שחיקת סחוס

MrBrown81

New member
שחיקת סחוס

שלום, התחלתי לרכב על אופניים לפני כ-3 חודשים. מאז התחילו לי כאבים במרפקים (דלקות שבאות והולכות) אך בחודש האחרון אני סובל מאוד מכאבים בברכיים. ראשית בחלק שממש מתחת לברך (הבנתי שזו נקודת חיבור של גידים, רגישה יותר אצל מתבגרים כתוצאה מצמיחה) ולאחרונה גם בפיקות עצמן כשתחושת הכאב בעצם מתבטאת בין היתר כחוסר "בולם זעזועים טבעי" בברכיים. לא אפרט את כל התיק הרפואי הרלוונטי אך אסכם שהאורתופד שהלכתי אליו בשישי האחרון גילה אצלי התחלה של שחיקת סחוס בברכיים ולכן המליץ על פיזיותרפיה (U.S וחימום) ובנוסף המליץ על סדים לברכיים (רכשתי GenuTrain NEW ל2 הברכיים). חשוב לציין כי אני בן 25 ולאחר בדיקות בפורומים שונים (בעיקר ב TAPUZ) הבנתי שבגילי עדיין יש סיכוי לבנייה עצמאית של סחוס ע"י הגוף ואין צורך לקחת תוספים שמזרזים/מעודדים בניית סחוס (כדוגמת מגה גלופלקס). אני רוכב מחובר לאופניים (CLIPLESS) ובכך מונע עומס מיותר מהברכיים, כמו כן האוכף/קליטים/סטם/כידון שבאופניים מכוונים בצורה נכונה ובריאה כך שאיני גורם לשחיקה, כך אני מקווה. אשמח לשמוע דעתך על: 1) כיצד ניתן לעזור לגוף לבנות סחוס בצורה טבעית (תזונה). 2) אילו עזרים רפואיים מלבד הסדים ניתן להשתמש בהם כדוגמת פלדן ג´ל/נו-דול וכ"ו. 3) האם מומלץ/אמורים לרכב עם הסדים? 4) האם עצם הרכיבה שלי, נכונה/בריאה ככל שתהיה, גורמת לבעיות אלו או שאלו תוצרים של רכיבה שגויה בעברי? 5) האם http://www.shvoong.co.il/shop/products.asp?productId=338 עדיף/מומלץ יותר מה GenuTrain (New) ? הרבה תודה מראש!!

r a f a g a v

New member
קודם כל - הפסק לרכוב...

אם תחילת הרכיבה הובילה לכאבים - אולי יש קשר ולכן, לפני שתגלה ותבדוק ותבין - נוּח!! רכיבת אופניים גוררת מאמץ נכבד על הברכיים, בעיקר כאשר שרירי הירך הקדמיים אינם חזקים. כמו-כך, מה שמניע את אותם שרירים, בעיקר ברכיבה מאומצת, הם שרירי הישבן... לכן נתפס הגב לרוכבים רבים, שעדין אינם מאומנים... ה-כ-ל צריך להעשות באיטיות, גם אם ממש יש חשק להתחיל בשיא הכוח

MrBrown81

New member
תודה ומה לגבי....

ברור לי שאני צריך לקחת את זה בeasy ולהפחית מהעומס. כחלק מהפתרון קניתי נעלי רכיבה/קליטים דבר שבהכרח עוזר. מה לגבי: 1) האם סדים עם חור לפיקה, שבד"כ מסיביים יותר (כמו 3TEX ו http://www.shvoong.co.il/shop/products.asp?productId=338 ) עדיפים/מומלצים יותר מה GenuTrain (New) ? 2) אילו עזרים רפואיים מלבד הסדים ניתן להשתמש בהם כדוגמת פלדן ג´ל/נו-דול וכ"ו. 3) האם מומלץ/אמורים לרכב עם הסדים? 4) כיצד ניתן לעזור לגוף לבנות סחוס בצורה טבעית (תזונה). תודה מראש

r a f a g a v

New member
כל הסדים הללו מחלישים את השרירים

והרצועות - לא ממש מומלצים... עדיף לחיות נכון = בהתאם למה שמסוגל גופך... ואל תשווה לאיש - רק מה שמתאים לך!! "מתאים" = לא מסב כאב... אין הגדרה אחרת... מסב כאב = לא מתאים!!

