שחיקת סחוס - התייעצות

No name for now

New member
שחיקת סחוס - התייעצות

שלום אני בת 27 וסובלת מזה כ-10 שנים מכאבים חזקים בברך ימין, לפני כ-5 שנים כשסוף סוף הלכתי לבדיקה אובחן שאני סובלת משחיקת הסחוס בברך. אני משתמשת בתחבושת האלסטית עם הסיליקון ועם השנים התחלתי להרגיש שיפור, וזה מאוד עוזר לי כיוון שאני רוקדת בקביעות ריקודי עם ובלהקת מחול (בעבר גם שיחקתי כדורסל ורצתי למרחקים בינוניים). אני מקפידה לבצע פעילות גופנית כשהברך חבושה (כולל ריקוד), משתדלת לא לרקוד יומיים ברציפות, גם למדתי לשמור על עצמי, מתי אני צריכה מנוחה ומה אסור לי, כמובן שכשיש קצת יותר עומס זה קשה יותר אבל אני מאוד מקפידה לא להגיע למצב של כאב למרות שזה גם קורה לפעמים (אני תמיד "מרגישה" את הברך למחרת יום ריקודים). הבעיה היא שבשנה האחרונה קורה לי הרבה שכשאני הולכת עם התחבושת הרגל הימנית לא "מחזיקה אותי" בהליכה, פשוט הרגל מתקפלת קצת כאילו היא כורעת תחת המשקל, אני לא נופלת ומתיישרת אחרי שניה. יש לציין שגובהי 1.73 מטר ומשקלי כ-55 ק"ג כך שאני לא בדיוק סובלת מעודף משקל. בריקוד זה לא קורה לי אבל צורת התנועה בריקוד היא שונה כמובן. הרופא שלי ייעץ לי (לא בהקשר הזה) מתחילת הטיפול לעבוד בחדר כושר כדי לחזק את הרגל, הבעיה היא שדוקא התרגילים של המשקולות בחדר כושר (עם המשקולת הקלה ביותר) מאוד קשים לי ואחרי 2 נסיונות כבר יש לי כאבים בלתי נסבלים, אז מדריכי הכושר מיד פוטרים אותי מהתרגילים האלה (אני מבינה אותם) ואני לא יכולה לעבוד על חיזוק הרגל. אני יודעת שאין כיום פתרון אמיתי לבעיה של שחיקת סחוס, אבל אני מצליחה לחיות עם זה בשלום. יש משהו שאני יכולה לעשות בנושא ה"התקפלות"?

התקפלות

יש תומכי ברך קשיחים מסוגים שונים שנותנים יותר יציבות. כמובן שווה בדיקה נוספת ע"מ לראות אם אין פגיעה ברצועות, מניסקוסים וכו'.

No name for now

New member
תומך ברך קשיח

קודם כל תודה רבה, בכל מקרה יש לי גם תור לרופא שלי בשבוע הבא אני פשוט נעזרת בפורום, כיוון שאני אוהבת לבוא אליו עם שאלות משלי. יש אתר שאפשר לראות תומך ברך כזה? אפשר בכלל לרקוד איתו?

תומכי ברך

ישנם מוצרים בגדלים שונים ודרגות שונות של קשיחות. חלקם בנויים לספורט/ריקודים. המלצה על יצרן+דגם צריך לקבל מרופא מטפל. תנסי כאן http://www.bauerfeind.com/html_gb/start.html

למעלה