שחרור מהמכס?

jinji0

New member
שחרור מהמכס?

לא מבין מה בעצם קרה... הזמנתי לפני כחודש וחצי 2 מסנני שמן K&N בעלות של כ-20$, לשימוש פרטי כמובן. לאחר כ-3 שבועות קיבלתי הודעה שהם מחכים לי במכס. בהגיעי לשם נאמר לי כי אני צריך להביא אישור משרד התחבורה מאחר ומדובר בחלקי חילוף לרכב. אדם ממושמע אנוכי, ושלחתי את המכתב והחשבונית וכל מה שביקשו לבחור הזה במשרד התחבורה - נו זה שכולם מדברים עליו תמיד... בקיצור, עברו שבועיים ולא שמעתי שום דבר מאף אחד ופתאום - היום זה מופיע אצלי בסניף הדואר השכונתי! על החבילה איפה שהיה חתום "לבדוק מכס" - הופיע קשקוש בטוש שחור. השאלה היא האם הטפסים שלי התקבלו ואושרו? או שפשוט החליטו במכס לעזוב אותי בשקט... אני יודע שזאת שאלת קיטבג וכל זה... אבל אני רוצה לדעת לפעם הבאה... מישהו יודע איך זה עובד?

sagyrotem1

New member
מאוד פשוט...שילמת מכס?

או מע"מ? לפי ההגיון (רק הנחה שלי-לא ניסיון ולא ידע לכל מי שעומד לקפוץ...) אם שילמת מכס אז הטפסים ככל הנראה הגיעו ושיחררו לך תחבילה.... אם לא שילמת כנראה מלכתחילה לא היה צריך אישור וכו.... נשמע הגיוני לא?

jinji0

New member
"נשמע הגיוני?" - לא...

זו לא התשובה (אבל תודה על הניסיון...) כי כמו שאמרתי הבעיה לא הייתה חייב במכס (ערך החבילה קטן מ-50$). הבעיה במכס נוצרה עקב ייבוא חלקי חילוף והצורך באישור של משרד התחבורה לכך שמדובר בחלק חילוף לגיטימי וחוקי.

biker34

New member
לא ככה זה לא עובד בדרך כלל

במקרים בהם הפריט נדרש אישור משרד התחבורה כמו במקרה שלך יש למלא את הטפסים ולהגיש אותם למשרד התחבורה. המסמכים כוללים: 1. התחיבות שלך כי הפריטים הינם לשימוש אישי באופנוע שלך 2. העתק של רשיון רכב 3. העתק של ת.ז. 4. אישור מוסך מורשה (תלוי בסוג הפריט) כי הפריט מתאים להתקנה באופנוע שלך. לאחר הגשת הטפסים במשרד התחבורה - הטפסים נבדקים (אצל ראובן ברדה כמדומני) ואם הכל תקין נשלחים הטפסים אלייך חתומים בדואר עם אישןר לשיחרור מהמכס. במידה ומסמך כלשהו חסר/לא תקין תתבקש למלא את החסר ולהגיש את הטפסים מחדש. הליך זה לוקח בין שבוע לשבועיים במידה ואין צורך להשלים חוסרים כלשהם בניירת. עם אישור משרד התחבורה אתה יכול לגשת למכס ולשחרר את הפריט. במידה והפריט חייב במיסים כלשהם קודם קבלתם תתבקש לשלם בצ'ק/מזומן בלבד. המקרה שלך מוזר - קיבלת את הפריט למרות שעדין לא נשלח אלייך אישור. לפעמים דברים טובים קורים ללא הסבר.

jinji0

New member
../images/Emo45.gif בדיוק כך קרה.

הבנתי.. אז לא סתם נראה היה לי מוזר כל העסק. קיוויתי שיהיה בידי האישור לפעמים הבאות בהן אזמין את הפילטר.. מי יודע - אולי הוא עוד יגיע :\ תודה רבה בייקר.

biker34

New member
לא ניתן להשתמש באישור לייבוא עתידי

האישור שניתן לך הוא פר מס' הפריט הקיים במכס...ולא יתאים מבחינת הדרישה של המכס בכל ייבוא עתידי אפילו של אותו רכיב בדיוק.

creth11

New member
צריך לשאול את ניסים בנימין אולי הוא יודע למה

צריך לקבל כל מיני אישורים אולי זה קשור לפועלו "המבורך" למעננו האופנוענים ו"הוזלת" אחזקת האופנוע מאחר והוא מחזיק עצמו נציגנו אולי יוכל ליפעול להקל את הייבוא ולהחזיר את הנהלים הישנים מלפני כמה שנים ??

בועז בר

New member
נו באמת, יובל. מאיפה הוצאת את זה שניסים קשור

להחמרת חוקי היבוא האישי? מכמה שיחות איתו בימים האחרונים אני יכול להגיד לך שהוא דוקא בעד ההצעות של ועדת זליכה. זה ממש לא הוגן להפיל עליו כל מה שלא מוצא חן בעינינו בתחום הזה. הקו המנחה שלו הוא שעם ירידת מחירי הביטוח וייסוד מדיניות פרו-דו"ג רשמית, יגדל השוק הדו-גלגלי כולו, תתאפשר הורדת מחירים כללית ותהיה קרקע פוריה לתחרות חופשית ובריאה. ההחמרה בתקנות של חלקי החילוף מגיעה למיטב ידיעתי בכלל מתחום הרכב ה-4גלגלי ולא מה'צד שלנו'.

