שחיה וחדר כושר

שחיה וחדר כושר ../images/Emo118.gif

שלום, אני בן 19. אני עובד בחדר כושר 3 פעמים בשבוע, וגם שוחה 3 פעמים בשבוע-- בסדר של יום חדר כושר, יום שחיה. רציתי לדעת האם זה בסדר ככה או שצריך לתת לשרירים יותר מנוחה, יש את האופציה של לשחות אחרי האימון בחדר כושר אבל זה קשה מאוד ואני לא מצליח לשחות את אותה כמות בריכות. יש לציין שאני שוחה די באינטנסיביות כל אימון 1.5 ק"מ, ואין מצב שאני אשחה ככה אחרי אימון בח"כ. ת´אמת אני לא מרגיש עייפות מסוימת ואני יכול להמשיך ככה. אז אין בעיה להמשיך ככה נכון?

behappy

New member
אני לא מומחית אבל למה להחליף

"סוס מנצח"?? אם אתה עושה את האימון הזה לאורך זמן,אתה רגיל אליו,זה לא גורם לך לאימון יתר או עייפות יתר.......אז זה מה שטוב בשבילך,ואין שום סיבה שלא תמשיך....... אולי אני טועה,בכל אופן זו דעתי.........

גלעד ק

New member
אין בעיה../images/Emo98.gif

לפי דעתי אתה יכול להמשיך ככה ואפילו להוסיף אימון שחייה 3 אימוני שחיה שבהם אתה שוחה באינטסביות גבוהה מרחק קצר יחסית(1.5 קילומטר לא נחשב להרבה) מאפשרים לשרירים את המנוחה שהם צריכים לאחר אימון חדר כושר. אני לדוגמא שוחה 7 אימונים בשבוע(של בין 6 ל7 קילומטר) +3 חדר כושר ועדיין יש לי מנוחה מספקת לשרירים בין אימון לאימון גלעד ק

shuki2

New member
מה עם מנוחה למערכת העצבים ?

פעילות גופנית במיוחד משקולות גורמת ללחץ על מערכת העצבים שלנו.המרכז של גוף האדם.שם נשלט הכל גם הגוף וגם הנפש לכן למשל באימון יתר כאשר יש יותר מידי עומס על מערכת העצבים אנחנו לא רק עייפים אלא מרגישים בלי חשק ומרגישים הרגשה מציקה כזו כי גם התחושות והחשק והרגשות שלנו נשלטים מאותה מערכת עצבים.בכל אופן מה שאני אומר לפי התכנית שלך השרירים מספיקים להתאושש ולהיות מוכנים לעומס הבא אבל תבדוק טוב אם מערכת העצבים שלך מתאוששת. לדעתי אם אתה ישן מספיק ואוכל כמו שצריך אז לא תהיה בעיה אם מה שאתה עושה כעת אבל אל תוסיף לזה שום דבר יותר.אם לא יוצא לך לישון מספיק ולאכול טוב אז תוריד קצת מהעומס.

קודם כל, תודה לכם! וגלעד--

איך התכנית אימונים שלך בנויה? של השחייה אני מתכוון.

גלעד ק

New member
תוכנית אימונים

אני מתאמן בקבוצה מקצוענית ומאמן מוסמך בונה לי את התוכנית למיטה זכרוני היא הולכת כך 1:בתחילת העונה 3שבועות שחייה על סגנון בדופק נמוך (17-18)כל אימון בערך 4קילומטר 2: בין חודש לחודש וחצי עבודה על דופק 22-27 עד סף אנארובי בעיקר עבודה על סיבולת 3: בין חודשיים ל3 עבודה 3 פעמים בשבוע על אינטנסיביות גבוהה מאוד ו 4 פעמים על סיבולת 4:שבועיים הורדת עומס

שחיה וחדר כושר

מה שחסר לי בשאלתך הוא מטרות האימון שלך ?! לפי מה שאתה מתאר אימון השחיה עבורך כיום דומה לאימון התאוששות (אולי בעצימות מעט יותר גבוהה). ולכן ישנם 2 אפשרויות: אם מטרתך היא שיפור הסבולת האירובית אז תצטרך לשנות את התוכנית ! אם המטרה היא שמירה על היכולת האירובית הנוכחית אז תמשיך בתוכנית הזאת.

סבולת

סבולת מוגדרת כיכולת לבצע מאמץ לאורך זמן מבלי לרדת ביכולת. בכדי לשפר את הסבולת האירובית שלך עליך לשנות הרגלים בשחיה כלומר: לשחות זמן רב יותר בעצימות זהה לבצע סוגי אימונים שונים - מקצים של 100-200 מטר בעצימות מרבית עם מנוחות, אימון אינטרוולים, אימון סבולת של 60 דקות וכו´. לשחות גם שהשריר עייף (אימון התאוששות) לדוגמא אחרי אימון משקולות. ועוד ... תתחיל בזה שתנסה להגביר את הקצב לאותו המרחק ואחרי מספר שבועות תגדיל את המרחק ב10% כל שבוע עד למרחק כפול מזה שאתה שוחה היום. דווח לנו ובהצלחה

למעלה