MrBrown81

New member
הכל טוב ויפה אבל

זה טוב לחיות "בריא ונכון" ולא לעשות משהו שמזיק לגוף. אתה יודע, זה דומה לוויכוח האם לקחת אנטיביוטיקה למרות המגרעות/ההשלכות השליליות שלה, אבל בכו"ז - כשהגוף חולה הוא צריך מרפא. סדים הם פתרון זמני ובהחלט לא תחליף לפעילות ספורטיבית, פיזיותרפיה במידת הצורך ותוספים הגורמים לגוף "לייצר" סחוס. חוץ מזה תשובות לשאלותי האחרות, יש?

סחוס

1. אין דרך לבנות סחוס. 2. לא ממליץ על מוצרים בפורום. 3. לדעתי אין צורך. 4. לדעתי אופניים לא מזיקים לברכיים ואפילו מועילים. 5. ראה 2.

פרפרזה

New member
שחיקת סחוס

נובעת בעיקר מחוסר איזון שרירי בפעילות נושאת משקל באופניים ישנו החיזוק ללא נשיאת המשקל - מומלץ מאוד

MrBrown81

New member
צודק

כך גם אני הבנתי/קראתי. לעיתים, אם רגל אחת דוחפת/מדוושת יותר מהשנייה ישנו חוסר איזון. ככלל, רכיבה על אופניים מומלצת וזאת לפני מספר גורמים מוסמכים. אך למרות זאת חסרה ההמלצה איזו סוג של רכיבה: אורך, בחירת הילוכים, סוג מסלול (מרובה עליות וכיו"ב).

פרפרזה

New member
חוסר איזון

אני מתכוונת לכך שחוסר האיזון בא לידי ביטוי בין קבוצות שרירים באותה הרגל. ולא בהכרח מצד לצד. אם צד אחד חזק יותר מהצד השני (קדמת הברך לעומת אחוריה, ימין לעומת שמאל וכו') באופן משמעותי הברך לא עובדת בצירים האנטומים שלה, ואם השרירים מסביב לא מייצבים וחזקים כמו שצריך, הברך כולה לא יציבה ו"חופש תנועתי" כזה, יכול לגרום לשחיקה במפרק. לגבי המלצות - לא אוכל לתת לך מבלי לבדוק אותך, אבל אני מציעה שתפנה לפיזיותרפיסט שמתמחה בפציעות ספורט, או רופא כזה ו/או מאמן כושר רציני, ותבקש תרגילי חיזוק לשרירים סביב הברך עם נשיאת משקל מופחתת או ללא נשיאת משקל. בהצלחה

MrBrown81

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

כפי שכבתי בפורום הרים: "לצערי, אני רק נתקל באורתופדים שממהרים לחפף אותי, פותרים אותי בתשובות השגורות בפיהם כבדרך קבע וממשיכים לפציאנט הבא. אני באובדן עצות מאחר ואני רוצה משהו מאוד פשוט: רופא אחד שיענה לי על כל השאלות שאני שואל ויתן לי בדיקה מיקצועית וכוללת. הבנתי שישנו רופא שנחשב טוב (משה יניב מרעננה) אך הוא לא ממומן דרך הכללית. האם אתה מכיר אורתופדים מאיזור השרון שאכן עונים על הקריטריונים ונחשבים מומלצים בעינך? עד התור, מה אתה מציע לעשות כדי להפחית את הכאבים?" האם תוכלי לעזור לי בשאלות אלו?

פרפרזה

New member
אני בחורה ../images/Emo9.gif

אני לא מכירה או ממליצה על רופאים בפורום. פנה לקופת החולים שלך ובקש תור למומחה ברפואת ספורט. אני בטוחה שהוא יענה על כל שאלותיך

MrBrown81

New member
אני יודע, מצחיקולה ../images/Emo13.gif

כתבתי את זה לתומר נובל, פיזיותרפיסט שעונה על שאלות בפורום בריאות ותזונה ב www.harim.co.il אגב, תומר עושה אחלה עבודה שם ופה רק צטטתי את שאמרתי שם. טוב, מבין את תשובתך הדיפלומטית... אשלח בקשה בפרטי

למעלה