שחיתות היא כמו עץ

שחיתות היא כמו עץ

אם גוזמים רק את הענפים, היא ממשיכה לפרוח וללבלב. צריך ללכת לשורש. השורש הוא מרכזי המפלגות. אם יבטלו את מרכזי המפלגות [את כל מרכזי המפלגות], זו תהיה מהלומה קשה לשחיתות. כל עוד חברי הכנסת תלויים ברצונם הטוב של המרכזים, השחיתות תימשך רק שתקבל גושפנקא בחקיקה.

אילבן

New member
נכון מאוד, צריך לזכור שהציבור לא

בוחר את החכ"ים,הציבור בוחר מפלגה אין לציבור שליטה על בחירת החכ"ים, אם היה דבר כזה המועמדים היו הטובים ביותר שיש בנינו.

nizanm

New member
דייקת באומרך, שניתן להנחית

מהלומה קשה על השחיתות. אבל, השחיתות היא תופעה דיפרנציאלית במידה רבה: ככל שתהלום ותצליח, תמצא השחיתות את האפיקים החדשים ותצמח שם. השאלה המרכזית היא : מימדי השחיתות. ערב טוב .

התשובה היא : גדולים ועצומים

מעל ומעבר לאשר אנו יכולים להרשות לעצמנו. התרחשויות שרק אתמול נחשבו לפשעים, גורמות היום להרמת גבה לכל היותר, מחר הן יהפכו לנורמות... ומחרתיים הן יקבלו תוקף של חקיקה: בדיוק כמו חוק הג'ובים.

nizanm

New member
גם זה דיפרנציאלי, כי מגמות מתקנות

יבלמו את תהליך ההידרדרות המסוכנת שתארת. לבסוף מגיעים לאיזון איזה שהו, זה נשמר עד אשר משהו מפר את האיזון הישן ונוצר איזון חדש. אם יחול שיפור או הידרדרות - הכל תלוי ב: איך מטפלים בשחיתות. לילה טוב.

אתה אומר דבר והיפוכו ..............

אתה אומר: "מגמות מתקנות יבלמו את תהליך ההידרדרות המסוכנת שתארת. לבסוף מגיעים לאיזון איזה שהו, זה נשמר עד אשר משהו מפר את האיזון הישן ונוצר איזון חדש.". סבבה: אם כך הרי שאין יסוד לדאגה !!! אבל מייד אתה משנה כיוון וטוען " אם יחול שיפור או הידרדרות - הכל תלוי ב: איך מטפלים בשחיתות". נו...והרי זה בדיוק מה שאני מציע: לטפל בשחיתות באמצעות ביטול מרכזי המפלגות.

כלומר: אני מציע לרדת משרעפים

פילוסופיים ולעלות על מסלולים מעשיים: העם צריך לתבוע את ביטולם של מרכזי המפלגות.

nizanm

New member
נניח שביטלנו את מרכזי כל המפלגות.

ובכך ביטלנו את השחיתות הנובעת מקיומו של מבנה זה. איך אנחנו רוצים שהמעוניינים, ירוצו לבחירות לכנסת? נניח אתה ואני החלטנו לרוץ. איך נרוץ? (בהודעה הקודמת שלי - יש הרחבה ולא סתירה)
בוקר טוב.

jackie111

Well-known member
שחיתות היא כמו צפור יונק הדבש.

או כמו יתוש מה שתבחר.

נו..אז...נגיד שבחרתי יתוש...

מה עכשיו ? ואם בחרתי ביונק הדבש..איך זה עושה את ההבדל ? פרט..נמק..הסבר...

אההה: שתי שאלות ...

1. איך זה קשור ליונקים וליתושים ? 2. איפה מצאת בדברי שאמרתי שמרכזי המפלגות הם מקור בלעדי ויחיד לשחיתות ? אמרתי שהם שורש הבעיה............

jackie111

Well-known member
תשובה

עם כן לפי שיטתך השחיתות היא לא כמו עץ אלא כמו שדרת עצים או יער. ולכן יש לחפור בשורשים ולעקור שזו עבודה גדולה חעץ אחד ועצומה ביערות. לא יותר קל לנסר את העצים? בקיצר משלים כאלה מיותרים ועדיף להציג את הדוגמית עצמה.

הבה נגיד שחבר כנסת "איקס" רוצה

להיבחר גם לכנסת הבאה: ובכן, אם זה מה שהוא רוצה הרי שאתם ואני מעניינים את הסבתא שלו. גם התקשורת לא ממש בראש מעייניו. גם לא מבקר המדינה. מה שבאמת מעניין אותו הוא.... מה חושבים על אודותיו חברי מרכז המפלגה, מכיוון שהם אלה אשר קובעים את עתידו. עכשיו ככה: חברי מרכז המפלגה יחשבו על אודותיו דברים טובים, אם תהיה להם סיבה טובה להניח שעשוי לצאת להם משהו מהעניין הזה. כלומר: ג'ובים להם ולמקורביהם. כל כך פשוט שבא לבכות. כאן מתחילה השחיתות. אפשר לטחון הגיגים מכאן ועד להודעה חדשה, אבל רק כאן קבור הכלב.

זה גם אומר שאותם חכי"ם שמכונים

"מורדים" או איך שהם מכנים את עצמם: "נאמנים", שרבים וטובים קושרים להם כתרים של אומץ לב - אינם כל כך אמיצים כפי שנדמה ממבט ראשון. ליהפך: הם יודעים כי עצם מרידתם מבטיחה להם אהדה במרכז המפלגה אשר הוא-הוא הריבון הבלעדי להרכבת הרשימות לכנסת הבאה. כלומר: יש פה הכל חוץ מאומץ לב.

אכן התלות במרכזי המפלגות

של חברי הכנסת היא שורש הבעיה. לכן יש לחוקק מיד את חוק הפריימריס הלאומי. שישים סוף לתלות או לעבדות הזאת

למעלה