שחלות פוליציסטיות.

S t a r k e y

New member
שחלות פוליציסטיות.

גיליתי לפני כחודש שיש לי שחלות פוליצסטיות. מאז גיל 13 אני נתקלת בבעיה הזו, בהתפתחות השונה שלי משאר הבנות. אין לי חזה, המחזור התחיל בגיל 15.5, זאת אומרת לפני שנה. ועכשיו גילו שיש ליש חלות פוליצסטיות? הרופאה לא אומרת לי הכל.. מה הקשר לסכרת? אני לא שמנה, הBMI שלי הוא 19, התסמונת גורמת להשמנה ? זאת אומרת שאני תמיד נמצאת בנטייה ? מה הסיכויים שלי ללדת בלי גלולות וללא הריון רב-עוברים? חייב שיהיה לי עודף הורמונים זכריים עשיתי בדיקת טוסטוסטרון והיא הייתה תקינה 1.7 למרות שזה "כללי"..? בכל המאמרים באינטרנט מוציאים את הנשים שיש להן את זה כנשים לא פוריות.. עם מראה לא אסתטי ושמנות. האם יש לזה קשר לנשירת שיער? והאם לכל העניין הזה של המחזור יש קשר לחזה? כי מצד אחד יש לי אסטרוגן ופרולקטין גבוהים אך אין לי התפתחות של השד? ו.. הכי מפחיד, בגלל התסמונת יש לי יותר סיכוי לסרטן ? אני מפחדת וזה מכניס אותי למצבים של דיכאונות. אני לא יכולה להתמודד עם הבעיות האלה יותר..וזאת רק ההתחלה. והכי מפחיד זה הקטע של ההשמנה.. שאני תמיד נמצאת בסיכון להשמנה יותר מאחרות.. איך אפשר לאהוב את עצמך ככה? ולאימא שלי גם יש את זה.. אבל מצד שני אימא שלי ואחותי מפותחות ואפילו החזה שלהן דיי גדול וככה גם כל הנשים במשפחה. אני אפילו לא חושבת על ניתוח הגדלת חזה. זה מגעיל ויש בזה סיכונים ואני פשוט רוצה חזה מינימלי שיוכל להיכנס במידה הכי קטנה שיש.. לא משהו גדול ולא כלום. מצטערת על ההצפה... מקווה שתוכלי לענות. נ.ב אם אני רוצה לבוא למרפאה שלך ב"ליס" אני יכולה כמבוטחת מכבי זהב? זאת אומרת אם הקופה תכסה את זה?

שחלות פוליציסטיות.

זו באמת הצפה. זה המון שאלות בשביל לענותעליהן דרך האינטרנט ובאמת הייתי שמחה להסביר לך פנים אל פנים. את יכולה להגיע אלי ל"ליס" . מכבי לא תכסה את הביקור אבל התשלום מוזל למרפאת נערות. לגבי שחלות פוליציסטיות, לפי השאלות שלך אני מבינה שקראת הרבה חומר לגבי זה אבל הכל בלבל אותך. מדובר בתסמונת גנטית ( כלומר, מורשת וכפי שאמרת לאמא שלך יש את זה). זה קיים בכ-10% מהאוכלוסיה והסיבה הכי שכיחה למחזור לא סדיר. אצלך יש דוקא דברים לא אופיניים כמו גיל מחזור ראשון מאוחר והיעדר חזה. זה לא חלק מהתמונה של שחלות פוליציסטיות. הבעיה היא ייצור מוגבר של הורמונים אנדורגניים ( טסטוסטרון ודומיו) בשחלה . בגלל זה יש הפרעה לסדירות הביוץ ולכן המחזור לא סדיר ויכולה להיות הפרעה לפריון. לחלק מהנישם יש גם סימנים חיצוניים של עודף ההורמונים כמו תשערות יתר באזורים גבריים ( פנים , בית חזה, בטן עליונה , גב וירכיים) , פצעי בגרות, הקרחה או נשירת שיער מוגברת. התסמונת הולכת בחלק מהמקרים עם עודף משקל אבל לא תמיד. התסמונת עצמה לא גורמת להשמנה אבל בנערות במשקל תקין שיש להן את זה, הן יכולות לא לדעת כלום והכל יהי תקין מבחינת מחזור, פצעים , תשעורת וכו' עד שהן משמינות ואז התסמונת מתפרצת. יש קשר מסויים לסכרת בכך שלבנות עם התסמונת יש נטייה להפרשת יותר אינסולין בגלל חוסר יכולת לנצל אותו במידה טובה. זו בעצם מצב של נטייה לסכרת. יש גם סיכוי מוגבר לסרטן אבל רק אם יש תקופות ארוכות ללא מחזור וללא קבלת טפול לכך. במצש שלך אני בכלל לא בטוחה באבחנה כי הרבה דברים לא מתאימים ועברה רק שנה מאז המחזור הראשון. זה גם בהחלט יכול להיות היפראנדורגניזם ( יתר הורמונים זכריים ) חולף של גיל ההתבגרות וזה יכול לעבור תוך 3-4 שנים. לגבי השדיים , גם כדאי שתמתיני לפחות לשנתיים מאז המחזור הראשון לפני שאת מחליטה מה לעשות. לפני זה השד עדיין לא בגודלו הסופי.

למעלה