שחיטות סוסים

מתוקית99

New member
שחיטות סוסים

שלום לכולם,

יש מדינות שמורשות לשחוט סוסים לאכילה. זה פשוט מזעזע. בבריטניה זה קיים, ברומניה יש 25 משחטות מורשות כאלה.

סשה87

New member
ובכן

סליחה, אבל לא התאפקתי לשאול: מה בדיוק מזעזע בזה?

Anathema Device

New member
כל שחיטה היא מזעזעת

אצלינו יש שחיטה של פרות, תרנגולות, עזים, כבשים, דגים - מזעזע
"שם" יש שחיטה של סוסים, וגם זה מזעזע.
זה שאנחנו גם מזעזעים, לא פחות ממדינות שמתירות את דמם של יותר סוגים למטרת אכילה (בגלל חוקי כשרות. זה לא שסוסים לצורך הדוגמא מקבלים הגנה מלאה אצלינו), לא אומר שזה לא מזעזע.

נראה לי שהגיע הזמן להפסיק להזדעזע

ולהתחיל לכעוס ולפעול.

לפעול לסגירת חוות עם בעלי חיים, לפעול להורדת הביקוש של מה שהחוות מספקות, לפעול להקמת תוכניות לשיקום הניצולים מהחוות.

יש גבול לכמה שאפשר להזדעזע וכמה שהזעזוע שלנו לא משנה שום דבר.

(כמובן,שאינני מפנה את דברי אלייך ספציפית אלא אל כל מי שקורא/ת. תודה על ההזדמנות לכתוב)

Noth

New member
אני כלכך לא מזועזעת

שזה בעצם אפילו כבר לא מכעיס אותי- או מעורר בי אפילו רגש.
אני פשוט רואה את הדבר כמשהו שצריך ליפנות אליו בחשיבה טקטית ופרקטית- לתכנן תוכניות ולהוציא לפועל מהלכים לצורך שינויי המצב.
טיבעונים שמזעזעים אחד את השני זה פשוט מצחיק.
עדיין, זה כיביכול בה לאנשים שאינם מודעים לדבר... למרות שזה מגוכך עם כמות המידע שיש כיום שמישהו לא יודע- זה יותר אי-רצון לדעת, אי מיקוד או אי ניסיון בכלל לחשוב על דברים מעבר למה שהם שמונע מאנשים בעצם ליראות.
מי שחושב על דברים, בסופו של דבר יקבל שוק- לא צריך תמונות או דם בישביל זה, אפילו חשיבה מספיקה.

Anathema Device

New member
אותי התעללות והרג מזעזעים, לא במובן של שוק

יש לי את כל המידע, ובצורה מתמדת מזעזע אותי שאנשים הורגים ומתעללים בעבור כסף, ואנשים משלמים להם.
זה נכון שצריך למגר את זה בצורה פרקטית, אבל אם המצב לא היה רע, לא היה צורך לשנות אותו.

Noth

New member
אני מבינה.

אך, כדי לשנות את התופעה צריך הרבה יותר מרק פעולות שיטחיות זמניות-
תהרוס חווה, סך הכל יקימו חדשה, או, שחווה אחרת תרוויח ותיגדל.
תירצח רוצחים, אחרים פשוט יקבלו חלק מהנתח....
השאלה מיסתכמת במה ההמון רוצה- כל עוד יהיה מי שמוכן לשלם, כך הרצח ימשיך.
הדרך היחידה היא או להפוך את ההמון לאפר, או לצאת ממנו ולחכות שזה כבר יקרה מעצמו, את המיפלצת האנושית אבל... נורא נורא נורא קשה לשנות, בייחוד כשאתה עומד כמיעוט מול רצונם של המונים.
השואה לא היתרחשה עקב היטלר, אלה עקב שהעם רצה שיגידו להם לעשות את כל זה.
מי שלא רצה, יצא נגד זה... והיו מספיק כאלו גם כן, אך הם היו מיעוט.
מה? גם האמריקאים לא ממש יצאו נגד זה, הם פשוט במיקרה היו נגד גרמנייה.

Anathema Device

New member
לא אמרתי כלום על פעולות שטחיות זמניות

בעצם, לא אמרתי כלום על דרך הפעולה.
מה שכן אמרתי זה שאם זה לא היה מזעזע, זה לא היה מניע לפעולה.

