שחרור מהצבא

יאיר80

New member
שחרור מהצבא

חבר שלי השתחרר מהצבא לפני כמה שנים על סעיף נפשי (ק"בן). השאלה שלי היא האם הוא יכול להתחיל ללמוד נהיגה עכשיו?ברור שאין איתו שום בעייה,זו הייתה הדרך שלו לצאת מהצבא. עדיף לשאול מההתחלה את המורה?או שזה עלול להרוס? בקיצור,באיזה שלב או עלול פתאום לגלות שהלימודים היו מיותרים? או שכל ההפחדות שעשו לו באותה תקופה בכלל לא נכונות?

aviGODFATHER

New member
אם אני לא טועה-

הצבא לא משתף את המידע הרפואי עם רשויות אחרות, ככה שהם לא יכולים לדעת שהוא משוגע (לפחות, רק על פי צה"ל
)

Superdror

New member
אני אומנם לא בקיא כל כך בתהליך

של שחרור מהצבא על ידי קב"ן ואיך משרד הרישוי רואה בכך, אם כי יצא לי לפגוש מספר אנשים שקיבלו מכתב להגיע למשרד הרישוי ולהפרד מהרשיון עד אשר יבדקו ויוכח כי הסעיף עליו שוחררו מהצבא אינו פוגע בכשירותם להחזיק רשיון נהיגה. מה קורה במצב שבו אין לאדם רשיון כלל והוא שוחרר מהצבא בעזרת קב"ן - אין לי מושג. סביר להניח שגם לו יוסיפו את אותה הפרוצדורה. יש לבדוק זאת מול משרד הרישוי ישירות. אם תחפש בגוגל, תמצא כמה הודעות על כך בפורומים השונים, לצערי אין לי מידע נוסף במקרה זה.

הוא יכול

ברגע שהוא ילך להוציא טופס ירוק הוא צריך שהרופא משפחה יחתום לו , על זה שהוא כשיר לנהיגה ממה שהוא יודע עליו. אם הרופא משפחה יבקש תעודת שחרור מצה"ל או יראה במחשב שהוא יצא על 21 נפשי אז הוא לא יחתום לו נראה לי..ואז הוא יצטרך לבקש ממשרד הרישוי שהם יחתמו לו על הטופס הירוק. וממה שהבנתי , מי שיצא על 21 מהצבא עושה מין מבחן כזה שעולה 500 שקל על שאלות הגיון , ואם הוא לא משוגע אז הוא יעבור את זה בלי שום בעיה :) אם הרופא שלו לא יודע שהוא יצא על 21 והוא פשוט יחתום לו על הטופס הירוק אז לא נראה לי שתהיה בעיה בכלל אבל גם הבנתי שאנשים שיצאו 21 מתי שהם באים לחדש את הרשיון שלהם , מבקשים מהם לעבור את המבחן הזה גם.

Superdror

New member
משרד הרישוי מודע לנתונים הללו

ויודע מי השתחרר מהצבא על סעיף נפשי. ביום מן הימים הוא יקבל הודעה להפקיד את רשיונו עד אשר יעבור את המבחנים ואת הפרוצדורה המלאה - וזה עלול לקחת זמן. כשזה קורה אחרי שיש לך רשיון נהיגה ביד - זה כבר עולה בעוגמת נפש. חבל לנסות "לרמות" את המערכת ולעשות קיצורי דרך. יש למלא את הטופס הירוק כראוי ולבצע את הבדיקות הנדרשות על מנת לקבל רשיון נהיגה ביושר.

לא לא אמרתי לרמות

הוא לא צריך להתבייש בזה שהוא יצא על 21 , אבל זאת כבר שאלה אחרת..עם הרופא לא היה שואל אותך על הצבא היית אומר לו שיצאת על נפשי ? אבל כנראה שעדיף לומר את האמת , ולעבור את הבחינה ברישוי מאשר באמת להתעסק עם עוגמת נפש אחרי שהרשיון כבר יהיה ביד.

wil

New member
לבוא להפקיד רשיון? מוזר מאוד.

אני קיבלתי בזמנו (כאשר היה לי כבר רשיון ביד, שהוצאתי לפני הצבא) מכתב כזה ממשרד הרישוי שאני מוזמן למבחנים ב"מכון אדם" (המבחני אישיות המעיקים האלו, מי שלא פסיכי אין סיבה שלא יעבור אותם), שילמתי את ה-450 שקל, עשיתי את המבחנים (יום עבודה מבוזבז) ואחרי כמה זמן שלחו לי טופס שעברתי בהצלחה ואני אזומן בשנה הבאה שוב. מאז (כמה וכמה שנים) עזבו אותי בשקט וחידשתי רשיון בלי בעיות. במשך כל הזמן הזה לא נדרשתי להפקיד רשיון, הרשיון שלי בתוקף ברציפות מהיום בו קיבלתי אותו עד היום. מסקנה - להתחיל ללמוד נהיגה ולעשות טופס ירוק כמו כל תלמיד, אם משרד הרישוי ירצו להציק הם כבר ימצאו אותך. לא צריך להזכיר להם.

flutter girl

New member
תשובה ודאית (נסיון, לצערי\שמחתי)

הוא יקבל את ההזמנה לבחינת אישיות מעיקה, ארוכה ומעצבנת בשלב מסויים. רוב הסיכויים שאם הוא יתחיל עכשיו ללמוד נהיגה, הוא ייאלץ לעבור את הבחינה לפני שיוכל לקבל רשיון. החלק הזה הוא לא ודאי, אבל כמעט בטוח. אני לדוגמא עשיתי את הבחינה עם 11 חודשים רשיון ביד, כי עברתי טסט בערך חודש אחרי שקיבלתי את הפטור.

למעלה