסתכלות שלי על אוסידי) .2. היא לא סובלת "מספיק". כדי להתחיל טיפול צריך מינון מינימלי של מצוקה. ואולי מה שדרך המבט האישי שלך נראה "סבל", עבורה לא נחווה כך. לגבי הסיבה הראשונה-כדאי לשים לה על השולחן איזה מאמר ידידותי על אוסידי שקשור בשטיפת ידיים-תוכלי להיעזר באנטיתזה גלגל לשם כך.כך היא תוכל לראות שעוד אנשים חווים את הקשיים שלה. ושזה בסדר. שהיא בסדר. אולי תכתבי לה את השם של הפורום הזה.. את יכולה גם לכתוב לה מכתב, יותר קל לאנשים להקשיב לעיתים דרך מכתב.. ובכל מקרה,למרות חוסר האונים שלך-נסי לתמוך בה ולהיות שם בשבילה,גם אם היא בדרך "הלא נכונה" (כביכול).לשדר לה שאת שם בכל מחיר.לא להשאיר אותה עם תחושה שהיא לבד,שלא מבינים אותה.. כשיגיע הרגע המתאים או כשהיא תגיע למינון מצוקה גבוה מידי-היא תפעל. ייתכן שהיא תצטרך להתעמת בזה כשהיא תכיר בחור חדש או כשהיא תתחיל ללמוד/לעבוד-וינכחו לידה עוד אנשים מלבד משפחתה..כל דבר בעיתו.זה קשה אבל לעיתים הדרך השנייה עלולה להיות ארוכה יותר.. בהצלחה, בת-אל משה,עובדת סוציאלית קלינית

אמא11

New member
היי מישמיש וברוכה הבאה לפורום../images/Emo140.gif

רציתי לידע אותך שיש לנו קבוצת תמיכה ועזרה הדדית של הורים לילדים, נוער ובוגרים עם OCD. אנחנו נפגשים אחת לחודש, בימי ג' בערב בת"א ברח' נחלת בנימין. בשבוע של המפגש יש הודעה מפורטת בפורום. המפגש הבא יהיה ב- 17.8 ותתארח בו בת אל משה שגם ענתה לך. בת אל היא עובדת סוציאלית שמטפלת בCBT ומשלבת עם שיטת ימימה. המפגש שאחריו יתקיים ב-14.9.10. שלחתי לך במסר את מס' הטלפון שלי ערב טוב תמי

אממ

אולי כדאי להראות לה מקרים של אנשיםש יש להם את זה גם.... לי היה בדיוק אותו הדבר, אולי כדאי להראות לה את הפוסט שמתאר את השלבי שטיפת ידיים והיא תראה אם זה דומה למה שהיא עושה? שתקרא קצת, שתראה שזה לא מפלצת נוראית, שזה לא מוריד מערכה, ואולי אז היא תסכיםפ לקבל את זה אגב, אפשר להשתמש בחומר המחטא הזה שמוכרים בחנויות.

Gameboy4

New member
המלצה

את יכולה לקנות לה את הספרים "די לאובססיה" ו"להתגבר על ניקיון כפייתי". שני ספרים טובים אשר יכולים להועיל לה.

חייבת לשאול

הספרים האלה באמת עוזרים איכשהו? מה כבר כתוב בהם? לא יודעת למה כל כך קשה לי להאמין שספרים יכולים לעזור..... יכול להיות שאני סתם מרגישה עצבים שיש אנשים שלא חוו וחושבים שיודעים על כך...... תוהה עם עצמי

Gameboy4

New member
זה מבוסס על CBT

זה אמור לעזור. כמובן שלא לכולם כי אין 100 אחוז ברפואה. דרוש גם תרגול אקטיבי של כתיבת מחשבות וכדומה ולא רק קריאה פסיבית של הספר כדי לראות שיפור משמעותי. ברגע שהבנתי שמצב הרוח והאושר שלי נקבעים רק על ידי המחשבות שלי ורק על ידי ולא תלויים בדברים חיצוניים השגתי את שלי.

אמא11

New member
בקשר לספרים

משיחות עם אנשים - הספרים עוזרים לחלק. אני מציעה לך לעבור בצומת ספרים או בסטימצקי, לדפדף ולהתרשם. חיבוק תמי

האמת שהסתכלתי בעבר

האמת יותר נמשכתי לספרים האחרים בסגנון 'איך לעזור לעצמך לסלוח להוריך'
זה אירוני במיוחד, אבל אני לא ממש קוראת ספרים. אני כותבת ולא קוראת, לכו תבינו! אני חושבת שזה נהדר שיש אנשים שיכולים לקרוא ולהשתמש בכך לעזרתם...... אצלי זה ממש אבל ממש לא ככה. האמת יש לי ממש אנטי נגד כל הספרים שאומרים לך איך לנהוג בכל מיני מצבים. בכללי, אני חושבת שעדיף שאדם יעשה מה שנכון לו ולא מה שמישהו כתב. אבל זה אינבידואלי

Gameboy4

New member
את טועה לחלוטין חמודה

הספרים שהמלצתי הם לא ספרי פסיכולוגיה בגרוש של עזור לעצמך אלא ספרים המבוססים על טיפול מדעי-רפואי מוכח מחקרית. ועל אחד גם עשו מחקר שאושש את זה

Bakbook1

New member
את יכולה לסגור את השאלטר של המיים

בשעות מסויימות של היום. וכך, לא תהייה לה "הפרבילגייה" הזו. לשטוף את הידיים.

עצה מפגרת!

זה פאקינג אכזרי מה שכתבת עכשיו.אני לא יודעת אם את/ה סובל/ת מאוסידי,אבל לקחת לה את הטקס בצורה כזו חדה בלי שום עזרה וטיפול רק יחמיר לדעתי את הבעיה ויגרום לה לשנוא את אמא שלה על זה. לא ממליצה על העצה המפגרת הזאת וחושבת (ומאוד מקווה) שבת-אל וכולם יצדיקו אותי על זה.

Bakbook1

New member
זו רק עצה, לא צריך לקחת את המילים שלי

בצורה קשה. היא יכולה לבחור לעשות איתה מה שהיא רוצה. אני לא תמיד בטוח שהטיפול הרצוי ב- OCD הוא רחמני. ה- OCD אינו רחמני כלל, האם גם צריך להתייחס אליו ברחמנות?

היי..

סליחה אם תקפתי. אתה צודק,האוסידי לא רחמני בכלל,אבל מניסיון אישי שלי צריך טיפול מקצועי ומובנה והעצה שנתת לא תגרום לתוצאה הרצויה,אלא להיפך.. המשך יום טוב..

למעלה