שחרור מקבע

שחרור מקבע

שלום,
רציתי לדעת האם אני יכולה להשתחרר כבר היום מקבע למרות שאני חתומה לעוד שנה מהיום.
רקע: לפני שנה סיימתי קורס קצינים, ובעקבות הצמצומים האחרונים הודיעו לי שהתפקיד שלי נסגר ושלחו אותי לחפש תפקיד חדש. אני ממש לא מוצאת משהו שמתאים לי ומעוניינת לסיים את ההתקשרות ולא לחכות עוד שנה.
האם זה אפשרי?

תודה.

סביר להניח שלא

זה שסגרו את התפקיד שלך לא אומר שלצה"ל ולחיל שלך אין מה לעשות איתך.
בנוסף, התחייבות של קק"צ הינה קשיחה ביותר ומעטים המקרים שמשחררים, במיוחד בלי סיבה מוצדקת ("לא מוצאת משהו שמתאים לי").

פני למפקדים ולק. סגל שלך שיתחילו תהליך בכל מקרה...

בהמשך לשאלתי

ראשית, תודה רבה על התשובה.

1. חתימה בשל קק"צ היא לשנה. ואני כבר שנה אחרי הקורס. העניין הוא שזו תוספת לחתימה לשכר תקן סרן למרות שאני סגן. ובמקרה של חזרה מהחתימה עלי להחזיר את הפרשי השכר. נראה לך שיש מצב שאני יכולה לבטל חתימת תקן סרן ותחת זאת לנצל את השנה לחתימת קק"צ?
2. כלומר, המערכת תמשיך להחזיק בי בניגוד לרצוני? ובכלל האם זו התחייבות חד צדדית, מחר לא רוצים אותי אז שולחים אותי הביתה למרות החתימה?
3. מהי סיבה מוצדקת לשחרור? והאם יש בכלל סיכוי בכל זאת להשתחרר.

שוב תודה!

לא הבנתי משהו

כמה חתמת? שנה? שנתיים? את אחרי השנה הראשונה לקבע או בסוף שירות חובה?
היית נגדת?

במקרה של חתימה בסוג התנדבות (מעבר לשלוש שנים לבנות)- זה אמור להיות יותר קל אבל גם נטו החלטה של הצבא ולא שלך.
ההתחייבות היא אכן חד צדדית.

סיבות מוצדקות- לימודים, רפואי, משמעת לקויה ... כמו שאמרתי ההחלטה, תהליך והאישור הם של צה"ל בלבד

המשך...

חזרתי לקבע מהאזרחות, והשתלבתי בתפקיד שמתאים לתואר האקדמי שרכשתי באזרחות.
התנאי לחזרה היה קק"צ.
בכניסה חתמתי שנתיים - כאמור כדי לקבל שכר סרן ולא סגן (תקן סרן).
בתום שנה מהכניסה סיימתי קק"צ. כרגע כבר שנה אחרי (כלומר סה"כ שנתיים מהחזרה).
מאחר ומלכתחילה חתמתי שנתיים, קק"צ הוסיף לי עוד שנה.

אז לדעתך זה עדיין מאוד קשיח, או שיש בכל זאת גמישות?

תודה.

נשמע קשיח

התחייבות כזאת מוגדרת כהתחייבות של יציאה לקורס קצינים (לנגדים או לבעלי דרגת ייצוג שזה מה שהיה לך, אני מניח).
עם זאת, כל מקרה לגופו, בסוף זו החלטה של החיל בהתאם לתפקידים רלוונטיים שיש להם (ואישור של מחלקת הסגל באכ"א)
כמובן שתאלצי להכשיר הטבות שכר (תקן סרן, חופשות ודמי הבראה שתקבלי השנה אם יהיה רלוונטי...)

לאיזה חיל את שייכת?

GVBlack

New member
לגבי שנת ה-ר' של הקק"ץ

למיטב זכרוני שנת ה-ר' באה במקביל להתחייבויות אחרות לקבע, ולא בנוסף אליהן. ככה זה במסלול העתודה, למשל.
לכן, אני מציע שתבדקי את זה ברצינות - יכול להיות שההתחייבות שלך כבר לא קשיחה. עדיין, כמו שוינטרפרש אמר, זכותו של צה"ל לא להתיר לך את החוזה באופן מיידי אלא למשוך אותך באף עד שנה.

למעלה