שחרור מצה"ל

meirshantir

New member
שחרור מצה"ל

שלום לכלום, לפני כמה ימים קיבלתי פרופיל 21, כלומר אני פטור משירות צבאי. כרגע אני בן 17 והתחלתי לחשוב מה אני יעשה אחרי הבי"ס. אחת האפשרויות היא לעשות שירות לאומי (בשביל הרגשה עצמית טובה) ולעזוב לחו"ל. חשבתי לעזוב לאירופה, לארצות כמו גרמניה, אוסטריה, צ'כיה וכו'. הבעיה היא שאפילו אין לי מושג מאיפה להתחיל. אני ידוע שיש עוד הרבה זמן, אבל זה נורא מעסיק אותי עכשיו. אם מישהו יכול לעזור לי, להגיד לי איך כל התהליך הזה עובד, אני אשמח. תודה מראש לכל העוזרים :)

מעבר לחו"ל

אז כך: 1. יש לך בכלל דרכון אירופאי? 2. האם סבא או סבתא שלך [משני הצדדים או אחד מהם] נולדו באירופה?? 3. האם יש לך מסמכים שמעידים על כך שהם נולדו באירופה? 4. האם יש לך את הממון לעבור לאירופה כידוע [עכשיו יהיה ידוע לך] שמדינות אירופה לא ממש עוזרות לאלו שעוברים לגור אצלן, יש להוציא את המחשבה הזו שמדינת ישראל נותנת כל מיני חבילות עזרה לעולים חדשים, כי שם לא יהיה לך כאלו דברים. תחזור לפה עם תשובות.

meirshantir

New member
תשובות

1. רק דרכון רוסיה ובלרוסי. כשאמרתי אירופה, לא התכוונתי למדינות האלה. 2. הם ממדינות סלאביות. 3. כן. 4. עם הכסף אני יסתדר.

bluewolfski

New member
אז ככה...

קודם כל מזל טוב, החלטת לעשות משהו עם העתיד שלך. זכותך לבחור לעשות מה שבא לך . לחוות את אירופה לכמה שנים או אפילו לנצח נשמע לי טוב מאוד. בגלל שבאמת יש לך עוד כמה שנים עד שזה יקרה אני ממליצה על כמה דברים: דבר ראשון, תתחיל לטעום את המדינות שעליהן אתה חולם. קפוץ לסוף שבוע לפראג קח רכבת לכפר. טוס לסופ"ש באיטליה, אנגליה,גרמניה או צרפת. תחסוך כסף יש מלא דילים כל הזמן לטיסה פלוס מלון. תמשיך לחיות את חייך תטייל גם באנטרנט הרבה , תיכנס לפורומים לא ישראלים ותדבר עם אנשים שונים שעושים את מה שאתה רוצה לעשות. אפשר לעשות הכל , לא משנה איזה אזרחות יש לך ומאיפה סבא סבתא אמא אבא או דודה ודוד. תהנה!!!!!!!! זה הכי חשוב!!!

לצערי אני מצטער לבאס אותך אבל

תצטרך להתקיים עם אשרת סטודנט או אשרת מעסיק מאחר ואין לך דרכון של אחת ממדינות האיחוד האירופי יהיה קשה מאוד להתגורר באירופה.

Nobilis

New member
ובאמת לא צריך להתבאס

זה אומנם לא קל, אבל זה בהחלט אפשרי. מסלול הגירה טיפוסי לאדם בגילו, בהנחה והפרוטה מצויה בכיסו, היא לימודים במדינה האירופית בה הוא מעוניין. התהליך יתן לו מקצוע, בקיאות בשפה המקומית, וקשרים, אשר יעזרו לו למצוא מעסיק שידאג לו לאשרת עבודה. לחלופין, מתישהו במהלך הלימודים יתכן וימצא לעצמו בת זוג אירופית וגם זה יפתור את בעית האשרה. אפשרות אחרת - ללמוד בארץ, לרכוש מקצוע וניסיון, ולנסות להגר לאחר מכן.

bulllli

New member
אם סבא וסבתא ממדינות הנמצאות באיחוד

תבדוק אופציה להוציא גם אזרחות. ובלי קשר, בחור בגילך יכול למשל לעבור לגרמניה, להרשם לקורס שפה ולקבל אשרת שהיה ואישור עבודה לחצי משרה. אני מניח שיש לך מספיק מרץ לעבוד במלצרות או בכל עבודה "פשוטה" אחרת. זה על קצה המזלג. פרטים מלאים תמצא בכל פורום הגירה כשתחפש שאלות שכבר נענו על הגירה לגרמניה וכן בגוגל. תחקיר מקיף יגלה לך המון מידע חשוב. תבלה.

למעלה