שחרית בישיבה.

שחרית בישיבה.

בנים, מי קם לשחרית בישיבה? וכמה יוצא לכם לא לקום בשבוע? בנות, האם מפריע לכן בשידוכים העובדה שהבחור לא קם לתפילות?

חלושקית

New member
לי אישית מפריע,

לא אוהבת עצלנים. אוהבת שמתעוררים מוקדם ומנצלים הרבה ביום אחד... תפילה זה גם חלק מניצול היום.

שלום חשוב שתדע!

אני בחור שעובד...ואומר לך משו לקום בבוקר מוקדם קבוע זה מעלה ולטובתך להמשך החיים...אני יכול להעיד על עצמי אני כבר שנתיים עובד יום יום וב``ה לא אחרתי יום אחד לעבודה ואני חושב שזה עקב היותי קטן בלימודים שהתרגלתי לזה...

19אריאל

New member
בחיים לא פספסתי!

ואני כבר שיעור ג` ישיבה גדולה. אני יכול להעיד גם על הנסיך הפרסי שלא מפספס בחיים למעט פעם אחת חריגה מאווווד שלא באשמתו.

nesteaaa

New member
זה אחד הדברים הכי חשובים...........

שבחור יקום מוקדם זה קודם להכל.ראינו מה קורה למי שהיתרגל לחרופ אחרי החתונה.אני אישית זה ניסיון בשבילי.ופעם בשבועיים לערך אני מפקשש.אבל בכללית אני קם.גם אם באיחור קל.

יפריע בהחלט, ולא רק לי...

חברה שלי הורידה בחור על זה שהוא מחפף מידי פעם. לכל מוסד יש סדר, ק"ו כשמדובר במשהו שהוא הלכתי וחובה גם מעבר לזה.

אין מצב שאני מפספס.

אני כבר וועד ד` בישיבה גדולה ומאז כיתה ח` אולי חמש פעמים לא קמתי. פעם אחת בכל הישיבד גדולה קמתי מאוחר, זה היה ברבע לשמונה.

כשהייתי בישיבה..

זה היה הדבר שהכי הקפדתי עליו,בחורף האחרון לא קמתי לתפילה בזמן אולי פעמיים שלש..

אף פעם לא פספסתי .

חוץ מפעם אחת שגם התעוררתי ושמתי ת`ראש לעוד שניה ובסוף גיליתי שזה היה חצי שעה .

עוד דבר..

בחורה שלא מפריע לה כזה דבר אז עוד הרבה דברים אחרים לא מפריעים לה .....והמבין יבין...

אצלי זה מתחלק לשני תקופות

פעם למדתי בישיבה חזקה ולא היה ממש ממש משטר (כי כולם היו בחורים בוגרים) אז הייתי מפספס פעם בשבועיים, אבל עכשיו אני נמצא בישיבה ירודה לגמרי עם משטר חזק ואף פעם לא פיספסתי כי מי שלא קם לתפילה עלול להתעורר מספל מים לפרצוף חח ובמקרה הגרוע אפילו קולה, מיץ פטל, מיץ אשכוליות, ממרח שוקולד! אני אומר את זה ברצינות חחח מפחיד הא?

אשרי מי שקם. אני בעיקרון קם.

אבל בתקופה האחרונה אני לא ישן כמעט בלילה אני עסוק . אז יש לי פיספוסים.

זה מה שעושה את זה למשגיח בישיבה

בישיבה שלי אם נמצאים בשחרית אז מותר להבריז שאר היום. אז כשיש תיכנונים ליציאות במשך היום צריכים לקום

פפינס

New member
חוץ מהמעלות של

תפלה בישיבה. כדאי להתרגל לזה חלק גדול מהבעיות שלום בית אצל זוגות צעירים זה שהבעל קם מאוחר ואילו האשה צריכה לקום ב6 כדי להגיע בזמן לעבודה. וחברה לא.,. זה לא מהדברים שמשתנים אחרי החתונה להפך

למעלה