שחר אילן בהארץ

laife

New member
בפגישה שנערכה עם אל"מ עמיר רוגובסקי

(מפקד מיט"ב בבקו"ם) מול עמותת דרור סוכם שכל יוצא בשאלה שיגיע דרך העמותה יוכל לגשת לבחינת קב"א וראיון מחדש בסמוך למועד גיוסו. ויישר כוחם של מנהלי העמותה על כך.

אבזץ

New member
שוכחים דבר אחד...

מבחנים חוזרים טובים יותר ממבחנים ראשוניים, שנעשו שלא מתוך כוונה להתגייס... אך לרוב אינם מאוד יעילים. המבחנים האלה מודדים ידע במתמטיקה ובאנגלית, עד כמה שידיעותי הטוראיות משיגות. ומי שאין לו ידיעה מספקת באותה הנושאים, יתקשה להצליח בבחינות אלה. בכל מקרה, כשאני מביט ביוצאים לשאלה שלוש ארבע שנים אחרי הצבא, קשה שלא להבחין בפיספוס הגדול של צה"ל. לא נהג אחד ולא שניים הצליחו באקדמיה ובאזרחות הרבה מעל ממוצע האוכלוסיה. מעניין מי עצר אותם בצבא, ולמה ?!?! חבל שצה"ל לא משתף פעולה עם הלל, חבל. מקווה שמישהו שם יתעורר ויבין כי יותר מדי "יוצאים" יוצאים על קב"ן שלא לצורך.

rigoletto111

New member
הבעיה העיקרית איננה איבחון

הבעיה העיקרית היא שצה"ל בנוי על זה שהחיילים, מבחינה כלכלית, הם ילדים רכים שהוריהם ידאגו לכל מחסורם. לכן קשה לו להתמודד עם חיילים שהקשר בינם לבין הבית מנותק. או שהם בני 22 ונידונים לשירות של 3 שנים בפועל. מבחינת צה"ל כבר עדיף ומשתלם כלכלית להפטר מהם בתירוץ של סעיף נפשי מאשר לדאוג להם למגורים ואוכל בחופשות וכן הלאה.

אבזץ

New member
כן, לצערי, ישנה תפיסה כזו.

ולשמחתי, עדיין בשולי צה"ל (ובמידה מסויימת זהו השריד האחרון למדינת היהודים שפעם אולי היתה כאן, אבל זה כבר לשרשור אחר). בינתיים צה"ל שומר על משמעות ה- "כור היתוך", לא מעט מבין חייליו עוסקים בנושאים חברתיים - גלי צהל, מורים חיילים וכו', וככזה הינו מכיר בחיילים בודדים מחוצה לארץ באופן אוטומטי, גם כשהוריהם אילי הון. לעומתם, יוצא בשאלה שרק כסות לעורו יצטרך להילחם על מעמד חייל בודד. מצבו הייחודי לא יהיה מובן מאיליו למשקית הת"ש הפועה בת השמונה עשרה.

אבזץ

New member
ובנימה אישית...

מנסיוני, עם הבעייה הכלכלית שהיא כלל איננה פשוטה עוד אפשר לחיות, אבל עם ההשפלה והרגשת חוסר המשמעות והעדר התרומה, ובפרט שהיא לרוב באה בגיל מבוגר יחסית ובכך מאיטה עוד יותר את קצב ההתקדמות במסלול כל אדם חופשי. במילים אחרות: מרחיבה את הפער ההשכלתי - במקום ניכוש עשבים שוטים בפקודת רס"ר אפשר לסיים את חובת הבגרות או אפי' סתם לטייל בחו"ל. ההשפלה והשחיקה שבתפקיד חסר משמעות, השהייה בחברת קבניסטים דפרים, כשברור לך שאתה מסוגל להרבה הרבה יותר, בעיקר בתקופה הראשונה כשמחיר היציאה בשאלה העצום עדיין נפרע ובריבית קצוצה... ההשפלה הזו היא כפולה, משולשת ומרובעת מתרומת החייל הרגיל, בלתי נסבלת בעליל, ואין סיבה שתסבל. שבת שלום

אנילה1

New member
יש לי רעיון טיפשי...

