שטח עביר מאוד במרכז

TalDal

New member
שטח עביר מאוד במרכז

אהלן יש לי ראב-4.. לא ג´יפ שטח טהור, אך עדיין בעל יכולות. אני רוצה לקחת אותו לשטח קצת, ואף פעם לא נסעתי בשטח. אני מחפש שטח פשוט מאוווד באיזור המרכז. בת"א/קרוב. אני מחפש את השטח שהוא בדיחה כשטח, אך שרכב רגיל לא היה עובר. משהו כמו חול ים או בסגנון. לאן אני יכול ללכת? תודה רבה טל

צוק תל ברוך,

סע לכיוון סי אנד סאן,וחפש את ההשתלבות לשטח,מקום יפה,ירידה לחוף,מספר אתגרים(לא משהו שאי אפשר להמשיך הלאה בלעדיו,אלא קירות או בורות שאפשר לנסות לעבור). בנהיגה טובה,אפילו לא מחייב 4X4 תהנה

TalDal

New member
הירידה לחוף

זה חוף של ג´יפים? איך אני יודע איזה חוף הוא המדובר? שאני לא אגיע לחוף רגיל ואקבל קנס פתאום..

ronbs

New member
שטח

בין חולון לראשון יש קטע שטח מעולה. כניסה מתחנת דלק הסיירים נוסעים לכיוון דרום,לראשון. אל תשכך להוריד אוויר בגלגלים רון

הגיל

New member
תתחיל בבור, בשבילים ותסיים בדיונות

לדעתי דווקא דיונות הן המכשול היותר בעיתי לרכב שכזה (ויש לי רכב דומה), נכון שאפשר לעבור אבל זה מצריך קצת נסיון. מכיוון שאין הילוך כוח, ואין נעילת דיפרנציאל, צריך לבוא לדיונה במהירות ואם נעצרת אז לחזור לאחור ולא להתעקש ולשקוע. כמו כן בדיונות קל להכנס לשיפועי צד. תתחיל בבור, נמצא מצפון לחוף תל ברוך, ומדרום למלון סי אנד סאן, אם תסע ביום שישי בצהריים לא תוכל שלא לראות את הרכבים. היתרון שם שאם תתקע תמיד יהיו מי שישמחו לחלץ (ומי שישמחו להסתתכל). אחר כך תמצא טיול עם קצת חול והרבה שבילים - משהו כמו מסלול מפלמחים לאשדוד. אחר כך תלך על הדיונה הגדולה. או על המסלול שהציע רון. בכל מקרה, בבור אין צורך להוציא אוויר, אבל בכל חול אחר, להוריד אויר למחצית מהלחץ הרגיל, ולא לשכוח לנסוע אחר כך בזהירות לתחנת הדלק הקרובה ולמלא. ותהנה.... גיל

TalDal

New member
שיפועי צד

סליחה על הבורות..אבל מה זה שיפועי צד? תודה רבה טל

עוד מספר נקודות+שיפועי צד-

בעניין תל ברוך- תבוא פעם ראשונה בשישי בצהריים,ככה שבאמת לא תוכל לפספס+באמת תמיד יהיה מי שיעזור לך,יש שם אנשים(כמוני)שמתים לנסות ת´ציוד החדש שלהם לחילוץ:) שיפועי צד- מצב הבסיס הוא כשהרכב נמצא עם ארבעה גלגלים על הקרקע במתלים סגורים-יען,אנכי לקרקע וישר ב90 מעלות מכל נקודה ברצפה,לקרקע,ברגע שאתה נע במעלה,גודלת הזווית בה הפיטץ´-גחון הרכב גבוה. נניח,התחלת לנסוע בעלייה שהזווית הראשונית בה היא 1 מעלה,והזווית האחרונה בה היא אנכית,90 מעלות,יענו העליה הפכה לצוק,בשלב די מוקדם,תגיע לזווית שתקרא זווית נטישה,בה הרכב פשוט יאבד אחיזה ו/או ייתהפך אחורה סביבות ה30 מעלות כנל לגבי שיפועי צד שאתה נוסע בדיונה למשל,אתה עשוי למצוא את עצמך נוסע על צד הדיונה,כביכול שדלת הנהג פתאום קרובה הרבה יותר לחול,ואתה,הנהג,בזווית לחול,הדרך הפשוטה לגלות זווית היא שאתה פשוט רואה את החול בלי להסתכל למטה
,גם כאן,בזווית מסויימת,וברכב שלך,לא גבוהה בכלל,תגיע למצב "רול". הזווית גדלה ככל שרוחב הסרנים גדול מה שהופך את ההאמר למלך שיפועי הצד.

TalDal

New member
טיפים למניעת כל זה?

אוקיי סבבה.. הכל מובן לי פחות או יותר. עכשיו בכללי, עצות כלליות למניעת התהפכות\כל דבר אחר מסוכן+טיפים בסיסיים מאוד בשטח יעזרו לי מאוד, הרי אני נהג חדש+ללא ניסיון בשטח. יעזור לי מאוד.
תודה רבה טל

a simple as it gets..

למניעת התהפכות,אל תכנס לזוויות לא הגיוניות,ושאתה נוסע במעלות,או בעליות חדות,קיק גז בדיפרנציאל יכול להפוך אותך,אבל רק במעלות מאוד חדים. כנ"ל לגבי נטישות הצידה,זוויות רול-אל תמתח את הגבול ואל תנסה לראות מה האוטו שלך מסוגל לעשות,לאט לאט תלמד מה הוא יכול לעשות. טיפ חשוב-לעולם,אבל לעולם,אל תסע בשטח לבד,הכוונה היא,אוטו יחיד,תמיד בזוג מינימום. אל תסע מהר בשטח אם אתה מגיע למכשול ולא מצליח לעבור,סע אחורה,לא קדימה,כלומר,אל תתעקש,תתחיל מההתחלה,ומקסימום,פשוט תוותר,זה לא נורא.

הגיל

New member
הטיפ הכי טוב - קורס נהיגת שטח

אני יודע שזה לא פופולארי, ואני מודה שאני לא עשיתי את זה, אבל: 1. היתרון הגדול שאתה יכול להתנסות בסביבה מבוקרת, עם משהו שמשגיח. 2. בצורה כזו תוכל להכיר את יכולות הרכב שלך. 3. מדיווחים ששמעתי זה קורס דיי כיפי. המחירים נעים בין 350-450 שקל ויש בכל מועדוני השטח כזה קורס (מכיוון שלא עשיתי בעצמי אני לא יכול להמליץ על אחד ספציפי). המחיר לא זול, אבל בהשוואה ל 190000 של הרכב, או המחיר של התיקונים זה מחיר דיי סביר. שוב, אני בזמנו לא עשיתי את הקורס, ולמדתי לאט, בזהירות ובזהירות (זה לא טעות - פחד בריא בשטח מחזיר אותך הביתה בשלום). גיל

-רוני-

New member
אפשרות נוספת היא טיולים עם

מספר רכבים שלכמה מהחבר´ה יש ניסיון, וגם רשיון

למעלה