תן לה הזדמנות.
בין הבת שלי (7) לביני יש תקשורת מעולה.תמיד הייתה. כשהתחיל תהליך הגירושים וההודעה על הפרידה והעזיבה את הבית,חל תהליך פנימי אצל כל ילד בצורה שונה. כפי שאתה רואה את ההבדלים בין שני ילדיך במקרה שלך. אני קיבלתי ייעוץ מקצועי מתמשך,שעזר לי להמשיך ולתקשר עם הילדה ברמה שלה,וחזרתי על מנטרות מסויימות בפניה לכל אורך התהליך שעברה ועודנה עוברת. בשלב מסויים הבנתי שהיא מעדיפה לדבר עם גורם שלישי במשפחה בנוגע למה שעובר עליה ומה היא מרגישה. הגורם עידכן אותי בדבר ואני מצידי תידרכתי אותו לגבי המסרים שהוא צריך להעביר לה,ומצידו שיתף אותי בדבריה כך שיכולתי לטפל ולהתייחס אליהם נקודתית,מבלי שהיא תדע. ככה שמרתי איתה על ערוץ תקשורת פתוח בצורה עקיפה. יש מצב שהילדים לא רוצים לשתף אותנו במה שעובר עליהם בכדי לא לפגוע ברגשותינו,ומתוך המקום שהם רוצים לשדר לנו שהכל בסדר אצלם (הכחשה) והרצון לרצות אותנו,ולא "להפיל" עלינו את בעיותיהם,לאור מה שאנו עוברים. חשוב שתשמור איתה על ערוץ תקשורת כלשהו פתוח וזמין עבורה,תחזור ותאמר לה לפחות פעם בשבוע שבועיים,כשאתם לבד,ואין שום הפרעות ברקע,שאתה רוצה לדבר איתה . שב מולה ותסתכל עליה בריכוז,ותשדר לה בשפת הגוף ששום דבר לא מעניין אותך כרגע חוץ ממנה. שאל אותה מה שלומה ?איך היא מרגישה?בקש ממנה לשתף אותה במשהו טוב שקרה לה השבוע,ואז ממשהו רע שקרה לה השבוע. שאל אותה אם היא צריכה עזרה ממך בכל דבר שהוא,ותעזור לה בזה גם אם תאמר בשיעורי הבית. לאט לאט היא תפנים שאתה באמת מתעניין במה שעובר עליה,ותבין שזה המקום שלה איתך,שבו היא יכולה להיעזר בך,להתייעץ איתך,ולשתף אותך. זה תהליך ארוך ולא קל של בניית אמון ביניכם,אבל שכרו בצידו. היום הבת שלי כבר מבקשת לדבר איתי "שיחה אישית",ואני מתייחס לפנייה שלה בשיא הרצינות,גם כשמדובר בעיניינים של בית ספר וגם כשמדובר בדברים שעוברים עליה ביום יום. אני יודע שכהיא תצטרך עזרה בדבר חשוב היא תדע שיש לה על מי להישען ולהיעזר. ברור לך שמצב דברים שכזה בונה ומחזק את הקשר ביניכם בצורה מדהימה. ושניכם תהנו מהקשר הזה.לעוד הרבה שנים. עד הרגע שבו היא תתייעץ איתי לגבי בנים,ואז אני קונה כובע של בלש פרטי,מדביק שפם,ומתחיל לעקוב אחריה בערבים.חחח... מקווה שעזרתי לך קצת מניסיוני האישי.