שחקים אמ"מ

dirish

New member
שחקים אמ"מ

שלום, רציתי לברר בנוגע למסלול שחקים אמ"מ. אני צריכה עוד לעבור תחקיר ביטחוני. רציתי לדעת מה הלאה- מתי אני אדע סופית שאני בפנים ואם אפשר לדעת קצת יותר על תנאי הקורס והשירות (אפילו לדבר עם בוגר אמ"מ באופן פרטי).
תודה

go0mez

New member
מצטרף לשאלה

גם לי הודיעו היום שעברתי לאמ"מ ואני צריך לעבור תחקיר
אני אשמח לשמוע מאנשים שבתוכנית או מכירים כאלו שהיו בה ויכולים לספר מה דעתם על המסלול? על התנאים בקורס? האם יש גם יתרונות לתפקיד אחרי הצבא באזרחות?

תודה לעוזרים (=

dirish

New member
התקשרו אליך?

התקשרו אליך או שהתקשרת ושאלת? ידוע לך אם אתה ריאלי או לא? :)

go0mez

New member
אני התקשרתי

לא אמרו לי עדיין אם ריאלי או לא, אני חושב שהם אומרים רק אחרי התחקיר

תשובות

אני בוגר קורס אמ"מ מלפני שנתיים.
בקשר למתי יודעים מי התקבל וכו' אני לא באמת יודע... אצלי הגיעו תשובות סופיות משהו כמו חודש לפני תחילת הקורס...

תנאי הקורס מצוינים. מדובר במתקן נופש של האגודה למען החייל, שזו דרך יותר נחמדה להגיד בית מלון... 4 בחר, מיטות יחיד גדולות, פלזמה בכל חדר, אוכל מצויין ואפילו בריכה (שאסור להכנס אליה... אבל היא שם...)
בשירות עצמו אפשר להגיע או לשירות של יומיות בקרייה, או לשירות בבסיס סגור באחד הפיקודיים המרחביים (בכולם מדובר בחמשושים). תנאי השירות משתנים מבסיס לבסיס...

כעיקרון, אני חושב שהקורס עצמו מצויין. אנשים טובים, מפקדים טובים, מקום טוב ומכשיר בצורה טובה מאוד לתפקיד שהוא מאוד חשוב ומאתגר.
עם זאת, לצערי אין הרבה יתרונות לתפקיד הזה באזרחות. התפקיד אומנם חשוב ומלמד, אך המקצוע כמעט ואינו קיים בעולם האזרחי. השתתפות בקורס של שחקים תשפר את הרזומה בעתיד, אך לא תתרום כנראה מבחינה מקצועית.

אם יש עוד שאלות יותר ממוקדות על הקורס, אשמח לענות

Baloon6

New member
שאלה

הדברים שאתה אומר תקפים ספציפית למסלול אמ״מ? או שבמסלולים אחרים של שחקים יש אפשרויות שיבוץ שונות, תנאים שונים וכו׳?

darkshadow1

New member
אין יותר מדי קשר בין המסלולים השונים בשחקים.

בחלק הקורס הוא טר"צ ובחלק הוא נערך במהלך השירות. חלק מהמסלולים מתעסקים יותר בפן המודיעיני וחלק יותר בפן הטכנולוגי.

תשובה

בקשר למיקום הקורס, זה תקף לאמ"מ ואע"מ. המסלולים האחרים נערכים במקומות אחרים, אך גם הם בעלי תנאי שהייה טובים מאוד.
בקשר לתנאי השירות, המסלולים האחרים מביאים למקומות שונים ומשונים... התייחסתי רק לקורס אמ"מ.

dirish

New member
תודה :) כמה שאלות

מה ההבדל בין הקורס הזה לעח"מ? כמה מתקבלים לקורס בממוצע? מתי הקורס ומתי הגיוס בדר"כ? מה האפשרות לפיתוח במסגרת התפקיד? אתה בוחר אם אתה רוצה בסיס פתוח או סגור או שבוחרים לך?
תודה :)

עוד תשובות

אמ"מ ועח"מ מכשירים לאותו התפקיד בדיוק.
ההבדל הוא שאמ"מ הוא קורס טרום צבאי הנערך פעם בשנה למשך 4חודשים וחצי, ואילו עח"מ הוא קורס צבאי (כלומר אחרי טירונות, בתוך בסיס צבאי וכו') המתקיים 4 פעמים בשנה במשך חודשיים.

קורס אמ"מ מתקיים בדרך כלל מאמצע נובמבר עד סוף מרץ.

ניתן לבקש אם רוצים בסיס פתוח או סגור, אך בסופו של דבר זה תלוי בתקנים ובהחלטת המפקדים...

אפשרויות לפיתוח? באיזה מובן? התפקיד עצמו נחשב מאוד בעשייה המודיעינית, הוא נותן גם לחייל הזוטר כוח רב. אני יכול להעיד על עצמי שגם בתור חייל זוטר (קרי טוראי ורב"ט) הכנתי עבודות שהוצגו לראש אמ"ן ולאלוף פיקוד צפון, ואף לי אישית יצא להעביר העמקה למפקד אוגדה (תת-אלוף). חיל המודיעין, והתפקיד הזה במיוחד, הוא אחד המקומות היחידים שלפעמים למש"ק הזוטר יש אמירה חזקה יותר מאשר לקצין הבכיר.
כמובן שגם ניתן להתפתח במובן של לצאת לקצונה... בדרך כלל יותר ממחצית מבוגרי אמ"מ יוצאים לקצונה.

