שלום אני מעוניין להחליף את הפדלים.. קניתי מפתח 15.שימנתי בזז-קל אבל..נאדה הפדלים לא זזות מההברגה האם יש למישהוא רעיון איך לשחרר אותם לפני שאני פונה לחנות??
רק אלימות, עם פטיש. חבל על המפתח היעודי, אז תעשה את זה עם שוודי. אם הצלחת, תגרז את ההברגות, ופעם הבאה הם יפתחו ממש בקלות. אם לא, באסה. באופני הכביש שלי הפדאלים לא היו מגורזים, עכשיו אי אפשר להחליף.
אלא אם אתה רוצה להרוס את ההברזה בזרוע - ואז תצטרך להחליף גם את הקראנק. אמצעים לא אלימים: 1. WD-40 2. שימוש במאריך למפתח. בתור מאריך אפשר לקחת מפתח גדול(22 אמור להתאים) ולהלביש את הטבעת שלו על המפתח 15. אפשר גם להשתמש בחתיכת צינור בקוטר מתאים. אגב, שוודי זה אף פעם לא רעיון טוב, אלא אם ממש אין ברירה אחרת.
זה עסק מנחוס ביותר.. 1) שם לב לכיוון הפתיחה - תמיד נגד כיוון סיבוב הקראנק (כמדומני זה אומר הברגה הפוכה בצד שמאל) 2) אם זה לא עובד נסה מנוף גדול יותר 3) רסס WD-40 ותן לו לעמוד קצת - אפשר גם לעודד אותו עם מכות קטנות על ציר הפדאל ועל ידי הקראנק בסוף הם יכנעו...
פדל שמאלי הברגה הפוכה.. לשי הרבה WD40 ולנסות בכוח ואם לא הולך אז עם פטיש גומי או מנוף יותר גדול.. והרבה כוח הרבה הרבה הרבה הרבה כוח.. ואחרי זה לשים גריז על ההברגה שתוציא את הפדל אחרכך בקלות..
תשים את המפתח 15 על ההברגה ותיקח צינור חלול ותכניס במפתח בזמן שהוא תפוס על פדל ואז תסובב עם הצינור (זה ייתן לך הארכה) ואז תראה שבלי מאמץ בכלללל זה ישר יפתח!ושים גם שמן לפניי שלא תהרס ההברגה..
זה עלול להיות סוף הפדאל ואולי הקראנק. לפתיחת פדלים יש כלי יעודי!!!! מפתח 15 אמנם אבל יותר דק משוודי או מפתח פתוח רגיל, הפתח שלו יותר עמוק והידית שלו יותר ארוכה על מנת שתוכל להפעיל מומנט נכון. בחנות אופניים יפתחו לך את הפדל תוך שניה כי יש להם את הכלי הנכון, מה שלך עם מפתח שוודי או רגיל יכול לקחת הרבה זמן ועלול לעלות לך בזוג פדלים נוסף במקרה הטוב או בנזק להברגת הקראנק.........
צריכים לשים לב לדברים הבאים: 1. להשתמש במפתח 15 יעודי לפתיחת פדלים, מפתח שטוח וארוך. 2. ההברגות הן הפוכות, שלא תנסה כרגיל. לפתיחה סובב בכיוון השעון. 3. הכן קומקום מיים חמים. התכונן היטב לפתיחה מהירה תוך והפעלת כמה "מכות מומנטים". לשם כך תוודא שהגלגל מנוע להסתובב. כעת תתחיל לשפוך מיים חמים רק בבית ההברגה (זרוע הפדל) בכוונה לגרום להתפשטות ההברגה החיצונית. תנסה כעת לפתוח כאמור למעלהץ בהצלחה!!