שחם, שח"מ, שח"ם וכו'!

שחם, שח"מ, שח"ם וכו'!

תמיד הלכתם ברחוב ותהיתם איך יש שוטרים כ"כ צעירים? זרקו לכם אי פעם את המושג שח"ם ולא ידעתם מה זה? רוצים להתגייס לצבא רק לעשות משהו שהוא לא בדיוק צבאי? בסופו של דבר, בתקווה שתהיה הענות, נעשה מהשרשור הזה מאמר. השרשור הזה, כל כולו יהיה על שירות חובה במשטרה - שח"ם. כל שאלה שעולה לכם - החל מאיך מגיעים לשחם, איפה מוצבים, אילו תפקידים יש ואם את המדים שלהם אפשר להצר - תרגישו חופשיים לשאול. נביא לכאן אנשי שחם שישמחו לענות! תתפרעו

avihay is raw

New member
יש לי קצת מידע

שח"ם משרתים בבסיס הקרוב ביות לבית ויוצאים כמובן יומיות את זה אני יודע מידידה שבשח"ם

גיא246890

New member
זיהוי פלילי.

צילום גופות(כן כן גם) טביעות הצבעות מאסירים.לצלם וכ'ו... ידידה שלי עושה את זה יש קורס של שבועים וזה לא כולל טירונות כמבון .

Dark Storm

New member
תפקידים בשח"מ

בעקרון, שוטרי חובה (שח"מיסטים) מוגבלים במגוון התפקידים שהם יכולים לבצע. אי אפשר לומר בוודאות אם תפקיד מסויים שמור רק לשוטרי קבע או לא כי הדבר משתנה למעשה כל יום ותלוי בתחנה / מחוז בו משרתים. בעקרון, התפקידים הכי נפוצים לשח"מיסטים הם: 1. סיור - שוטרי סיור לכל דבר, מסתובבים בניידות ומטפלים באירועים. 2. תנועה - אותו דבר כמו סיור רק מוגבל לטיפול באירועי תנועה בלבד. 3. משל"ט - מרכז השליטה. לכל מחוז בארץ (צפון, דרום, מרכז, ת"א וש"י) יש מרכז שליטה בו יש מגוון תפקידים: א. מקבלי 100 - האנשים שעונים לקו ה- 100 של המשטרה ופותחים אירועים לשלוח לניידות כשצריך. ב. משגרים - מי שאחראי על לסדר את האירועים שמתקבלים ממוקד 100 ולהפנות ניידות מתאימות לפי סוג האירוע - תפקיד זה בדר"כ מקבלים אחרי תקופה מסויימת כמקבל 100. ג. מרד"מ - מרכז דיווח מבצעי - לרוב מגיעים לשם רק אחרי תקופה מסויימת באחד התפקדים הנ"ל. המרד"מ אחרי על טיפול באירועים חריגים, תיאום מידע עם הסגל הבכיר של המחוז ובעצם להיות ה"פוליטיקאים" של המשטרה. 4. פקידים - עבודה כפקיד/ה במשטרה, עבודה יומית, לא עובדים חגים וסופ"שים. 5. חובשים - מקבלים הכשרה ע"י מד"א ועובדים כחובשים במרפאות (זהה לתפקיד חובש [לא קרבי] בצבא). 6. מש"קים - כמו בצבא, גם במשטרה יש מש"ק ת"ש, מש"ק חינוך וכו'. 7. יומנאי - לרוב התפקיד הזה שמור לשוטרי סיור שפעם בזמן מסויים עושים תורנות יומן אך יש מקומות בהם מכשירים שח"מים להיות יומנאים קבועים. היומנאי זה האדם שיושב ב"קבלה" של תחנת המשטרה, עונה לטלפונים, עושה ניירת, מקבל אזרחים ומפנה אותם למקום שהם צרכים להגיע. תפקידים אחרים: כמו שאמרתי, התפקידים הנ"ל הם הנפוצים ביותר אך יכול להיות (לרוב ע"י פרוטקציות
) ששח"מ יקבל תפקיד יותר מיוחד כמו זיהוי פלילי, בילוש (נדיר ביותר, שמעתי רק על אדם אחד שהיה שח"מ בבילוש) ויחידות מיוחדות כמו יחידת יואב של המחוז הצפוני (סוג של יס"מ - מדים אפורים). כמו כן, כל שח"מ לא משנה מה תפקידו, לובש מדי משטרה רגילים והינו שוטר לכל דבר במלא מובן המילה.

