"שחר האדמה" (Earthdawn).

Miarol

New member
"שחר האדמה" (Earthdawn).

בתור שחקן די מנוסה של השיטה הייתי רוצה לדעת מה דעתכם עליה, אני אהבתי לשחק בה (שיחקתי עם הספרים באנגלית מפני שהתרגום לעיברית לא שווה יותר מדי) והבנתי שיש אנשים שחושבים שהשיטה מסובכת אז הייתי רוצה לדעת למה.

ננסק

New member
Step

שיטת ה-Steps מסובכת מעט יותר מדי, זאת הבעיה המרכזית. אומנם נוח מאוד שכל השיטה עובדת על בסיס steps, בין אם מדובר ברמות כישרון או דרגות נזק, אבל הצורך להמיר את זה לקוביות בסוף עושה בלגן מיותר. תסתכל על הפשטות הנהדרת של D20 במקרה הזה, שבה כל בונוס ומינוס פשוט מצטבר אל תוך זריקת קוביה בודדת - אין המרות בין טבלאות, אין כלום. בעיה שנייה היא הסיבוך של שיטת המטריצות לקוסמים. זה קצת מעמיס יותר מדי על רעיון שיכול היה להיות פשוט יותר. יש לי את מהדורה שנייה של השיטה, ולא קראתי אותה כמו שצריך, אז אני לא יודע אם טיפלו בנושא הזה, אבל בעיקרון מדובר ברעיון שלא צריך היה לסבך אותו כל כך - ולו רק בגלל שזה מעכב את המשחק.

Miarol

New member
הבנתי..

או לפחות כך אני חושב.
אך ברשותך הייתי רוצה לפתוח שיחה בנושא. ציינת ששיטת הSteps היא מעמסה ושזה בלגאן להמיר צעד לתוך קובייה אבל בשיטות D20 אתה גם כך חייב כל הזמן לראות ולבדוק מה הם הפלוסים שלך ומה הם המינוסים. מצטער אבל בנושא המרות בין טבלאות לא ראיתי שיטה יותר טובה מזאת: טבלה אחד שולטת בכל השיטה ושמה "STEP/ACTION DICE TABLE" (ע"מ 41 ספר של מהדורה שנייה). טבלה אחד שקל לזכור אפילו אחרי משחק של שעה. ולגבי כל שער הטבלאות אתה שוכח מהם אחרי בניית דמות חוץ מהשה"מ, שלו יש כמה טבלאות לאורך הספר של רמות קושי, העלאת רמות של דמויות, פגיעות ע"י דברים שונים כמו אש, רעל,נפילה וכ"ו (ברמות שונות) אבל התפקיד שלו אף פעם לא קל. לא על כל שיטה ניתן להגיד שיש לה את רמת ההשקעה הזאת. ואני יודע שבשיטה זו לשה"מ הרבה יותר כל לפרגן או להעמיס על הדמות (מוסיף צעד או מוריד שתיים) לעומת שיטות אחרות שבהם לפעמים יש צורך בחישוב אחוזים או סיכויים בעזרת מחשבון (במו"ד זה לא כך אך גם כאן יש מצבים שאתה תראה את השה"מ נעלם מאחורי המסך לכמה דקות). בקשר למטריצות קסם, מתוך ניסיון המטריצה הרבה יותר קלה לשליטה מאשר שיטת הקסם עם מרכבי הקסם שלה, המטריצה מהווה אינדיקציה לכמה קסמים שונים הדמות יכולה להחזיק בזיכרון בו זמנית ולגבי הרעיון, אני חושב שעם כל דבר בעולם יש לו משוואה (מטריצה) בעולם האסטרלי זה רק נותן עומק לעולם שדרכו אפשר להגיע לדברים מופלאים באמת. נ.ב. הזכירו לי שיש עוד טבלה חשובה והיא טבלת הקושי מסוף הספר.

ננסק

New member
אהלן.

