שחיה טיפולית

דפנה03

New member
שחיה טיפולית

הבת שלי מאובחנת ומטופלת אחת לשבוע אצל פסיכולוגית ואצל מרפאה בעיסוק. אני רוצה להתחיל איתה גם שחייה טיפולית. האם זה נחשב באחד מ-3 הטפולים שהילדה זכאית כדי לקבל החזר מקופ"ח? האם המסגרת שנותנת השחיה צריכה להיות מוכרת בצורה כלשהיא ע"י קופ"ח?
במקביל אני בודקת גם אפשרות של רכיבה טפולית - גם לגבי זה, האם זה נחשב כטפול שזכאי להחזר.
אשמח למידע.

nirity1

New member
שחייה טיפולית ורכיבה טיפולית

מוחזרים ע"י מושלם . לפחות זה ככה בכללית

דפנה03

New member
תודה על התשובה אבל

אני שואלת לא לגבי המושלם, אלא לגבי החזרים שיש בהתייחס ל-3 מקצועות טפול שהילדים שלנו זכאים. ואז ההחזר הוא ישירות מהקופה ולא דרך המושלם.

לפי מה שכתוב באתר אלו״ט זה כן נכלל

אצלי בן הולך לרכיבה טיפולית במסגרת מושלם. הוא עדיין לא מוכר בביטוח לאומי אז עוד לא פעלנו מול קופ״ח, אבל לפי ספר הזכויות הם כן זכאים לטיפולים אלה במידה והם לא מנצלים את המכסה באלוטף וכו׳.

ממליצה פשוט לפנות לקופ״ח, בדרגים הגבוהים ולבדוק. אם יש צורך - כדאי להתייעץ באלו״ט.

nirity1

New member
אני לא יודעת מאיזה קישור הבאת את זה

אבל זה מה שהצלחתי לדלות מהאתר של אלו"ט

על פי התיקון לחוק בריאות ממלכתי – מס' 43 שנכנס לתוקף החל מ- 1 בינואר 2009, ילדים על הספקטרום האוטיסטי זכאים ל- 3 טיפולים פרא-רפואיים בשבוע לכל אורך השנה מקופות החולים או החזר כספי עבור טיפולים פרטיים.
המשמעות היא כי ילדים עד גיל 18 זכאים לקבל מטעם קופות החולים טיפולים פרא רפואיים מהמקצועות הבאים: קלינאי תקשורת, מרפא בעיסוק, עובד סוציאלי, פסיכולוג ופיזיותראפיה.

רכיבה טיפולית ושחיה טיפולית לא עומדים בקריטריונים אלא אם כן מוצאים משהי שהיא גם פיזיותראפיסטית

ממה שאני יודעת ההחזר הוא רק דרך מושלם
אם את יודעת אחרת אשמח אם תכווני אותי לקישור הנכון....

זה בדיוק מה שצירפתי

ולפי מה שהבנתי מחבר טוב, שהוא אדם עתיר ניסיון בתחום, שמקבלים מהקופה 3 טיפולים ללא קשר לביטוח משלים, אלא במסגרת סל הבריאות.
כמו כל דבר מול הקופה צריך להאבק בזה.
לגבי קריטרינים למטפלים - בכל קופה יש קריטריונים אחרים למיטב הבנתי.

yuliyuli1

New member
איפה את רואה את זה באתר של אלוט?

עד כמה שאני יודעת הטיפולים הפרא רפואיים שהקופה נותנת במסגרת הזו הם של בעלי מקצוע ספציפיים (ולא מי שלמדו הידרופתרפיה...)

yuliyuli1

New member
בחוזר הזה מפורטים המקצועות הבאים:

ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת, פיזיותרפיה, פסיכולוגיה ועבודה סוציאלית (סעיף 7).

לא הידרותרפיה ולא רכיבה טיפולית.









              


      

nirity1

New member
לא שאני יודעת...

אצלנו אגב לא שילמנו סכום מלא ואז קיבלנו החזר אלא שילמנו מראש את ההשתתפות העצמית ( אני חושבת שזה היה בסביבות 50 ש"ח )
לנו השחיה הטיפולית לא תרמה בבמיוחד...

רנה73

New member
ע"פ מאוחדת - כנראה שלא

במסגרת שלושת הטיפולים נכללים פסיכולוגית, קלינאית, ריפוי בעיסוק, עובדת סוציאלית ואולי שכחתי עוד משהו.
רכיבה ושחיה נחשבים כטיפול רגשי, וכל מי שיש לו "שיא" או "עדיף" במסגרת הקופה, זכאי להחזר של 24 מפגשים לשנה. ההחזרים הם עד סכום מסויים, לא זכור לי כמה בדיוק. אולי 115 ש"ח לטיפול.
חייבים לקיים את כל המפגשים ורק אז להביא לקופה פירוט של הטיפולים ע"פ תאריכים והעלות "פר" טיפול. כמו כן מבקשים פירוט על מהות הטיפול. ואז הם מחזירים. הם לא משלמים על משהו שטרם התרחש....

1דרור ב

New member
זה לא הטיפול

זה הבריכה צריכה להיות מוכרת ע'י קופת חולים.צריך לבדוק במוקד שלהם איפה יש בריכה קרובה למקום המגורים שלך.אותו דבר עם רכיבה טיפולית.

למעלה