creth11

New member
בועז 1+1=2 הלא כן? הינה פירוט החשבון

1- ניסים נציג ייבואני הדו"ג ? 1- המכס ומישרד התחבורה נילחץ ע"י ייבואני הדו"ג להחמיר ולקיין את כל הדרישות לייבוא פריט בודד כמו לייבוא הסוכנים ? 2- כל פריט בודד גם המוצהר שהינו לשימוש פרטי נידרש לאישורים וטירטורים כאילו הוא מותקן במטוסו של רוה"מ עכשיו בדוק שנית את החשבון ותגלה שלא צריך להיות בוגר טכניון לפתור את המישוואה גם לא צריך להיותבוגר תואר במינהל להבין שנציג הייבואנים המעוניין למקסם את רווחיו אינו יכול לייצג את הקונים, נכון שבקטעים מסויימים דרכו כייבואן מיצטלבת עם דרכו של הלקוח כמו הוזלות שונות למוצר להגברת תפוצתו אבל בהחלט ישנם קטעים שהדרכים מיתנגשות ולא צריך לטמון הראש בחול, מחירי חלפים זה ניגוד אינטרסים מוחלט ולא הוגן אפילו לדרוש מניסים לירות ברגלו שלו. כדאי שתוציא את הראש מהחול כי לא תמצא שם דבר מלבד חול מרכיב הרווח ממכירת חלפים הינו חשוב מספיק לייבואני הדו"ג אני גם מספיק מכבד את האינטיליגנציה של ניסים ומבין שהוא לא יוביל מאבק לפתיחת שוק הדו"ג למשל לייבוא מקביל או ייבוא אישי של כלים

בועז בר

New member
עם כל הכבוד ל"היגיון הצרוף" שמוביל אותך

להאשמה הבלתי מבוססת הזו, אני יכול רק להגיד לך שהמציאות היא אחרת לגמרי. קשה מאוד לאדם לעמוד מול הקביעה שאחותו זונה - בשעה שבפועל בכלל אין לו אחות... אני לא צריך להיות "בוגר טכניון" או בעל "תואר במינהל" או אפילו רואה חשבון, כדי להבין ש"פירוט החשבון" שלך מופרך לגמרי, מהסיבה הפשוטה שחסרות לך הרבה שורות בחשבון הזה - כי בעצם בכלל לא טרחת לברר את העובדות לאשורן. מעבר להצהרה המפורשת של ניסים שהוא כ-ן בעד פתיחת שוק הדו"ג ליבוא מקביל ואישי ברוח מסקנות ועדת זליכה, הוא גם עושה בפועל צעדים שבעיניך אולי יראו כ"ניגוד אינטרסים" - כמו הורדת גובה הפיקדון הנדרש כדי להיות יבואן, בהתאם לגודל העסק - בניגוד למצב היום שהסכום הוא גבוה וקבוע - מה שיקל מאוד על פתיחת השוק לגורמים חדשים. מכיון שאני לא הדובר של ניסים בנימין ואני גם לא שולט בכל הפרטים הקטנים, רק אזכיר את העובדה שדוקא העסק הפרטי שלו הוא הסובל העיקרי מהפעילות הציבורית של האיש הזה. ואם כבר השתמשת במילה "הוגן" למעלה - תהיה אתה הגון מספיק כדי לברר את העובדות לפני שאתה מפריח האשמות.

מסתבר שלא.

החשבון שלך, אפעס, שגוי. מסתבר שלעיתים 1+1=3.

אהוד א1

New member
ניסים לא נציג יבואני הדו"ג.

ניסים יו"ר ארגון העוסקים בענף (מוסכמים, סוכנויות וכו). נציגת היבואנים היא אאל"ט טלי ברנר מאבניר.

vstrom1000

New member
ככה אתה בונה תיזה?

רעבק, אתה חורץ דעתך על אדם ומבסס את זה רק על ניחושים. רק טיפש עובד ככה

יש המון כבוד לפועלו

אבל צריך לבדוק למה לאחרונה התבקשו כמה רוכשי קסדות בחו"ל להביא מהטכניון תקן בטיחות (אפילו שזה קסדה של חברה שהמציאה את המושג בטיחות!!!!) ולא,הטכניון לא יסתכל בתקנים הרשומים על הקסדה ויגיד לך "קח טופס חתום ,זה מצוין". הוא ידרוש ממך X זוזים (מישהו פה דיבר על כ-500 שקל) לקנות בארץ יקר,להביא מחו"ל בסוף יוצא אותו מחיר. נעים לכם לקבל בתחת ולחשוב שזה סך הכל טחור קטן???

vstrom1000

New member
אז תבדוק אבל אל תטיל רבב לפני שבדקת

ובפרט שאותו אדם ידוע כמקדם דברים מהם אתה גם אמור להנות זה א' ב' של התנהגות נאותה. למה זה לא ברור לך?

אני לא מאשים

עד שאני בודק.. אני רק שואל מאיפה צצו הסיפורים,יכול להיות שמועות מרושעות,יכול להיות סיפורים אמיתיים אבל שלא קשורים לפעילותו ויכול להיות שזה כן קשור.. בכל מקרה אני לא מביא דברים מחו"ל ככה שהעניין פחות נוגע לי.אבל היה טוב לו היו יושבים ועושים סדר בכל הבלאגן של האישומים שנוצר פה בשבועיים האחרונים. להתחיל בוידאו לגולשים שירכז את העמדות והנקודות ההתקדמות והנסיגה שיופץ בכל אתרי האופנועים בארץ יהיה התחלה מצויינת.. שאו ברכה

למעלה