Noth

New member
לכל אקט הערך שלו

ובתנועה של זכויות בעליי חיים, אני מאמינה שלכל דבר יש מקום-
אך, מיקוד בזעזוע איננו עושה הרבה... וזה עיקר הפעולות של הטיבעונים- לזעזע את העולם במשהו שהם כבר שכחו ממנו- דם ואיברים.
מעבר לזעזוע, וממראות, ומניסיון להראות להם את מה שאנו רואים- אכן צריך אקטים נרחבים מזנים וגוונים שונים ומשונים.
הבעייה בתנועות הטיבעוניות זה שאין איחוד באנארכיזם- אנשים מנסים לאגד רעיונות וליפעול לפי דרכים קובייטיים, בימקום בעצם לקבל שצריך כל דרך, ולהראות בכל מובן- וללכת כמה שיותר עמוק כדי בעצם לעשות משהו.
זאת ההרגשה הזאת שלא באמת לוקחים את זה לשלב הבא, אלה סוג של משאירים את זה... חברתי מידיי. אפילו באנרכייה יש תיאום- תיאום מהסוג של "היי, בוא נעשה את זה כל אחד בדרך שלו, אך ניתמוך זה בזה".... אצלינו רבים כלכך על הדרך שבעצם אין כל פרקטיקה, רק היתנצחויות חסרות טקט.
ו... רוב האנשים הכי קולטים זעזוע, כי זה רגש חזק, אז... זה יוצא שיש יותר מידיי זעזוע, פחות מידיי תצוגה לכך שבעצם מישהו עושה משהו בנוגע לזה.
לא?

Anathema Device

New member
אמרת מה לא, לא אמרת מה כן

טוב, אמרת שאין תיאום ויש התנצחות על הפרקטיקה, אבל באותה הודעה גם את ביקרת פרקטיקה של אחרים כך שאו שאת לא הולכת לפי מה שאת חושבת, או שזה לא היה "מה כן".
ובנוגע למיקוד בזעזוע - לא להתמקד בזעזוע לא אומר לבטל את הזעזוע. כשמישהו אומר שזה לא מזעזע, המסר הסמוי הוא שזה לא כזה גרוע.
אבל זה כן כזה גרוע, גם כשזה בנאלי, ונמצא סביבינו ומתרחש כל הזמן.

Noth

New member
ביקרתי יותר מיקוד על פרקטיקה ספציפית P:

הפרקטיקה עצמה היא סבבה- זה פשוט שצריך לא להיתמקד על נקודה אחת, אלה ליקפוץ על כולם בתיאום.
אני הולכת לפי שיטת ה"שינויי מוחלט עצמי קודם" לכן אני פירותנית שלאט לאט גם עומדת להיפטר מהצורך בבית.
הרעיון שלי הוא לשנות גישה לחלוטין מזאת שהמין האנושי ממשיך לידגול בה- כאשר שאני אסיים לעבור לגישה שונה לחלוטין, אז אני יתחיל לממש את הפרקטיקה שאני רואה... יש עוד זמן עד אז, אני עדיין תינוקת בכל שזה נוגע.
נכון, לא להיתמקד בזוועה לא אומר שהזוועה תבוטל, אך, לא להיתמקד בזוועה גם אומר שניתן להקצות משאבים לעשיית דברים אחרים גם כן.
אם היה תיאום כלשהו, אז מי שטוב בזוועה- היה מדבר על כך, מי שטוב בבריאות- ידבר על כך... מי שטוב בשיחרור בעליי חיים- יעשה זאת... וכולם יסכימו עם כולם בדרך הפעולה, אך ישאירו את התחת שלהם מחוץ לתחום הניסיון של האחר.
מיקוד הוא חיוני רק אם האדם המיתמקד הינו גם בעל יכולת חזקה ובולטת בדבר... לא כולם טובים בזעזוע, אפילו שיש את החומר- הזעזוע לא תמיד יועבר אלה אם כן האדם שמנסה להעביר אותו יעביר גם את הרגש דרך הדבר.
יש אנשים בכלל שגרועים בכל העינין של לנסות להעביר מסר לאנשים אחרים- אך, יותר טובים למשל במימוש הרעיון של חיים בקומונה טיבעונית- בעצם, אנשים שמראים שלא רק שזה אפשרי בתור תזונה- אלה ניתן להקים אפילו מושבות טבעוניות שישגשגו.
הבעייה היא שלא נותנים לכאלו אנשים למשל מקום לעשות משהו, ומייד מבטלים אותם מתוך מה שאני ציינתי בתחילה- אי תיאום, אם היה תיאום- היתה תמיכה כלשהי ברעיון כזה ואחר.
חוסר תיאום נוסף שלא ציינתי- הוא פירוש הטבעונות- ששם זה בכלל קטסטרופה לדעתי.

