שחרור מחנק

Rooted

New member
שחרור מחנק

שלום רב, לפני שלושה ימים אירע לי מקרה נורא. חתולתי נחנקה מרבע תפו"א. ניסיתי לעזור לה והיא ברחה ממני והצלחתי להגיע אליה לאחר שהיא הגיעה למצב שבו החלה להתנדנד. הכנסתי אצבע לפיה בנסיון לדחוף/לשלוף את התפו"א, לחצתי לה קצת על הבטן, הכנסתי לה קצת אוויר לפה... בקיצור, לא ידעתי מה לעשות... מצבה הלך והחמיר.. לאחר מכן נסיתי להפוך אותה בצורה כזו שראשה מוטל כלפי מטה, לחצתי קצת על הבטן וניערתי, בנסיון לשלוף את התפו"א, אך היא הקיאה דם וחירבנה ומתה... האם הייתי צריך לנהוג אחרת? איך נוהגים במקרה כזה? אודה לתשובה.

Patricia m

New member
כדאי לך לשאול בפורום חתולים

תנסה כאן http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=16

שיחרור מחנק

ראשית כל הצטערתי לקרוא את הסיפור על המוות הטראגי של חתולתך. אני יודע שזה נשמע קנטרני אבל ראשית כל הייתי נמנע מהאכלת מזון ביתי מלכתחילה. מזון מסחרי טוב מספק את כל צרכי החתול באופן מושלם ובדרכים רבות גם שומר על בריאות החתול. חנק בחתולים אגב מאוד לא נפוץ כיוון שחתולים מעט יותר חכמים מכלבים בכל הקשור לאכילה (בלי לפגוע בכבודם של האחרונים). לגופו של עניין - נראה לי שנהגת נכון בסה"כ - לנסות לשלוף עם האצבע וליצור מעבר אוויר חופשי הוא רעיון טוב. לחיצת בטן כדוגמת היימליך דורשת מיומנות מסויימת ולכן קשה לעשות בבית. הייתי מנסה להחזיק בחתולה בשתי ידיים העוטפות את ציר האורך של הגוף כשכפות הידיים אוחזות בשני צדי הראש ואז מנסה לנער את הגוף החוסם החוצה. שוב, צר לי לשמוע על מותה של החתולה. בברכה, ד"ר ארז אבן חן

zooom360

New member
אם חנק יותר נפוץ אצל כלבים, אז הרשה

לי לשאול - איך מונעים חנק אצל כלב (כלב גדול שלהחזיקו על הידיים זה בלתי אפשרי)..

שוקו שלי נחנק פעם מקציצה

הוא כל כך התלהב שויתר על החלק של הלעיסה- טפחתי בו זמנית על שני צידי החזה והקציצה עפה החוצה. את הביס השני הוא שוב לקח מהר מידי ושוב נתקע, עשיתי את אותו הדבר ומאז שום כלב אצלי לא מקבל מזון דומה לא חתוך קטן. ואני מסכימה עם הד"ר- לא צריך לתת מזון ביתי.

SAME SAME

סדר הפעולות בכלב יהיה דומה בסה"כ - פתיחת פה בניסיון להוציא את הגוף החוסם מבית הבליעה אם אין היימליך ואם זה לא עוזר ניעור. בסה"כ אירוע לא שכיח גם בקרב כלבים.

אחיזת היימליך לא כל כך מסובכת

צריך תושיה וקור רוח. אני לפני כמה שנים עשיתי אחיזה כזו לבחורה שישבה לידי בעבודה , אכלה והכחילה ונחנקה מול עיני. האחיזה עזרה (לא משנה שאחר כך היא כעסה עלי, הטיפשה
).

Rooted

New member
תודה על התגובה אך

אני לא בטוח שהבנתי את כוונתך. כוונתך ללפות את הידיים מאחורי הרגליים הקדמיות של החתולה ולנער? (ניראה לי שאני טועה..)

למעלה