Young MC

New member
מה!

יש חובשים בשח"ם? הם עובדים עם מד"א או שהם נמצאים במרפאות של המשטרה (יש דבר כזה בכלל?)?

Dark Storm

New member
אכן יש

הם לא יוצאים לשטח, הם יושבים במרפאות של המשטרה (בכל מחוז יש כמה מרפאות מפוזרות בתחנות שונות, בדר"כ אחת למרחב). בכל מטווח גם יש תמיד חובש תורן.

or aver

New member
אני מתגייס שבוע הבא לשח"מ.... שאלות

מה המשכורת והאם יש תוספת סיכון באיו"ש? האם שוטר שח"מ יכול לשרת ביח"מ (יחידות מיוחדות של המשטרה)? האם הוא מקבל רשיון על רכב משטרתי? כמה זמן הקורס ומה הוא כולל? אחרי כמה זמן מתחילת הקורס יוצאים עם הנשק הביתה? האם שוטר יכול לנסוע בתחבורה ציבורית (בהצגת תעודה) ללא תשלום גם כשאינו לובש מדים??? לאחר החודש של הטירונות (02) נשארים עם הציוד הצבאי (חוגר, מדים וכו') או שחוזרים לבקו"ם ל"שיחרור"? בטח יש לי עוד שאלות אבל אני לא זוכר כרגע.... תודה מראש על התשובות אור

Young MC

New member
אני אענה על מה שאני יודע

שוטרי סיור נוהגים גם על ניידות אז כן תעודת שוטר מקנה נסיעה חינם בתח"צ על אזרחי את המדים של צה"ל מחזירים ומקבלים מדים מכוערים של משטרת ישראל P:

or aver

New member
נזכרתי....

לפי האתר של המשטרה שוטר שח"ם יכול לחזור לצבא בטרם עוברת חצי שנה.... האם נרשם לי הפז"ם של החצי שנה במשטרה (כלומר ישארו לי רק עוד שנתיים וחצי בצבא)? האם הרשיון לאקדח נשאר לי או נלקח ממני? עוד כתוב באתר שהצבא מאתר מתאימים לקצונה ומחזיר אותם לצבא לקורס קצינים, באיזה תפקידים משרתים יוצאי שח"ם שעשו קורס קצינים של הצבא? שוב תודה...

Dark Storm

New member
חזרה לצבא / קצונה

אם שח"מ מחליט לעזוב חזרה לצה"ל הפז"מ אכן נרשם, לשרת כשח"מ זה אותו דבר כמו לשרת בצבא מבחינת נושאים אלו. רשיון לאקדח לא מקבלים, עוברים הסמכה על אקדח ומקבלים אחד לתקופת השירות כאשר תעודת השוטר היא בעצם הרשיון לנשק, אם עוזבים את המשטרה מחזירים את התעודה וכך למעשה אין יותר רשיון לנשק
קצונה: קצונה עובדת אותו דבר כמו בצבא - מי שמתאים ורוצה לעזוב לקורס קצינים למעשה חוזר לצה"ל ובסוף הקורס הופך לקצין בצה"ל (קצין שלישות / תחזוקה / חימוש וכו'). במידה ושח"מ שעזב לקורס קצינים נכשל הוא יכול לחזור ליחידה שלו במשטרה.

