שח או מט?....

טשטושה

New member
שח או מט?....

האם מישהי עשתה או ראתה עוגת שח-מט?.. אני זוממת להכין משהו כזה למישהי יש רעיונות?

גלילי2

New member
אני ביקשתי בעבר, ואם אני לא טועה

שושקה עשתה עוגה, והסבירה לי, כך שאם תפרטי מה את צריכה אולי אוכל לעזור. אם רק תמונה- תנסי בחיפוש

טשטושה

New member
ובכן גלילי...

ילדי מסיימים לימודים בחוג שח-מט ומשחקי חשיבה, עלה רעיון להכין עוגת שח-מט... בהתחלה, זה WOW....רעיון כביר עכשיו...
ובכן...... לא פשוט - הא?.... חושבת להכין עוגה מלבנית ומבצק לבן/צבוע להכין את הלוח ולפסל את הכלים כמובן מבצק בשני צבעים יש לא מעט עבודה, יש לי שבוע אשמח אם יש ביכולתך לעזור תודה למפרע

גלילי2

New member
כמו שאמרתי, יש בחיפוש תחת "שח"

ומהעצות שאני קיבלתי, להלן: 1. ניתן או לצייר את הריבועים של לוח השח, לאחר שמסמנים עם טוש אכיל. 2. עצה שקיבלתי היא להכין ריבועים שווים מבצק סוכר ולהדביר על גבי העוגה. 3. לעניין הכלים, הבנתי שלא מומלץ לצבוע את הבצק מראש, מאחר ומאוד קשה להגיע לצבע השחור.לכן שוב, אני כמעט בטוחה שזו שושקה, שהמליצה להכין אותם מבצק בצבע רגיל ופשוט לצבוע עם מכחול. האמת, זו לא נראית לי עוגה יותר מידי מסובכת. בהצלחה תציצי גם בפורום השכן (... ששששששששש של YNET) יש שם עוד פרטים

דלית 3

New member
עיגול שח להנחה על העוגה

החברה שלי הכינה את העוגה והניחה את העיגול על הקרם. אין לי תמונה של הכל יחד.

הי טשטושה...

הכי מורכבים הם הכלים, ואכן רצוי להכין אותם מבצק לבן ולצבוע את חלקם בשחור. לגבי הלוח, כדאי לצבוע ריבועים ולא לצבוע את הבצק בשחור, כי צריך המון שחור וזה יוצר הקבה לכלוך. תסמני את הריבועים - תתחילי ממרכז העוגה כלפי חוץ. מצרפת תמונה של עוגת השחמט שלי, אם את צריכה עוד משהו - אני אשתדל לענות במהלך היום מיכל

למעלה