שחיקת רפידות בלם - joymax

שחיקת רפידות בלם - joymax

הקטנוע עושה כ-8K ק"מ בשנה
רוב הזמן בכביש בינעירוני
הנהג (אני) רגוע ושקול, לא מרביץ רייסים ולא בולם בפתאומיות

האם הגיוני שיש להחליף רפידות בלם קדמי אחרי 6K ק"מ או שזה מוגזם?
אני שואל כי לי זה מרגיש כמו שחיקה קצת מוגזמת
(מודל 2009 - ללא הזרקה)
מה דעתכם?

NEO83

New member
נשמע לי מוגזם

מי אמר לך שצריך להחליף? האם בדקת בעצמך? האם אתה יודע איך לבדוק רפידות?

בועז בר

New member
מוגזם ולא תקין בנסיבות, יש כמה אפשרויות:

דיסק גמור - אפשר לבדוק בעין ובמישוש אם יש מדרגה בקצה החיצוני.

תקלה במערכת ההידראולית שגורמת לחיכוך מוגזם גם ללא לחיצה על הידית -
ניתן לבדוק על הג'ק המרכזי, להרים את הגלגל באויר ולבדוק האם הגלגול חופשי. חיכוך קל זה תקין.

הרגל לקוי של רכיבה עם אצבעות שלוחצות על הידית מבלי משים על הידית נון סטופ.

רפידות לא מתאימות - בקש במוסך שיתקינו סוג אחר.

sagyrotem1

New member
"הרגל לקוי של רכיבה"...-אולי יש אוזני פיל???

המיגון הזה שחלק שמים על הכידון להגן מהקור/גשם....

בועז בר

New member
גם אפשרות...

יוצא לי הרבה פעמים לראות רוכבים שאור הבלם שלהם מהבהב כל הזמן, גם בלי אוזני|פיל|...

אין אזני פיל

מי שבדק ה המוסכניק שאני די סומך עליו
כרגע הקטנוע אצלו לבדיקה יותר מעמיקה
אדע בסוף היום

סחתיין על מהירות התגובות
ממש צ'אט.....:-):

kalorit35

New member
השערה בלבד...

בקליפרים מקדימה נוסעים על זוג שטנגות קדימה וגם חוזרים חזרה אחורה בעת שחרור הלחץ ,יתכן שהם ספחו מים והאחורה כעת קשה להם כי יש חלודה או תפיסה ,תנסה לפרק ולשטוף את הלכלוך או החלודה עם דטרגנט מתאים או טיפה אתנול לשם השטיפה בלבד ולאחר מכן שכבה קטנה מאוד של של וזלין תעשייתי .

פרארי1

New member
נא להיזהר בהמלצות עם בלמים

לא כל אחד יודע להתעסק עם בלמים וטיפול בהם לא לומדים בהתכתבות בפורום, עדיף שיגש למוסך ושם יבדקו מה בדיוק הבעיה.

יש לי תחושה שכבר היית כאן בעבר, בשלל כינויים.
אז האינובה המושלמת הוחלפה בפורסייט?

kalorit35

New member
בסדר ,תשובתי היא למי שיודע או רוצה

לדעת ,אני דוקא לומד לעשות הרבה דברים חיוביים כולל תיקונים שונים דרך פורומים ,מי שאין לו יכולת ואינו מכיר ביכולתו האישית שלא יתקן לבד ,אבל לפחות יגיע למוסך (עם ההשערה שלי) ויבקש שיבדקו זאת .

אני מכיר מאות אתרים מחוץ לישראל שממש מסבירים דרך יוטיוב ובדרכים שונות כיצד להתעסק ולתקן כלי רכב וחלק גדול מההסברים מצולם מתועד ומוסבר נפלא ,כולל מערכות הגה ברכב ,קפיצים ,בלמים ,המלצות לסוגי בלמים ,ועוד כהנה וכהנה אפשרויות מגוונות .
בקיוצור,כל אחד שיחליט אם הוא יכול ועל פי זה יפעל .

בהקשר שציינת על שלל הכינויים שלי ,יש לך טעות חבר ,לקח לי מעט זמן להבין שאינובה זה טוסטוס של הונדה ,אני מעולם לא הרהרתי בו ואם כן הייתי מביא התלבטויות שלי לגביו לכאן לפורום הזה שגיליתי ממש לא מזמן ואילו כעת כשאני מתחבט לפני הרכישה באמת באתי ושאלתי את שאלותי על הכלי הזה .

זה סינית בשבילי

מתוך מה שכתבת הבנתי רק את המילים "קדימה" ו"זוג"

בכל מקרה הכלי במוסך
העדכון האחרון (ממה שהצלחתי להבין בסלולרי עם קליטה לא משהו ומונחים מקצועיים שאני לא מכיר) - המצב לא נורא
ייתכן שמדובר בגומיות שאמורות לאטום ולא עשו את העבודה (כנאה לזה התדוון הכותב שלפני)
נחליף רפידות, נפתור את הבעיה ושלום על ישראל.

kalorit35

New member
אני רק ניסיתי לעזור

חשבתי שמי ששואל מצפה לתשובה ,אז עניתי .
תוכל להסביר לי בבקשה את הקשר בין הגומיו ולאטום ?
ועל איזה עבודה הן אמורות לעשות ?

טוב שציינת ,"נחליף רפידות, נפתור את הבעיה ושלום על ישראל. " מה שמראה שאתה גם שותף לעשייה וטוב שכך ,אתה לפחות לומד לעשות במשותף עם אדם נוסף .

בהצלחה ,חזור אלינו עם משהו מתועד שלפחות יהיה ערך מוסף לפנייתך ושיזכר כאן לטובה בעיננו .

למעלה