שטח ההצפה של החולה

shapira meir

New member
שטח ההצפה של החולה

כדי לתת לו נופך אקזוטי, קקל קוראת לו "אגמון החולה". השבת היתה כנראה האחרונה בכניסה חפשית. מוקם גוף שכולל את קקל והמועצה האיזורית ועוד כמה אינטרסנטים שיגבו כסף (בודקה כבר יש, רק צריך להחליף את השלט מ-"תחנת-מידע" ל-"קופה".) הטיעון הוא שהחקלאים רוצים הכנסה כל שהיא תמורת המים שהולכים לאיבוד בהחדרה לקרקע. זה תירוץ דבילו מוחלט, הרי כאשר יבשו את החולה הזהירו שזה מה שיקרה ולא רצו לשמוע , והכבול שהחל להתייבש (פה לא סיביר) החל להישרף והיה צורך לכבותו משנות החמישים ועד היום, אז על מה מדברים? והרי יש לי את הכתבה ששר הפנים טוען שהחולה תוצף בחזרה ותהפוך לאתר תיירות. לזה הוא התכוון? הרי שמעתי כבר סוכנים לא מעטים שמחקו את אתר ההצפה ממסלולי הטיולים. המקום שופץ, נסללו כבישי אספלט ונפרצו מגרשי חניה, נבנו מספר תאי שירותים כפולים (בול פגיעה ללא מים) ונבנו מספר מבני תצפית בנקודות שולטות כולל חלונות זכוכית כך שניתן לצפות החוצה וגם לדבר עם הקבוצה בלי רוח פרצים. אפילו הרכיבו שרשרות קצרות המגבילות את פתיחת החלונות כדי למנוע רוח פרצים מהשוהים במבנה (כבר ראיתי מישהו מנסה לפתוח בכח את החלון למרות השרשרת.....) נכון שראינו ברווזים ואנפות ואפילו עגורים , אבל בשביל זה לשלם כניסה? הרי מתוך האתר או מבחוץ אני רואה אותו דבר.....

אין ארוחות חינם

יקירי ,אין ארוחות חינם,פתוח אתרי תיירות עולים כסף רב ומישהו חייב לשלם את החשבונות , עד כה הושקעו בפרויקט ההצפה מאות מיליוני שקל מתוך עניין להחזיר את ההשקעות בעתיד מפתוח מרכזי תיירות אקולוגיים. בתפיסת הפתוח האקולוגי הוחלט שכלי רכב פרטיים לא יוכלו להיכנס לכן לתחום בין ברכות ההצפה לכן התשלום בכניסה כולל הסעה במקום (שאטל). מחירי הביקור כ15 לאדם בטיול פרטי וכ10 ₪ בקבוצה נראים סבירים למדי בעונה שעברה ביקרו כמאתיים אלף מטיילים בחולה השנה מצפים למספר דומה. מאחר שבקק"ל משקיעים מאמצים גדולים בשיווק כולם מקווים שתהיה דרישה מהסוכנים לבקר באתר.

ברוך השב אלינו. יש צדק בדברים שלך

הבנתי מאיש קק"ל שעובד שם שהעופות ברחו משם בשנה שעברה כי הטרידו אותם יום ולילה. זה עדין לא אומר שצריך לקחת כסף, אם על כניסה או על שאטל. אני חושב שעדיף לקחת כסף ממפעילים של שרותי תיירות לצורך הענין. חוץ מזה, לא הושקעו מאות מליונים, רק כמה עשרות אבל גם זה המון! הכסף לא מגיע לקק"ל אלא ליזמים ולמועצה האזורית. אני מקוה שימצאו שיטה אחרת לממן את התחזוקה של המקום.

a n a t 1

New member
אגמון החולה

יש כאן פיספוס של מטרת הביקור העיקרית, אם מטרת הביקור באגמון היא תצפית על ציפורים, הרי שסביר להניח שהם יתעופפו להם מרוב פחד מהמבקרים הרבים, מה גם שכדי לראות ולהנות מהציפורים הרבות במקום - יש להגיע רק בשעות הבוקר או אחה"צ לפני השקיעה אחרת התשלום יהיה לשוא. בקיצור התשלום עבור הביקור במקום נראה לי לא מאורגן עד הסוף ולא מתוך מחשבה כוללת וארוכת טווח.

למעלה