לא לשכוח לנקות את הדלי!
אחר כך חייבים להמשיך במלאכה המייגעת של קירצוף הריצפה...

אני קורא לי במהלך הימים האחרונים ספר של קרל גוסטב יונג, מעין אוטוביוגרפיה. טוב,זאת לא בדיוק אוטוביוגרפיה רגילה.יונג התנגד לאוטוביוגרפיות. הייתה לו איזושהי טענה האומרת,שאדם המתחיל לספר על עצמו, בהכרח הוא מתחיל לומר לא מעט דברים מופרכים.יש משהו בטענה הזאת כמובן ולכן כדאי תמיד לאדם לדבר על עצמו בעקיפין או לא לדבר על עצמו בכלל. האירועים "החיצוניים" הרבים של חיינו אינם אלה חלום וכל מה שאולי נחשב(בעיני קרל גוסטב יונג)אינן אלא החוויות הפנימיות המכוננות של הילדות והבחרות.כך נוצר ייעוד.אוסף של אירועים לכאורה חסרי פשר "ומקריים" השולחים את האדם בכיוון מסוים,שהוא איננו יכול עוד להתנגד לו. פנים וחוץ הם כמובן אחד,השאלה מה יש בפנים.אם אין בפנים כלום,אין כלום גם בחוץ. סבל חסר משמעות.אם יש משהו בפנים,משהו שהתעצב בסבל,העולם קורם משמעות כמו העצמות בחזון יחזקאל. תמיד יש דרך.למשל,קרל גוסטב יונג(ההוא שכתב את "האוטוביוגרפיה" על עצמו(או חלק ממנה) מספר באיזו פיסקה קטנטונת בספר על הדוקטור הזקן שטיקלברגר,"אישיות ידועה בעיר בזל של סוף המאה השמונה עשרה".יום אחד הוא צועד לו בחוצות העיר לכיוון הגשר,בוודאי מנסה להיות נוכח בכאן ובעכשיו ופתאום הוא פוגש לו פציינטית טורדנית שמקלקלת לו את כל האווירה בטרוניות כאלו או אחרות. ואז הדוקטור אומר לה(כך על פי מיודענו קרל גוסטב יונג): "כן,כן,משהו אכן אינו בסדר איתך,הוציאי בבקשה את הלשון החוצה ועצמי את עינייך" וכאשר הפציינטית הקולנית אכן עשתה זאת,מיהר הדוקטור לברוח משם לדרכו,כאשר הוא מותיר את הפציינטית שלו עצומת עיניים לקול צחוקם של העוברים ושבים.זה היה,ככל הנראה,הסיפור החם של היום בבזל של אי שם במאה השמונה עשרה. דוקטור שטיקלברגר הייתה דמות מפורסמת וידועה.האם ייתכן שנהג ברשעות מה בפציינטית האומללה שלו?

בכל אופן,באשר ליונג,היה לו משהו לומר,שאולי תמצאי בו עניין(וייתכן ולא

"יותר לא פיללתי להארה,היות והנחה אותי האל למקום שהייתי בו לא מרצוני, ונטש אותי שם בלא עזרה.הבנתי שעלי למצוא את כוונת הבורא בעצמי ולחפש בכוחותי שלי את המוצא".... ועוד :" בנסותו את אומץ ליבו של האדם יסרב האל להתפשר עם מסורות הדת-מקודשות ככל שיהיו.באין גבולות ליכולתו יתגלה שמתוך בחינת אומץ ליבנו לא יעלה שום רוע.הממלא אחר הרצון הזה של האל ידע אל נכון שבדרך ישרה הוא הולך!...חייב אדם להיות נתון בידי האל ולמלא את רצונו ללא שיור,שאם לא כן הכל טיפשי וחסר משמעות.מרגע זה ואילך,משחוויתי את חסדו,קיבלה תוקף
אחריותי האישית..." טוב,כמובן שכל המילים הללו אינן אלא תוצאת החוויה האישית והבלתי אמצעית של יונג.אין אדם אפילו חייב להשתמש במילה אל, אין הוא אפילו חייב להשתמש בכלל במילים,ובכלל זה המילים של יונג.עבורו זה יהיה רעיונות.חוץ מזה יונג כבר מת,בדיוק כמו דוקטור שטיקל ברגר שזכה בוודאי לחיי "נצח" בפיסקה ההיא בספר של יונג. כמו שאת רואה,יש לי זמן לקשקש כאן ויש לכך סיבה טובה.אני נמצא בחופשת מחלה ויש לי גם זמן לקרוא קצת ספרים באישון הלילה לאור המנורה(פעם היו עושים זאת לאור נרות ובזמנים קדומים מאוד לא היו עושים זאת בכלל!

אינני ממש אשם בזה שאני חולה,יחד עם זאת כדאי תמיד לעשות מאמץ כלשהו על מנת להבריא.זאת אחריותי האישית. כל השאר זאת אוילות. אז גזונדהייט ולבריאות!