שחורים בסרטים

חזיר בר

New member
שחורים בסרטים

בשעה זאת של הלילה ישבתי וחשבתי לי על התפקידים השולים שנותנים לשחורים בסרטים. מין מיכסת כושים כזאת שצריכים למלא,הכושי הוא בדרך כלל מצחיק,לעיתים יודע לעשות ראפ,ולא מעט פעמים גם שחקן כדורסל לא רע (מתבקש נכון?). מה שמדהים,שגם הרבה פעמים בסרטי פעולה השחורים הם אלו שמתים. אז אני לא אומר שהווליוד צריכים לחנך לשיוויון,אבל אם כבר נותנים תפקידים לשחורים,אז לא לעשות אותם קטנים ועלובים.

Chot

New member
שיגידו תודה שלא שמים אותם בגטו!

חהחה סתם אני לא ממש עקבתי אחרי השתלשלות אירועי הכושים בסרטים השאווים, אז אין לי מושגץ אבל תודה שבסדרות של הכושים יש ררקקקק כושים, ואם במקרה הטוב יש איזה בולנדיני קטן, הוא יהיה טיפש גמור.

חזיר בר

New member
גם שם

אז מורגן הוא עדין לא הכוכב המבריק אלא דמות עיקרית לא חשובה כמו הלבן הראשי. וגם שהוא יוצא,אז הלבן עושה את זה בסטייל בעזרת כפית,והוא בעזרת ועדת השיחרורים של הכלא.

Chot

New member
כן אבל

מורגן הוא האיש "שמשיג דברים"!! אח סרט ענק הילולה

אין ספק

מורגן פרימן (יקירי) אכן שובר את העקומה: חומות, מול פלנדרס, ומשהו עם נשיקה ואשלי (?) ג´אד. אבל העקומה קיימת. מפאת איחור רציני על הבוקר אני אכתוב בעברית: א בלאק מן כן סטיל יור סטריאו בט הי כנט בי יור סייביור. במילותיו של רופוס בעודו אוכל "אגה- מובי- מאפין" בוקר טוב!

Optimus_Prime

New member
זה ידוע

שבמדיה ככלל מפלים לרעה , או ´לא משתפים כראוי´ אנשים אפרו אמריקנים או להבדיל אסייאתים או נייטיב אמריקנס. יש סטריוטיפים קבועים האסיאתי מבוגר, חכם ובעל ניסיון, לפעמים שולט באומניות הלחימה ונלחם כמו מטורך, ואם הוא לא כזה אז סביר להניח שהוא יהיה ישיש כזה שמעניק עיצות לכל הדורש. אפרו אמריקנס - כמעט תמיד הם עם תספורות מיוחדות, בין אם זה קרחת\אפרו\צמות וכדומה, תלבושות מיוחדת גם כן ישנן שם. יש שחקני איכות טובים מאוד כמו מורגן פרימן אכן, סמואל ג´קסון, ולפרקים גם דנזל וושינגטון, ישנם גם סרטי איכות עם הנ"ל אבל בד"כ הם משמשים כחברים טובים של הגיבורים שמצילים את העולם ו\או אלה שנלחמים נגדם(בסרטי פעולה) או בקומדיות, תמיד תמצאו את הליצן התורן: מרטין לורנס, כריס טאקר, הול וכו´. נייטיב אמריקנס : אני, אישית , לא ראיתי ייצוג שלהם בסרטים.. מדי פעם הם מפציעים כאנשי החכמה והדעת, בעלי ניסון רב השנים ונעלמים.. פה יש הפליה ברורה. יהודים: שולטים בעולם, מצילים אותו ב´יום השלישי´ מפיקים את ´פארק היורה´ ו´רשימת שינדלר´ או פשוט משחקים סנוקר...

Chot

New member
היהודים באמת משתלטים על העולם

ובקשר ל"ליצן התורן"- אתם לא חושבים שגם "להם" יש יד בדבר? אני לא נהנית להתייחס אליהם כקבוצה, אבל אין לי כוח לנסח הודעה יותר פוליטקלי קורקט. בכל זאת- תסתכלו למשל בערוצי המוזיקה. הרי מה שקורה שם מגוחך, פתאום בא אליך איזה כושי מגודל עם שבע כושיות עסיסיות עליו, בא ונובח על המצלמה כמו מטורף, מנענע את פרקי היד שלו, זה לא בסדר זה! עכשיו, על אנשים כמו מורגן פרימן, וסמאול לי ג´קסון אני יותר נהנית לחשוב כ"שחורים", ולא ככושים. זאת מן אסוציאציה מטורפת שיש לא רק לי, ששחורים הם יותר אינטיליגנטים מכושים. אז הסרטים שלהם גם נראים ככה. עזבו אני לא יודעת מה הפואנטה של ההודעה הזאת.

Optimus_Prime

New member
הממממ

´כושים´ What is ´כושים´? חיפוש קצר במילון : ´המונח "כושי" מקבול היום בעברית כמקביל למונחים Negro..בלה בלה, הם מגיעים לקטע מה זה בדיוק: "קשור בראש ובראשונה בצבע העור....לא צבע עור בלבד, אלא גם את מצב העבדות שבו היה נתון הכושי. ועכשיו החלק החשוב: נמצא תכנו של המונח כושי מושרש בהיסטוריה ובפסיכולוגיה(של "הלבנים") יותר מאשר באנתרופולוגיה הפיסית. בררר אני חייב ללכת אני אסיים את ההודעה אח"כ פשוט רציתי להגדיר את כושי לפי המילון(למרות שכל אחד יכול להגדיר את זה כעוות נפשו.. אני אסביר אח"כ, חייב לזוז*)

מימי

New member
"כעוות נפשו"???

