שחלות פולציסטיות

שחלות פולציסטיות

שלום לכולם, אני מקווה שני אצליח לקבל פה מענה מדוייק כיוון שיש ברשת המון מידע סותר ונשארתי מבולבלת. הובחנתי כבעלת שחלות פולציסטיות לפני יותר משנה (אך הסיפטומים היו מגיל ההתבגרות. פשוט לא נבדקתי) ואני משתמשת בגלולות "מרסילון" כבר יותר מ- 4 שנים עם הפסקה של כמה חודשים שעשיתי על דעת עצמי למרות שהרופא שלי התנגד בכל תוקף. הרופא אמר לי שאני צריכה לשנות את התזונה שלי ולרדת במשקל.. קצת פרטים: אני שוקלת 74.5 וגובהי 1.64. עליתי בשנתיים האחרונות כ- 12 קילו . הבעיה העיקרית שלי הוא עם לחם ומתוקים. לאחרונה הוצאתי מהתזונה שלי ממתקים, שתיה מתוקה, אלכוהול, אורז, פסטות, תפוחי אדמה, לחם לבן ואני אוכלת רק לחם ללא גלוטן של "בר אל" שמצויין בו שהוא גם ללא סוכר.. האם זה תקין? דודה שלי שהיא סוכרתית אוכלת ממנו והיא אומרת שזה ממש עוזר לה בנוסף הוספתי לתזונה שלי דגים ואני משתדלת לאכול פעמיים-שלוש בשבוע. בחיפוש באינטרנט היה כתוב שצריך להוציא גם מוצרי חלב.. האם זה נכון?! אני לא חסידה של מוצרי חלב. אני אוכלת רק מעט גבינה לבנה ככה שאם צריך אני מוכנה לוותר על זה.. ואני מתכוונת להתחיל הליכות 4 פעמים בשבוע. ניסיתי לקבוע תור לדיאטנית של הקופת חולים אבל שמעתי שהיא לא מומלצת בלשון המעטה ובנוסך התור הוא רק בסוף חודש יולי. אני ממש מתוסכלת גם מהעליה הנוראית במשקל וגם מהפחד שבעתיד יהיה לי *עוד יותר* קשה להיכנס להריון בעקבות כך. אני מוכנה לעשות הכל כדי לעזור לגוף שלי. בניתי לעצמי תפריט עד שאני אלך לדיאטנית ארוחת בוקר: שתי פרוסות לחם ללא גלוטן וסוכר עם מעט גבינה לבנה (שוב- במידה וזה לא טוב בשבילי אני אוותר) +טונה+ירקות. ביניים: כמה חתיכות מלון (כי הבנתי שיש בו הכי פחות סוכר) ארוחת צהריים: דגים/חזה עוף +ירקות+טחינה ביניים: חופן שקדים/אגוזים ארוחת ערב: שתי פרוסות לחם עם גבינה/חביתה/ביצה קשה (אני אוכלת רק את החלמון- אני יודעת שזה לא מומלץ) +ירקות ביניים: שוב מעט מלון. האם זה תקין?! האם יש עוד דברים שאני צריכה להוסיף/להוריד? תודה מראש, טליה.
 

פצית219

New member
אין שום סיבה לאכול לחם ללא גלוטן או להוריד את

מוצרי החלב. פסטות ואורז לא הייתי מורידה לגמרי אלא עוברת לפסטה מחיטה מלאה ואורז מלא (אם את אוהבת), ותפוחי אדמה גם כן אפשר מדי פעם. כן טוב להעיף את כל הפחמימות הפשוטות. התפריט בעיקרון נראה סביר אבל הייתי מוסיפה קצת פחמימות (מלאות כאמור), נגיד במקום הטחינה או הטונה או הגבינה/ביצה בערב או כתוספת לארוחת צהריים.
 

פצית219

New member
תוצאות המחקרים בנושא הקשר בין מוצרי חלב

לסרטן לא עקביות ואי אפשר להסיק מסקנה גורפת בנושא. חלק מראים שיש סכנה מוגברת לסוגים מסויימים של סרטן (ביניהם סרטן השחלות), וחלק מראים שיש דווקא שיפור.
 
