שח"ר

שח"ר

לא יאומן. הצבא אונס אותי להיות חרדי. יש יום ספורט של כל היחידה בפארק מים ואסור לי ללכת. אני יכול ללכת אבל אז ישללו ממני זכויות כמו להיות בבית כל יום.

דווקא כאן אני מסכימה עם הצבא...

אתה לא יכול להנות מהטבות של החרדים, כמו גיוס מאוחר, ומקוצר, ומשכורת וכדו`... אבל לא להיות בקבוצה של החרדים..

מתבי6

New member
דוקא פה אפשר להבין אותם

אחד הפרוייקטים היותר מוצלחים של צהל הוא שח"ר. בו הם מגייסים חרדים לתפקידים באמת טובים בלי שמישהו מהקהילה קם וצועק. לא שמענו על הפגנות, מחאות, וועדות רבנים. הכל חלק. הצבא דואג להראות לכולם, הנה, אנחנו שומרים לכם על הילדים שלא יתקלקלו ואתם תתנו לזה לעבור בשקט. הצבא לא יכול להרשות לעצמו לתת לחייל לחרוג מהגבולות המצומצמים שמתירה הדת כי בזה הוא מסכן את המשך העבודה עם המגזר.

דווקא אני מצדד עם שח"ר

מה שבעייתי פה שהצבא לא מכיר בחיילים שלא בדיוק מעוניינים בכל המסגרת הדתית של שחר. זה שחיילים באים מרקע בעייתי ללא השכלה ולכן הצבא מתאמץ לשלבם, לא אומר שחיילים שמעוניינים להשתלב בתוך הצבא ולא במסגרות יחודיות לא יוכלו לעשות את זה. אני מכיר הרבה חברים שהיו מוכנים להתגייס רק הם לא מעוניינים לעשות את זה בפלטפורמה של שח"ר, רק בגלל שהם לא מעוניינים להיכנס עוד פעם לתוך מיסגרת שונה. מה הבעיה ליצור את אותם תפקידים בחיל הכללי?! לא לכולם בדיוק מפריע לשבת עם פקידה במשרד, או לאכול אוכל כשר ולא מהדרין, או ללכת לאיזה ערב מצוינות שכולל מופע עם שירת נשים.

זוגי2

New member
אומנם זה מעצבן אבל הצבא צודק

אם הם לא ידאגו להשאיר את הכללים שלהם אלה שבאים בעקבות זה שזה מסגרת דתית לא התגייסו, לכל דבר יש פריבילגיות ויש חסרנות אין מה לעשות, אתה נהנה מחיים קלים בלי שמרות ובלי שבתות משכורת יפה וכד', אבל אתה גם מפסיד את הימים של המדור שלך עם החברה שאתה עובד איתם יוימיום, הם חייבים להצטייר בסדר כלפי חוץ בשביל שחרדים לא יפסיקו לבוא, מבינה לגמרי שזה מעצבן מכירה מקרוב, אבל אם אתה רוצה אתה תמיד יכול לצאת משח"ר ולקחת איתך את החובות האחרים

אגס 10

New member
לא מבין מה אתה רוצה

הצבא אנס אותך להיות חרדי? מישהו הכריח אותך להתגייס לפרוייקט חרדי? למה סתם לבוא בטענות שאין להם שחר?לך לפרוייקט חילוני ואף אחד לא יכריח אותך להיות חרדי.

אני בהחלט מבין אותם

הנקודה היא שאני התגייסתי על דעת זה שאהיה כל יום בבית, ולא כי זה פינוק, למעשה הרבה יותר נחמד להשאר עם החבר'ה בבסיס מאשר לקבל כל ערב הקפצות של 'היא בוכה' ו 'קום תכין בקבוק', אלא כי יש לי אישה שאני מחויב אליה ועל דעת זה הוסכם שאתגייס. לעומת זאת לא חשבתי שאני מתגייס למסגרת סופר חרדית ובהחלט לא על דעת זה התגייסתי. זה לא כאילו שאני יכול לבצע 'ביטול עסקה' והכל יחזור לקדמותו...

אני לא ממש מבינה בנושא

אבל אין מסלול לאנשים נשואים המאפשר לחזור הביתה כל יום? יש לי חברה שבעלה כך עשה, הוא לא היה משוייך לשום מסלול חרדי.

אגס 10

New member
למיטב ידיעתי

הצבא חייב לתת לכל אדם נשוי עם ילדים לשוב הביתה כל ערב אין לזה קשר בכלל למסלולים חרדיים!

זהו, שלא.

נשוי + זכאי ל3 לילות בשבוע. יכול להיות שהוא יצא כל יום כי זה מה שהחליט המפקד שלו אבל לא חייב. אגב אני זכאי ל5 לילות, כך שתיאורטית יכולים להשאיר אותי יומיים בשבוע אבל זה נמצא בשימוש רק בזמן חירום.

טירונות תודה לאל, נגמרה.

בטירונות אתה לא זכאי לכלום, תגיד תודה שאתה נושם.

ידעתך לא נכונה..

עד כמה שאני שמעתי, אין בצבא שום הטבה לחיילים נשואים מעבר ללילה בשבוע!! רק אם הם עושים תפקיד שכל יום חוזרים הבייתה .. אז כמובן הוא חוזר.. הם לא חייבים כלום...(היתה על זה כתבה בגל"צ לא מזמן)

למעלה