Anathema Device

New member
רק שימי לב שההודעה הראשונה לה הגבתי

היתה "סליחה, מה בדיוק מזעזע בזה".
אמנם הכותב כנראה ניסה להביא את אותו המסר - שהשחיטה היא אותה שחיטה, אבל הוא התנסח בצורה לא מוצלחת, שמצביעה על אדישות לנושא, ולכן הגבתי שזה כן מזעזע, כי זו אלימות, וזה שהיא טובעת בים של אלימות לא גורם לזה להיות פחות גרוע, רק יותר.

Noth

New member
מסכימה

הדבר המזעזע באמת הוא אדישות בסופו של דבר...
וזאת תופעה נורא נפוצה.
לא צריך ליראות שחיטה של בעליי חיים, פשוט תיראה אדם זורק סיגרייה ממכונית, אדם זורק בקבוק לריצפה, אדם שובר זכוכיות לכל כיוון... אני דווקה היזדעזעתי מדברים כאלו, אני היזדעזעתי מכל דבר קטן המראה על אדישות.
כיום אני לא מזדעזעת, שכן... אני לא באמת מצפה שהאדם יהיה טוב.
אני מצפה מעצמי לשנותו.

עדיין כדאי להשאיר מקום לרגש

אני לא חושבת שכדאי לוותר כל כך מהר על רגשות. ההגיון והפרקטיות- כבודם במקומם מונח, אבל חבל להתאבן ולתת עדיפות עליונה לחשיבה ולהסקת מסקנות כי הרבה מהפעולות היעילות ביותר למען בעלי חיים נעשות על בסיס רגשי. מהרגש באה הנחישות והמחוייבות יותר מאשר מההגיון הקר.

גם הרבה מאלו שעושות את המעבר מצרכנים עיוורים אוכלות כל לטבעונים ואקטיביסטיות עושות את השינוי החיים בגלל דחף אמוטיבי לצד מחשבה מעמיקה, אבל כמעט ואף פעם לא בלעדיו.

Noth

New member
ללא רגש

לא היתה לי את היכולת לחשוב בכלל.

אני פועלת במקסימום על רגש, הוא נודף ממני כלכך שאני לא יודעת לשקר... כל כולי עשויי משקיפות חסרת מעצורין, תמימות רבת פיגור וטימטום מוחלט בדרך הפעולה הנורא נורא אימפולסיבית ומלאת תיקווה.

לכן כך, אני עושה את כל שאני יכולה כדי להביא גם באותו זמן יכולת להיתגבר על החולשה הברורה ביותר שלי.

אך אני פועלת לחלוטין מתוך רגש, אם האיתי קרה- לא האיתי בכלל טורחת לחשב דרכים ולחשב תוצאות.

אני קיצונית מוחלטת, זאת אומרת שאני פועלת בכל הכיוונים- גם ריגשית וגם שיכלית כדי להגיע לאן שצריך.
וזה עיקר המסר שאני מעבירה- לא למקד למקום אחד, להיפתח לכל הכיוונים- אין להפריד בין אקט מסוג אחד למישהו, שכן הכל ביחד זה תמיד הפיתרון- תישכחי מישתנה אחד, ותימצאי את עצמייך במקום בו אנשים חיים בו כיום- בורות.

תודה על המידע , אבל

אני מניחה שרובנו כאן היינו מודעים למה שכתבת גם קודם. זה לא חדש שבני האדם לא מכבדים את זכותן של החיות האחרות לחיות ולהיות חופשיות.

יש מדינות בהן הורגים סוסים לצורך אכילה ויש מדינות שבהן מוכרים סוסים לצורך אכילה, כמו בישראל.

הדרך היחידה להפסיק את מעגל הניצול היא להפסיק להיות חלק ממנו, להפסיק לחקת חלק ולשלם מכספנו למי שפוגע באחרות ומוכר את הגופות וההפרשות שלהן.

כמו כן, בנוסף ללפרסם מידע מסוג זה במקומות בו יתקבל בחוסר הפתעה, כמו פה, יותר יעיל יהיה לפרסם אותו בקרב מי שבאמת צריך תזכורת לגבי הפגיעה בסוסים.. כמו פורום סוסים וסייסים, למשל או בפורומים בהן דנים באכילה של בעלי חיים ולא בחמלה כלפיהם.

Noth

New member
נו?

דיי זהה לשחיטת עיזים, כבשים, תרנגולות, וכד'...
זה ממש לא משנה את -מי- שוחטים, הקטע הוא שיש -שחיטה-.

למעלה