אני מסכים לכן כדאי לגשת במשנה זהירות

והמסקנה הנכונה יותר היא כן להימנע ממוצרי חלב לשם בטחון .
 
לפסול קטגורית מוצרי חלב ע"ס מחקר מוגבל אחד

לא יוביל לשום ביטחון, אלא להיפך.
 
זה יותר לפסול (או להפחית למינימום)

את מוצרי החלב על סמך ההמלצות של מומחי התזונה של הרווארד הם טורחים לציין שלל סיבות למה כדאי להימנע מצריכת חלב ומסבירים שההמלצות לצריכת חלב היום מוגזמות (תעשיית החלב עוזרת לזה כמובן) , אתה מוזמן להתרשם מה הם רושמים: http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/what-should-you-eat/pyramid-full-story/index.html
 
"מחקרים"

המחקר הראשון הוא אפימדיולוגי דמגוגי, עם סטטיסטיקה שנכשלה משנת 1991, כשהמחקר הזה יצא. בדוק סטטיסטיקה של סרטן השחלות במדינות שהוזכרו שם לשנת נכון לשנת 2011, הממצאים שונים, ההיפותזה נפלה. בדקו פרמרטר אחד בדם אצל חולי סרטן השחלות והכניסו את זה לכלל האוכלוסיה, זה מגוחך. "המחקר" השני, בדק כ-61 אלף נשים ובדק להם את התזונה במשך 3 שנים על גבי שאלונים, באמת? This was a prospective population-based cohort study of 61 084 women aged 38–76 y who were enrolled in the Swedish Mammography Cohort. Diet was assessed in 1987–1990 with the use of a self-administered food-frequency. כ-0.4% מכלל הנשים הללו במשך 13.5 שנים אובחנו ככאלו עם סרטן השחלות: 1. האחוז נמוך מאוד סטטיסטית 2. מה הקשר למוצרי חלב? questionnaire During an average follow-up of 13.5 y, 266 women were diagnosed with invasive epithelial ovarian cancer; 125 of those women had serous ovarian cancer. בקיצור, המחקרים הללו לא שווים שום דבר. היום האישה זכרה שהיא צרכה 2 מוצרי חלב, ועוד שבוע היא לא תזכור כלום ותמלא את האשלון על סמך זיכרון לקוי, חוסר יכולת עיקבית, ו"תעזבו אותי באמא שלכם, העיקר תביאו לי את הכסף".
 
את צריכה ייעוץ אישי

לא על גבי פורום... והיתי ממליצה לך לאכול לחם מלא מחיטה ולא לחפש ללא גלוטן כי אלו ללא גלוטן הם פשוט עשוים מקמח תירס או תפו"א וכו'. זה סתם יותר יקר ועדיף מחיטה או שיפון. אין שום בעייה עם החלמון, הוא כן מומלץ במידה. זה בולשיט ומיתוס בקשר לכולסטרול כי הגוף מייצר כולסטרול בהתאם לתזונה ובאדם בריא יודע לווסת כמות. אבל תאכלי שלמה. את יכולה לאכול גם יותר מלון או עוד פירות- כדאי מאוד לאכול פירות כנשנוש, הכי טעים ועשיר בויטמינים וזה לא "משמין". אני אוכלת מלון שלם כל יום, זה הרבה נוזלים ותורם למערכת העיכול. חסר לך דגנים מלאים או איזה פחמימות בצהריים. קשה לדעת מה להוסיף כי אין לדעת מה הכמויות והערך הקלורי, זה צריך להיות מותאם לך וזה דרך אם תבדקי במחשבון או תלכי לדיאטנית אישית.
 

פצית219

New member
לא יודעת אם פירות זו המלצה טובה לשחלות

פוליציסטיות. המחלה (אם זו נקראת מחלה) מלווה בעמידות לאינסולין לכן התזונה צריכה להיות דומה לזו של חולי סוכרת מבוגרים, כלומר להמעיט בפחמימות פשוטות. פירות מכילים המון סוכרים פשוטים ולכן יש טעם להגביל את צריכתם.
 