מדוע לא מכירים ביוצאים כעולים חדשים? העולם החרדי הוא ממש מדינה אחרת.

אנילה1

New member
אני מבינה שיש בעיה עם צה"ל.

איך שלא תביט על השירות יש בעיה. אם נכנסים מייד אחרי שיוצאים בשאלה, הקב"א הוא נמוך, והשירות הוא ללא קשר ליכולת השיכלית של היוצא/ת. במקומות עבודה באזרחות, קצין בצה"ל עדיין נחשב יותר מנהג סמיטריילר, ליוצאים אין כמעט אפשרות להגיע לקצונה, למרות היכולת השיכלית הגבוהה. ואילו אלה שנפלטים דרך הקב"ן, עדיין חשודים במקומות עבודה יוקרתיים כאנשים בעייתים. בגלל צה"ל התחלת החיים החילוניים היא גרועה, ממש ללא הצדקה.

אבזץ

New member
הבנת היטב.

הבעייה ידועה לכל וכבר נטחנה כאן עד דק. הבעייה הנדונה היא מציאת הפתרון או ממשק מתפקד ויעיל לצה"ל. ואגב, פתרונך - הכרה ביוצא כעולה - הוא לבטח ראוי, אך מסופקני אם חקיקה כזו תעבור... בינתיים צריכים למצוא כמה בעלי לב בצה"ל. ובינינו, זה עניין של רגעים עד שהצבא יעשה צבא שכיר אנחנו הרי בעידן מיקור חוץ (outsourcing), לא ירחק היום בו נראה כאן חיילים אפריקאיים במדים צהליים...

חיים 1990

New member
האם אתה חושב שצה``ל יהיה כמו

הכדור רגל וסל שרובם זרים? אגב אני הייתי השבוע בלשכת גיוס והם לא הסכימו לדחות לי את המבחנים אפילו לא בחודשים (שזה משמעותי כי אני לומד) הם רצו שאני יעשה במקום בסוף לא הרגשתי טוב (זה הזכיר לי איך הייתי מבריז מהלימודים בכיתות הנמוכות) אז הם דחו לי בכמה שבועות (אין עדיין תאריך) אני עדיין לא יודע אם אני ילך לצו להשלמת היתייצבות. מה נראה לכם כדאי ללכת?

חשוב ללמוד מתמטיקה לקראת הבחינות

יוצא שלנו למד עם מורה פרטי במשך חודשיים בלבד את יסודות האלגברה . הוא הצליח יפה במבחנים בזכות זה ואף נקבע לו קב"א (קבוצת איכות )53 שזה גבוה מאד. לכן, כל יוצא שרוצה להגביר סיכוייו חייב להשלים לימודי מתמטיקה בסיסיים מייד עם צאתו, ואם ניתן כמו במקרה של חיים ,1990 גם לפני כן. כמו כן רצוי מאד להתכונן למבחנים בעזרת ספרים מתאימים או בעזרת אתרים שעוסקים בנושא כמו זה שמצורף כאן.

אנילה1

New member
אחרי שמגרשים את כל השפים

הזרים, (מי יכין לנו סושי אמיתי?) לא נראה לי שיגייסו שכירי חרב לצבא. בעצם למה לא ברוח הoutsourcing ?

הערה לסדר היום

קודם כל שלום לכולם דבר שני: יש דרך (אומנם לא לכולם) וקוראים לה יחידות קרביות. בנוסף ליתרון האדיר ששרות כזה תורם ליוצא בהשתלבות בחברה הישראלית ובהמשך החיים בכלל (שזה נושא בפני עצמו), מי שמספיק טוב שם, לא יעניין את אף אחד (מניסיון) מה הקבא או מה הדפר שלו. אני מסכים שזה לא מתאים לרוב הבנות, בעלי פרופילים או סתם אנשים שלא מתאים להם, אבל יש אנשים שלא יודעים מספיק לפני שמתגייסים ופשוט מפספסים בענק וחבל.

למעלה