לא התקפתי את שחר האדמה, אישית אני סוגד לשיטה ולמערכה שבאה איתה. אין סיבה להגן על השיטה בפני, בסדר? שאלת על מה יש להתלונן - עניתי. רק נקודה אחת: ב-D20 אין אפילו טבלה אחת ששולטת בכל השיטה, יש רק את זריקת ה-ק20. היא יותר פשוטה מ-ED, גם אם תתעקש שלא. אין סיבה להתעקש שלא - פשטות זה לא "יתרון" של שיטה אחת על אחרת, זאת פשוט תכונה שלה. בקשר למטריצה, אתה התבלבלת. התחלת לדבר על המטריצה של לחש, שאליה התכוונתי, ואז עברת לדון בתבנית אמת (true pattern) - "לכל דבר בעולם יש משוואה". אני מסכים שרעיון התבניות הוא מצויין, אבל אל תבלבל בין השניים. גם מטריצות הקסם הן רעיון מצויין - אבל עשו אותן מסובכות יותר ממה שצריך לטעמי.

Ferenheit

New member
אם שה"ם נעלם לכמה דקות

אז או שהשיטה לא טובה, או (סביר יותר) ששה"ם לא שולט בה באופן בסיסי. יש שיטות מגושמות (ED מגושמת בבירור, שיטת ה-STEP כל כך גרועה כי היא לא אינטואיטיבית, לא כי יש טבלה שצריך להשתמש בה הרבה - עם זה אפשר לחיות). סתם הערה.

Miarol

New member
אינטואיטיביות

שיטה לא אינטואיטיבית היא שיטה שבה לשם ביצוע פעולה יש לבצע המון פעולות שונות (זריקת קויות לדוגמא) בישביל להגיע לתוצאה. כך לפחות אני חושב. בשיטת EARTHDAWN זה לא המצב מניסיון כאשר השחקנים והשה"מ מדברים באותה שפה (שהיא שפת הצעדים) ובזמן "אמת" יש שני מצבים": רק להקטין או להגדיל את הקוביות 0ז"א להקטין או להגדיל את הצעד) או לחילופים תיצתרך ליזרוק תוצאה גדולה יותר בצעד הנוכחי שלך. לעומת D20 נפוצות בהן קיימים מקרים שיש צורך לאצור לדקה לשם חישוב נכון של המהלך הרצוי. זה אינטואיטיביות?

Ferenheit

New member
לא ניסיתי להיכנס לויכוח על השיטה

ולא להגיד שק20 יותר טובה משחר האדמה (אני מעדיף את המכניקה שלה, אמנם, אבל זה לא נושא הדיון). אינטואיטיביות היא לא בראש ובראשונה מיעוט גלגולים. אתה מבין אינטואיטיבית שגלגול גבוה בקוביה פוגע ונמוך מחטיא. אתה מבין אינטואיטיבית גלגול מנוגד שבו מחסרים מההצלחות של היריב את שלך (ועוד 1 לפני גלגול נזק כמו ברוב השיטות של עולם האפילה). אתה לא מבין אינטואיטיבית (אולי אתה מבין, אבל לא אינטואיטיבית) שפעולה שאתה לא כל כך טוב בה מאפשרת לך לגלגל 1ק12 +1ק4 ופעולה קצת טוב יותר בה מאפשרת לך לגלגל 1ק6+ 1ק8. זה פשוט לא בא בטבעיות. זאת למרות שזה מבוסס על ממוצעי הגלגולים (אלא שהסטטיסטיקה שלהם דפוקה, והשיטה מחזיקה ממוצע אבל לא מחזיקה את כל ההתפלגות של התוצאות האפשריות).

Miarol

New member
מה העיניינים

אתה צודק בקשר לעובדה שבשיטות D20 אין טבלה ורק קובייה אבל רק אד שהעניין מסתבך ואז אתה חייב להסכים איתי יש כמה עיקובים כאלה ואחרים. בקשר למטריצת קסם: התוכל להסביר בצורה טובה יותר מה בדייוק הבעיה איתה מנקודת מבט שלך.

למעלה