Dark Storm

New member
תשובות

1. המשכורת לשוטר (גבר) היא 450 ש"ח לחודש (זה כולל תוספת תספורת כי אין ספר משטרתי) לגבי תוספת סיכון, זה תלוי בצבא שהוא משלם למעשה את החלק הזה ככה שאם ג'ובניק רגיל באיו"ש מקבל תוספת, גם אתה תקבל
2. יחידות מיוחדות - ראה הודעה למעלה לגבי תפקידים במשטרה, זה נדיר אך אפשרי - עוזר אם יש פרוטקציה
3. כל שח"מ בעל רשיון נהיגה אזרחי יקבל רשיון לניידתmgbם ירצה ובתנאי שיעבור טסט משטרתי. 4. קורס שוטרים לשח"מים שהולכים לתפקידי שטח (סיור, תנועה וכו') הוא חודש אחד בבסכ"מ - בסיס כושר מבצעי בנתניה + חודשיים (הזמן עלול להשתנות אם היו עיכובים במהלך הקורס עקב תגבורים) קורס שוטרים בשפרעם. 5. שוטרי סיור/תנועה מקבלים נשק ביחידה שלהם עם סיום הקורס, לגבי שח"מים שלא בשטח - זה תלוי במחוז בו מוצבים, לרוב הם צרכים לעבור מטווח נוסף אחרי הקורס ואז יקבלו נשק (זמן תלוי בסגל היחידה בו מוצבים). 6. שח"מ נוסע חינם ללא מדים באגד ומס' חברות מקומיות של אוטובוסים (לא ב"דן") וגם ברכבות. 7. ברגע שהוצבת בשח"מ אתה חוזר לבקו"ם להחזיר ציוד, את החוגר אתה נותן למטה ארצי של המשטרה ביורשלים (שם גם עוברים ראיון קבלה) וכשאתה משתחרר אתה חוזר למטא"ר (מטה ארצי) ומקבל את החוגר בתמורה לתעודת השוטר ואת החוגר נותנים לבקו"ם.

רציתי לדעת מה כמות החיילים

הבנתי שהשח''מיסטים משרתים בתחנת משטרה רגילה, האם ישנם חיילים רבים שמשרתים בתחנות? עד כמה בעצם קיימת אפשרות לשרת עם אנשים בני גילי? תודה

D e A d sOuL

New member
הממ.

כמעט ולא יהיו אנשים בני גילך. חברה שלי משרתת במשטרה,והיא נמצאת עם עוד 2 בגילה.

Dark Storm

New member
קבוצות גיל

השאלה הזו תלויה הרבה באיפה משרתים ובאיזו יחידה. תחנות משטרה קטנות עם 2 ניידות סיור לרוב יכילו רק שוטרי קבע אז אם מוצבים במקום כזה נדיר יהיה למצא עוד שח"מ. יש מקומות כמו המשל"טים (ראה הודעה שלי למעלה לגבי תפקידים במשטרה) בהם 90 אחוז המהקום זה שח"מים וזה מקום מאוד מהנה לשרת בו, אם כי העבודה יכולה להיות שוחקת ולעיתים מעצבנת אבל בסה"כ סביבת העבודה מהנה מאוד.

almogas

New member
לא בשבילי..

בשביל חבר שרוצה להגיע לשם... מה הפרופיל שצריך? מה הקבא? עוד מידע על איך מגיעים לשם.. תודה......

Young MC

New member
P:

בנות - כל פרופיל, בנים פרופיל 64 ומטה (כמובן שיש חריגים..) ללא סעיף נפשי או רישום פלילי שוטרים לא צריכים קב"א
... סתם, לא יודע מסמנים ראשון במנילה ואם אין אז מבקשים ומקווים לטוב טירונות 02

or aver

New member
אני סימנתי רביעי במנילה...

והבנתי שהמשטרה לוקחת חבר'ה בקב"א 50 עד 54 בערך....

בלי לפגוע,

בדר"כ שח"ם הם הדפרים שבדפ"רים... בכל מקרה, קב"א לא הכי משחקת תפקיד פה, יותר הפרופיל אם יש לך פחות מ64 לצבא אין בעיה לשלוח אותך לשם...(לוחם אתה בכל מקרה לא תהיה)

למעלה