שחם, שח"מ, שח"ם וכו'!

Dark Storm

New member
תרשה לי לחלוק על זה

בתור אדם ששירת בשח"ם ביחידה שכולה אנשים עם קב"א מעל 54 (כולם קיבלו הזמנה לקצונה). כמו כן אם יש פרופיל קרבי (מעל 64) עדיין אפשר להגיע לשח"מ במידה ויש סיבות אחרות המונעות ממך ללכת לשרות קרבי.

בכללי,

הקב"א היא לא מרכיב משמעותי כדי להגיע לשח"ם. אז אולי אתה צודק, ויש שם חבר'ה איכותיים וגם דפר"ים (שיצא לי להכיר)

שאני משווה את זה מול הצבא,

בצבא עם כל הרב גווניות יש תחושה של "רוב", שמאפיין סוג מסויים של אנשים ביחידות מסויימות... לא כל הפקידות הם סתומות, אבל מי שלא סתומה ניסתהלהתחמק משירות יותר משמעותי וזה מסמל משהו על אופי התפקיד, יחידות החי"ר השונות "הצהובים" אל מול "השחורים"... הסטי"לים, שכיבכול נחשבים ללוחמים יותר איכותיים, תאמין לי, שלא חסר דפר"ים שם... אבל כן, סוגי האנשים שמגיעים לשם די דומים... ועל הצוללות שלא נדבר בכלל, תו איכות מטורף...(כנ"ל חובלים)+ יחידות המודיעין הנבחרות+ יחידות החי"ר הנבחרות... שאתה לוקח את צה"ל בכללי בגדול ומחלק אותו לחילות גם שם אתה רואה שוני...

Dark Storm

New member
איך מגיעים לשח"מ

הפרופיל המינימלי זה 45 רפואי, אין כזה דבר פרופיל מקסימלי. כדי להגיע לשח"מ צריך לבקש את זה מקצין המיון בבקו"ם (גם אם האפשרות לא מופיעה במנילה). כמובן שצורכי הצבא קודמים לכל אז אם הצבא יעד אותך למקום מסויים מראש, הסיכוי להגיע לשח"מ הוא אפסי אבל אל יאוש - גם כאשר כבר הוצבת במקום מסויים אפשר לעבור משם לשח"מ כמו שאפשר לכל תפקיד אחר בצבא - ע"י טופס 55 שמבקשים אותו ממש"ק/ית ת"ש. במידה והצבא אישר לך ללכת לשח"מ, צריך לעבור מבדקים רפואיים + ראיון במטה הארצי של המשטרה - אם נכשלים באחד או יותר מאלו חוזרים לבקו"ם.

D e A d sOuL

New member
לא.

זה שאתה מבקש את זה,לא אומר שאתה תקבל את זה. יש כאלה שביקשו את זה,ומקבלים את זה. ויש כאלו שלא. (אבל בעזרת פרוטקציות אפשר בהחלט לקבל את זה..אם לא,רק מזל.)

Dark Storm

New member
בהחלט אפשרי

ויש אפילו סיכוי טוב לזה. ראה הודעה שלי למעלה "איך מגיעים לשח"מ".

MeWithoutU

New member
היי

אם יצאתי על 21 נפשי מהצבא אני לא יכולה ללכת לעשות שירות חובה במשטרה? )=

D e A d sOuL

New member
דרך שירות לאומי,

נראה לי שכן. אבל את לא תהיי בסיירת,אלא בתור פקידה שם בתחנה.

Dark Storm

New member
שח"מ זהו שרות צבאי לכל דבר

אם יצאת מהצבא אז אי אפשר להתגייס לשח"מ או למשטרה בכללי. ניתן לעבוד במסגרת שרות לאומי כפקידים בתחנה (ללא מדים או נשק). אפשר גם להתנדב לאחת מיחידות המשטרyouבמסגרת המשמר האזרחי

SiiSooS

New member
כמה שאלות..

1. במידה ולא הופיע לי שח"ם במנילה, יש סיכוי שיגייסו אותי לשם בכל"צ ב-16/10? 2. מה ניתן לעשות כדי להגיע לשם בכל"צ? רק לחכות ולראות? 3. כמה זמן משרתים בשח"ם? פז"ם רגיל של 3 שנים?

Dark Storm

New member
תשובות

ראה הודעות שלי בשרשור זה. 1. מבקשים את זה מקצין המיון בבקו"ם ואם זה אפשרי הוא יתן לך. 2. שח"מ זה כמו שירות בכל מקום אחר בצב"א, או שקיבלת את זה או שלא. גם אם הוצבת במקום אחר אפשר לבקש טופס 55 לעבור תפקיד ולבקש שם לעבור לשח"מ. 3. שירות רגיל ומלא כמו כל שרות צבאי.

Dark Storm

New member
תשובות בנוגע לשח"מ

שלום, שמי גיל ואני חייל משוחרר כבר שנתיים. אני שירתתי בשח"מ במחוז הצפוני ואשמח לענות על כל השאלות שיש לכם, ניתן גם לפנות אלי במסרים פרטיים

Dark Storm

New member
יש סיכוי

כל עוד זה 45 רפואי ולא נפשי ובתנאי שהרופא המשטרתי לא חושב שהבעיות הרפואיות שלך יגבילו אותך.

Daniel BoY

New member
אם יש משהו שעוד לא נענה,תפנו אלי...

דרך מסרים או פה, אני יודע הרבה מאוד על שח"מ. שירתתי שם ויצאתי חזרנ לצה"ל (ואני לא מתחרט, ממש ממש לא!)

למעלה