שחלות פוליציסטיות - הדרך הטבעית

טליה יקרה שלום וברכה, אני בעד תזונה מן הצומח ובצירופים נכונים. עודפים של חומרים מהמזון, שאכלת ועודך, ובמקביל - חסרים - גורמים לגוף (לפי נטיותיו הגנטיות והסביבתיות) לפתח פוליפים, ציסטות, יבלות, כיבים ועוד כל זה גם מהפרת האיזון ההורמונלי. כדאי להימנע מכל המאכלים שמקשים על מערכת העיכול, ולהרבות במזונות שמיטיבים עם מערכת העיכול. כל מה שטוב ונכון למערכת העיכול - יהיה טוב גם לכל חלק אחר בגופנו. מאכלים מן החי - בשר, עוף, דגים, ביצים, חלב ומוצריו, מאכלים מטוגנים, משומרים, מוחמצים, מותססים, קפה, תה רגיל, אלכוהול, סיגריות ועישון אחר, סוכר לבן והחום הרגיל, מלח, תיבולים משומרים - עדיף להימנע לגמרי - לפחות לתקופת הריפוי. אכילת פרות האילן והעץ ופרות האדמה=הירקות מתאימים באופן הכי שורשי ויסודי לגופנו. אין לאכול בטווח של ארבע שעות מזונות מתוקים וחמוצים יחדיו. כל האחרים מותר. חמוצים הם - עגבניות ופרות ההדר. המתוקים הם - רוב פרות הקיץ ובירקות- גזר, סלק, בטטה, תפוח-אדמה, דלעת, תירס, שעועית ויתר הקטניות (הטריים - כמובן), קישוא, תפוח-אדמה ירושלמי. ירקות ניטרליים - חסה ומלפפון מתאימים לכל הצירופים. רוב הירקות הם מרים/חריפים ואפשר לאכלם עם הכל. פרות, באופן עקרוני, מוטב בנפרד. כמובן, ישנם גם האגוזים למיניהם, השקדים, גרעינים וזרעים וכדומה. שמנים בכבישה קרה, טחינה משומשום ושקדים מתאים. להמתקת תה צמחים או מים אפשר להשתמש בסוכר קנים, בסטיביה. דבש - שהוא ספק מן החי, אמנם - גם מומלץ, בין היתר כמסייע בריפוי פוליפים, ציסטות וכל מיני מרעין בישין בגוף. אני נוהגת לבדוק יחד עם הפונים אלי ולהמליץ לפי מה שהם אוהבים וכדאי. כך, למצוא יחד את הדרך שתהיה מתאימה, נעימה, כדאית ואפשרית לריפוי. ישנם מאכלים, שבאופן מיוחד מסייעים בריפוי - שומר, צנוניות, דבש, תאנים, חילבה, גרעיני חמניות, קינמון, זנגויל ועוד ועוד - שעליהם כדאי לשים יותר דגש. פעילות גופנית מתאימה - שחיה בים, יוגה ועוד טיפולים משלימים עם דגש על ריפוי השחלות. בהצלחה רבה, רק בשמחה ובטוב-לבב, שלומית
 
תשובות

שלום רב, קודם כל טוב שקיבלת אבחנה ושאת בדרך לטיפול - לטיפול תזונתי נכון מקום חשוב בטיפול בשחלה פוליציסטית חשוב להיות בטיפול אצל דיאטנית שמבינה בתחום כדי לא להמנע מדברים שלא לצורך. את מוזמנת לפנות למרפאת שחלה פוליצסטית של בית חולים איכילוב שם גם יש טיפול תזונתי, גניקולוגי ואנדוקרינולוגי שעובדים במקביל. לגבי שאלותיך - אין צורך דווקא בלחם נטול גלוטן אם כבר אז עדיף לך לחם קל (גם בו אין סוכר). בברכה נטלי
 
למעלה