מקווה שעניתי על השאלות שלך, ואשמח לענות אם יש שאלות נוספות

dirish

New member
עוד שאלות

אז אם ככה למה תהליכי המיון שונים בין אמ"מ לעח"מ ולמה זה בנפרד ולא ביחד? האם עובדת חקר מודיעין שמקבלים במנילה זה אותו דבר?
בנוסף, האם יש לתפקיד פן טכנולוגי או שזה מודיעיני נטו?
התפקיד שונה בין בסיס פתוח לסגור?
הקורס של אמ"מ ואע"מ מתנהל ביחד באותו זמן ומקום?
האם התפקיד השפיע על מקומך עכשיו באזרחות במובן מסויים? נתן לך כיוון לעתיד?
תודה

תשובות נוספות

קורס אמ"מ שייך לפרוייקט שחקים, פרוייקט ששם לו למטרה להכשיר את שרשרת הפיקוד של אמ"ן בעתיד. האיתור שלו הוא יותר מורכב ומדוקדק משל עח"מ ובודק גם רצון לצאת לקצונה והתאמה לקצונה. רוב בעלי התפקיד הינם עח"מניקים ולא אמ"מניקים (כאמור, אמ"מ פעם בשנה, ועח"מ 4 פעמים בשנה) . הקורס עצמו יותר יקר (קורס של 4 וחצי חודשים בבית מלון מול חודשיים בבסיס צבאי) בקיצור אמ"מ זה כביכול "המובחרים".
עם זאת, חשוב מאוד שלא תביני לא נכון. אנשי עח"מ לא פחות טובים מאמ"מניקים. להפך, אנשי המקצוע הטובים ביותר שיצא לי להכיר הינם עח"מניקים ולא אמ"מניקים. פשוט מדובר באיתור שונה שמחפש איכויות נוספות. ובסופו של דבר, אמ"מ נותן נקודת זינוק טובה יותר מעח"מ, אך במרוצה הזמן (תוך מספר חודשים) ההבדלים מתקזזים ועח"מניקים ואמ"מניקים מגיעים לאותם הישגים והצלחות. האם קורס אמ"מ באמת נחוץ והאם נוא השיג את מטרתו, זו כבר סוגייה אחרת...

עובד חקר מודיעין במנילה זה לא עח"מ. אני לא יודע בדיוק מה זה, אם אני לא טועה מדובר בתפקיד פקידותי ולא מודיעיני.

לתפקיד אין פן טכנולוגי. יש שימוש נרחב מאוד במחשבים, אך לא בתכנות או בדברים כאלה... מודיעיני נטו (שזה לא דבר רע)

בקשר לפתוח וסגור, כן ולא. כן זה אותו תפקיד פחות או יותר. מדובר עדיין במחקר מודיעין שנעשה באותה צורה בסיסית, עם זאת יש הבדלים בלמי התוצרים מוכוונים. אני יודע שזה לא כל כך ברור, אבל ממש קשה לי להסביר את זה כאן... אני משרת בבסיס סגור, ונהנה מכל רגע

אמ"מ ואע"מ אכן מתקיימים באותו זמן ובאותו מקום.

תודה לך שהפכת אותי לאזרח, אך אני לא... כרגע אני קצין ואני לא צפוי להיות אזרח בשנתיים וחצי הקרובות... האם התפקיד ישפיע עלי כאזרח? אני לא בטוח. אם אני באמת אשתחרר בשנים הקרובות הדברים שאני רוצה ללמוד ולעבוד בהם אינם קשורים בכלל למה שאני עושה בצבא. מדובר בבונוס לרזומה ותו לא לצערי. (לא מפני שהעבודה אינה מעניינת, אלא מפני שהיא נמצאת בעולם האזרחי רק בחברות מודיעין אזרחיות/מוסד/שב"כ וכו')

Baloon6

New member
עוד שאלה

הגיוס לכל מסלולי שחקים הוא באותו זמן של השנה? אם כן, מתי פחות או יותר? ואם לא, מתי יודיעו לי מתי הגיוס? אני מתכננת לנסוע לחו״ל לםני הגיוס...

yadayada4

New member
אתה בקי גם בתהליך המיון?

אם דחיתי את הגיוס שלי אחרי שעשיתי ראיון. (ובראיון אמרתי שאני דוחה שירות) עד כמה מתחשבים שנה הבאה בראיון שהיה השנה?
תודה

o p c

New member
אח"ם קד"צ באוגוסט גיוס בינואר, מח"א

גיוס במרץ (לא קד"צ) ולגבי שוב"ל אני לא בטוח. אני יודע שאין קד"צ ואני חושב שהגיוס הוא באוגוסט (אבל אני ממש לא בטוח)
לאיזה מסלול את מיועדת?

dirish

New member
תודה רבה

כן עכשיו נזכרתי שרשמת שאתה בוגר קורס מלפני שנתיים. תודה רבה על כל התשובות :)

למעלה