חיל המודיעין והפרויקטים שם
שחקים וחבצלות הם תוכניות הדגל של חיל המודיעין. אני לא חושב שאני אגזים אם אומר שאחרי טיס ואולי תלפיות, שחקים וחבצלות הם התפקידים הכי מאתגרים מעניינים וממצים בצבא, לכאלה לפחות שיש להם ראש טוב והם רוצים לעשות איתו משהו בצבא. אז קודם כל יש לך את המאמרים הללו שיספרו לך די הרבה על תוכנית שחקים: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/default.asp?forumId=164&c=1008&sc=0&ssc=0 תוכנית שחקים בקצרה כוללת חמישה תת מסלולים שאני מנוע מלדבר עליהם. אבל לכל מסלול יש את המאפיינים שלו, ואת הדרישות שלו, וכל אחד תואם אנשים מאוד ספציפיים. מסלול אחד יתאים לאנשים יותר "ראליים" בקטע של מחשבים ומתמטיקה. ומסלול אחר יתאים לכאלה שמתעסקים יותר בתחומים "הומאניים", חקר וכו'. כמו כן יש את תוכנית חבצלות החדשה והמפורסמת. התוכנית היא חדשה לחיל המודיעין ובימים אלה, נערכים מיונים למחזור השני שלה. אני הייתי מועמד למחזור הראשון שלה. התוכנית באופייה מזכירה את תלפיות, מבחינת אורך השירות, התנאים וההשקעה של הצבא באלה שהתקבלו לפרויקט. במהלך השירות הסדיר, לומדים לתואר, ולאחר סיומו משרתים קבע של 6 שנים בחיל המודיעין. במה זה שונה מעתודה ? אז קודם כל יש תחומים מאוד ספציפיים שמאפשרים לעשות בהם תארים, וגם כל תואר משולב בלימודי מזרח תיכון. כמו כן, לאחר סיום התואר, שלא כמו בעתודה, השירות בחיל המודיעין הוא מובטח, והדרך לצמרת החיל בכל הקשור למחקר גם כן מובטחת. אם יש לך עוד שאלות, תרגיש\י חופשי לפרסם כאן.