שטיסל

שטיסל

ראיתי פרק אחד מהסדרה הזו, שיוצאת בימים אלו, ואהבתי. ראיתם? אהבתם?

לדעתי הצליחו לבטא יפה בדמויות את אותו קבעון דתי-חרדי וראיית השחור-לבן שמוציאה פעם טוב ופעם רע. ותמיד איכשהו הכוונות "טובות".

נראה מה יהיה הלאה.
http://yes.walla.co.il/?w=//2643260

אני לא חושבת שיש סדרה שמנסה לתאר

חיי החרדיות ולא חטאה לאמת...
עד היום ממה שראיתי [וזה באמת לא הרבה, את הזמן המועט שלי העדפתי לבזבז על קלאסיקות, אבל סדרות על חרדים ויוצב"ש תמיד סקרנו אותי אז דוקא אותם כן ראיתי ] כולם; גם כאלה שהונחו ע"י יוצב"ש היה חסר בהם (בין אם זה בלבוש / בדיבור / בהליכות / בצורת ההתנהגות ). ולא עזר כמה שדחפו מילים באידיש פה ושם. מי שמכיר יודע שזה לא זה.

כנראה שכשמתרחקים מהחברה הזאת לאט לאט שוכחים את כל הניואנסים הקטנים, ומי שעדיין חי בתוככי החברה הזאת, רואה את זה בנקל. אבל היות והסדרות מיועדות ל"חילוני" הממוצע, זה באמת נותן להם הצצה לעולם סגור ומסוגר, גם אם לא הכי אותנטית להם זה מספיק.... לי זה מציק בעין.

אותנטיות

כשיוצאים מהמגזר ומתרחקים מספיק קולטים גם כמה הבועה הזו אטומה ומה שרואים מכאן לא רואים משם.
נכון שהחילוני הממוצע מסתפק בפחות כי הוא לא באמת יודע שזה פחות. הוא לא יודע למשל שאין מצב שגבר חסידי מן המניין יפנה אל אשה בסניף בנק ויציע לה להפגש.
כשאני צופה בסדרות כאלה אני מצפה מראש לפחות אותנטיות וליותר אווירה ומסרים. הדמויות עשויות היטב והרוח מציגה תמונה משפחתית וסיטואציות קורעות לב, שכשאתה "שם" אתה מפספס עד כמה הם מעוותות, הן נראות טבעי ורק כשאתה מתרחק אתה מקבל פרספקטיבה חדשה.
נכון שאולי שוכחים את המבטא המדוייק של האידיש... נו שוין.

Pastafarian

New member
תראו את "חופשת קיץ" של דוד וולך

בדר"כ כשאני צופה בסרטים/סדרות על חרדים האי דיוקים כ"כ מטרידים אותי שאני פורש באיזשהו שלב. הסרט הראשון שראיתי ששמר על אותנטיות כולל הניואנסים הקטנים היה חופשת קיץ.

motii011

New member
ככה זה כשהבמאי הוא דוד וולך

הבעיה היא שמבחינת הניואנסים הוא מושלם!!! אבל התוכן קצת פחות (בעיני בכל אופן)

הלנצח

New member
מסכים איתך לגמרי

כל הטעויות הקטנות מעצבנות.
נכון שאת החילוני זה פחות מטריד, אבל איכשהו הוא בטוח שמה שהוא רואה משקף את המציאות.
אני מניח שלעתים אנשים אפילו משתמשים בזה כטיעון. כך היה בשטייסל...

motii011

New member
נראה סדרה מושקעת

יש הרבה קטעים שנראים ממש אותנטיים... הלחץ מהטלוויזיה... הראש שבורח לצד כשמתחילים לנבל את הפה...
וכו

למעלה