שחרור בכבוד

zzzz28

New member
שחרור בכבוד

שלום,
שירתתי עשרה חודשים, לאחר מכן קיבלתי פרופיל 24 לחצי שנה. אחרי זה הוציאו אותי לגמרי מהצבא.
עכשיו אני נכנס להתנדבות. בגלל שלא צריך להשלים את הזמן שהייתי בפרופיל 24, יוצא שאני צריך להשלים 19 חודשים (מתנדבים צריכים להשלים ל3 שנים, ויוצא שהייתי בפרופיל 24 בפועל 7 חודשים). זאת אומרת שאשרת 29 חודשים בתכלס, כי לא צריך להשלים את הזמן שהייתי בפרופיל 24. הבנתי שבתעודת שחרור יהיה רשום שעשיתי 29 חודשים ולא 36 השאלה היא האם אני אקבל תעודת שחרור בכבוד? מבלבל.

תודה

SuperShiro

New member
ע"פי הפקודה, חייל זכאי לתעודת

שחרור בכבוד במידה וביצע שירות בן למעלה מ 85% מכלל השירות אותו הוא מחויב לבצע ע"פי חוק. 29 חודשי שירות הם 80.5% מ 36 חודשים ועל כן אתה לא זכאי לתעודה. עם זאת, לקראת תום שירותך הסדיר, באפשרותך להגיש בקשה לקבלתה כחריג - דבר שבהחלט ייתכן שיקרה.

בהצלחה!

zzzz28

New member
אני מכיר את החוק שצריך 85 אחוז מהשירות

השאלה אם בעצם הצבא אמר שלא צריך להשלים את הזמן הזה של הפרופיל 24 ,האם זה אומר שבעצם ה29 חודשי שירות הם ה100 אחוז שלי, כי בפועל אם היו מחזירים אותי לצבא, הייתי חייב על פי חוק ב29 חודשי שירות בפועל סה"כ, ולא ב36.

אז השאלה האם אתה בטוח, שככה זה מחושב, למי שהיה בפרופיל 24, וחזר לשירות? לפי זה, כל מי שקיבל פרופיל 24 זמני לחצי שנה, לא מקבל תעודת שחרור בכבוד. אז רציתי לדעת אם זה ודאי?

SuperShiro

New member
כן, זה ודאי.

וכפי שציינתי, מסיבה זו ניתן להגיש בקשה כחריג שכן לאור המקרה המיוחד בקשות מהסוג בדרך כלל נענות בחיוב. אני טיפלתי בכמה עשרות מקרים כאלה ומעולם לא נתקלתי בתשובה שלילית.

מסכים עם שיר

תגיש בקשה שבה אתה מפרט את הסיפור שלך, לדעתי רוב הסיכויים שכן תקבל.
גם מנסיוני בקשות כאלה כן מתקבלות בחיוב.

zzzz28

New member
שוב שלום

אז.. רציתי לראות מה אפשר לעשות, התקשרתי למדור שחרורים ושאלתי, כמובן שרוב החיילות שם לא ממש ידעו מה להגיד לי
בסוף דיברה איתי מישהי שאמרה שאני באמת לא זכאי לתעודה הזאת, העניין זה ששאלתי אותה אם אפשר לקבל אישור חריג ומה אפשר לעשות כדי לקבל אותו, היא אמרה ש"אין דבר כזה" ו"זה רק מי שעושה 3 שנים".

אתם יכולים להפנות אותי לגורם שאני צריך להתנהל מולו כדי לקבל בכל זאת את התעודה כשאשתחרר? גם אם זה עוד רחוק.

SuperShiro

New member
היי.

המדור האחראי על קיום הפקודה בנושא ודיון בחריגים הוא מדור ת"ש מילואים באכ"א. בקשה מפורטת, בכתב, יש להעביר למקום. את יצירת הקשר והעברת כתב הבקשה ניתן לבצע באמצעות שלישות היחידה, משרד קצינת פניות הציבור או משרד קצין העיר בעירך.

Run for a Fall

New member
אהלן

אני הייתי במשך שנה בפרופיל 24 וחזרתי כמתנדב (לאחר השחרור שלי). כשהשתחררתי, קיבלתי תעודת שחרור בכבוד באופן אוטומטי (כלומר לא הייתי צריך לפנות לאף אחד).

לקראת השחרור שווה לבדוק בשלישות אם אתה זכאי. במידה ולא אפשר להתחיל לפעול עוד לפני השחרור בערוצים שאמרו לך.

בהחלט מעיק כל נושא הפרופיל הזמני, אני מאוד מקווה שיפעלו כבר לבטל את השטות הזאת.

zzzz28

New member
מגניב

התגייסת בתור חייל בשירות חובה כמוני או בתור מתנדב?

היית אמור להתגייס ל36 חודשים, ושירתת בפועל 24?

Run for a Fall

New member
התגייסתי כרגיל

שחררו אותי אחרי מספר חודשים לפרופיל 24 שנמשך שנה ואז חזרתי לשירות כמתנדב להשלים את היתרה.

בקשר לשאלה השנייה - כן.

למעלה