שחרור מקבע

H123456789

New member
שחרור מקבע

שלום,
בקרוב אשתחרר בדרגת סרן.
אין לי מושג מה קורה עם קרנות הפנסיה, ההשתלמות, קופת הגמל וכו' - האם אני יכול להמשיך לנהל קרנות אלו באותם התנאים שהיו בצבא? האם כשאמצא עבודה חדשה בהכרח אצטרך להעביר את הכסף שנצבר בהן לקרנות אחרות? מה קורה עד למציאת העבודה?
כמו כן, מה לגבי חשבון הבנק? אני בבנק אוצר החייל. איך אני עובר לסניף אחר והאם החשבון יהיה תחת אותם תנאים או שצריך עכשיו לסגור על תכנית חדשה.
ממש מודה לכל מי שיענה!!

deathcaster

New member
תגובה

לגבי חשבון הבנק, אתה לא צריך לעשות כלום, למה לעבור סניף? אם כמעט הכל מבצעים דרך האינטרנט?) אבל אם בכל זאת לעבור, אז עוברים סניף... תנאי החשבון לא ממש משתנים אלא אם כן אתה מיידע את הבנק.

משתחרר בדרגת סרן? כלומר אתה תשוחרר דרך מדור פרישה בשל"ר? אם כן, שם יתנו לך את כל המידע שאתה צריך. לגבי הקרנות אתה לא חייב להעביר שום דבר לאף מקום, ברגע השחרור אם אתה לא מעביר, הקרנות מוקפאות למעט דמי ניהול. יהיה טוב אם תעביר הכספים כשתמצא עבודה חדשה.

אף אחד לא משתחרר דרך מדור פרישה בשל"ר

לא נראה לי שיש מדור כזה.
רק אנשי קבע שפורשים (בגיל הפרישה) עוברים הדרכות במופת.

deathcaster

New member
תגובה

אני השתחררתי בגיל 28 דרך מדור פרישה בשל"ר (וכך גם כל משוחררי-מפוטרי "גילאי הביניים"), הרמ"ד דאז הייתה אל"מ טל עינת. קיבלתי טופס 327 לנסיעה על ביגוד אזרחי, הוסבר לי בפירוט מה מגיע לי, הן מבחינה כספית והן מבחינת ימי עיון וסדנאות שהייתי זכאי להן.

אבל היי.... או שכיום זה כבר לא כך... או שאני הזיתי זאת. לך תדע....

sayar3

New member
ע"פ החוק היום-

תוכל לבחור להעביר את כל הקופות לכל גוף פיננסי שינהל אותן .החוק היום מאפשר לך להחליף חברה מנהלת אחרת בכל יום!!! וללא הגבלת מספר או כמות.
זה בעצם כל היופי שבעניין-תוכל לברר תשואות בחברות השונות,תוכל לבדוק את עלות דמי הניהול ואף את אפיקי ההשקעה (מנייתיים עם חשיפה גבוהה או סולידיים).לאחר שתברר את כל אלו-תבחר ככל העולה על רוחך.בכל מקרה כל הכספים יעברו לאן שתחליט,לא תוכל לנהל כספי פנסיה בשתי קרנות שונות ובמפוצל.
לגבי חשבון הבנק- כנ"ל.פשוט תבצע מכרז אקספרס בין הבנקים השונים,קבל הצעות ותבחר איפה אתה רוצה לנהל את חשבונך.בבנק אוצר החייל ברגע שיבינו שמשכורת צבאית כבר לא נכנסת לחשבון יעבירו אותך לחשבון עו"ש עם תנאים פחותים מאשר חשבון צבא קבע.

למעלה