שחלות פולסיצטיות

שחלות פולסיצטיות

ב"ה רציתי לדעת עוד על שחלות פולסיצטיות. מה הסיכויים להכנס להריון?! מה הטיפול נגד, הבנתי שזה לקיחת כדורים והפסקה פעם בחודש(מחזור מדומה) מה זה בעצם אומר? שיוצאת ביצית מהשחלה?! הייתי אצל רופאת נשים כשהיא איבחנה אותי, היא אמרה לי שאם אני עדיין לא רוצה להכנס להריון(הייתי בת 16) אז אין לי צורך לקחת את הכדור הזה, ואני באמת לא לוקחת שום כדורים נגד. בנוסף יש לי בעיה בבלוטת התריס(יש קשר בינהם?) שיעור ייתר והשמנת יתר(האם זה מפריע לשחלות בעבודתם?!)

שחלות פולסיצטיות

שחלות פוליציסטיות היא תסמונת ( מקבץ של סימפטומים) שהיכולים להופיע כולם יחד או רק חלק מהם וכוללים : תמונה של שחלות פוליציסטיות בבדיקת אולטראסאונד, מחזור לא סדיר או לעיתים רחוקות מאד, סימני עודף הורמוני מין אנדרוגניים ( טסטוסטרון) כמו תשעורת יתר ואקנה, עודף משקל עם קושי לרדת במשקל וגם הפרעות בפריון. הטפול תלוי בסימפטומים. אם המחזור מופיע לעיתים רחוקות מידי , כלומר יותר רחוק מפעם בחודשיים וחצי - שלושה, יש צורך בטפול בכדורים על מנת לשחלף את רירית הרחם, יכול להיות כדורים שהם גלולות או כדורים הורמונליים אחרים הניתנים לפי הצורך. אם עיקר הבעיה היא לא המחזור אלא התשעורת והאקנה , גם גלולות יכולות לעזור מאד כאן וגם טיפולים קוסמטיים בנוסף. לבעיות פריון , קיימים טיפולים להגברת הביוץ. אין קשר בין הפרעות בבלוטת התריס ושחלות פוליציסטיות אך גם הפרעות בבלוטה זו יכולות לגרום להפרעות במחזור.

למעלה