אני חושבת שזה מלשון "להתאוות"- לרצות. כאוות נפשו זה איך שהוא רוצה. אם אתה משתמש בביטויים גבוהים ומליציים, לפחות שתדע איך לכתוב אותם!!! בטח זו סתם היתה בעיה בהקלדה, ואני סתם מגעילולה.

Optimus_Prime

New member
סליחה

אבל אני חושב שהמשפט האחרון מנמק את זה (אני חייב לזוז בלה בלה)
- ועכשיו למה שרציתי להגיד אני בכלל לא קורא להם שחורים, ולא כושים. אפרו אמריקנים. פשוט ככה. כושים , אם קראתם את ההגדרה שנתתי למעלה , הם גם עבדים, באופן דומה אני יכול להתייחס לכושים כ-מושג ולא כגזע(שונא את המילה הזאת) וכדומה. בקשר לזה שיש ´להם´ יד בדבר הפיכתם ל"ליצני החצר", זה נכון, 100% וזה קשור לתרבות המיוחדת של האפרו אמריקנים בצפון אמריקה(וזה ממש לא קשור לפורום סרטים), שהיא אגב, תרבות שולטת!!

מימי

New member
אם לא היינו גזענים בכלל,

היינו קוראים להם "בני אדם" ולא מזהים אותם לפי הצבע שלהם.

אבל אנחנו כן

אי אפשר להתעלם מכך שאנחנו מפרידים את עצמנו ע"י הגדרת גזע. זה כבר באמת לא שייך לפורום, אז אני אשייך את זה ככה: איך את חושבת שהגיבו האמריקאים על הרעיון שישו שחור? (כן, שוב דוגמה)

Optimus_Prime

New member
לא מותק..

למה אני מדבר כמו איזה טמבל?(לא מותק..?!? מה זה אמור להיות?!?! לא חשוב... יצא לי) ----- זה כמו שלאנגלים את קוראת אנגלים, ולא בני אדם, ולערבי-שמוצאו ערב(מוסלמי, דרוזי,נוצרי)שגר בארץ את קוראת |ערבי-ישראלי| אז לאמריקני שיבשת המוצא שלו היא אפריקה, את קוראת African American. פשוט מאוד זה לא גזענות הם קוראים לעצמם ככה חמודה..(שוב?!?!מה קורה לי לעזאזל!?)

Optimus_Prime

New member
אופס טעות@_@

התכוונתי ערבי שמוצאו ערב, ולא משנה איזה דת הוא- מוסלמי, דרוזי , נוצרי וזה באמת לא קשור לפורום למרות שאפרו אמריקנס עדיין שולטים

מימי

New member
מה לעשות,

אני פשוט יותר מידי חמודה ואתה לא יכול להתאפק מלומר את זה. גם אתה חביב.

goldi san

New member
אויי יש את הדמות המעצבנת הזאת

של החייל השחור הנאמן לגרייט ניישן שלו (גודבסלאמריקה... הללויה). נו קובה גודינג ג´ר. בדבר המחורבן הזה, פרל הארבור, לא שראיתי אבל אני משערת שהוא מת בסוף. נו, בטוח בכל סרט מלחמה יש את הכושי, והוא תמיד כל כך נהדר ומוסרי. ובאבא מפורסט גאמפ כמובן, אבל זאת הייתה יותר פארודיה על אותה דמות. באמת כשאני חושבת על זה, רק דנזל וושינגטון וסמיואל ל ג´קסון מקבלים תפקידים אמיתיים בסרטים. ג´קסון בעיקר. אבל יש כמובן מה שנקרא "סרטי שחורים", שהם סרטים של שחורים על שחורים לשחורים. הם בדרך כלל מחורבנים. אני ואצ´וטי ראינו אחד לא מזמן על מתאגרפים. גרוע. ויש את ספייק לי, שפעם כנראה עשה סרטים לא רעים, שלא ראיתי, אבל סרטים שלו מהתקופה האחרונה שכן ראיתי היו די גרועים. זכור לרעה "יש לו את זה" או איזה תרגום עברי מפגר לשם שאיני זוכרת. אוי זה היה נורא.

Optimus_Prime

New member
רק חביב:\?

=D רציתי להגיד בקשר לספייק לי שיש לו סרט ´ אוטובוס החיים´, הוא שודר כמה פעמים בערוץ הסרטים = סרט אדיר!

בןלי

New member
כמה תגובות

א. יש מס´ סרטים "שחורים" שברצוני להמליץ עליהם: 1. קלוקרס 2. המיסיסיפי בוערת - הסרט המקורי!! שנים לפני עת להרוג. סרט חזק ביותר וחובה. 3. 187 - קוד לרצח 4. אוטובוס החיים - סרט של ספייק לי על אוטובוס שמסיע שחורים למצעד מיליון האיש(באנגלית זה נשמע הרבה יותר טוב) סרט שמראה את חילוקי הדיעות בין השחורים עצמם. גם כן סרט חובה עם כמה סצינות חזקות במיוחד. ב. מה הבעיה לכנות אותם שחורים ולא כושים. זה בדיוק כמו לקרוא ליהודי יהודון או כל כינוי אחר. ואנחנו עוד מתלוננים על גזענות... ג. ממש לא נכונה הטענה של ליצן החצר וזה שהשחקן השחור תמיד מקבל תפקידים שוליים. אין לי יותר מדיי דוגמאות כרגע אבל לפחות בספרות זולה הדמות של סמואל אל גקסון היא המרכזית והחשובה. גם בסרט המצוד ווסלי סנייפס משחק דווקא את הטוב ואת תפקיד ה"מומחה". ד. לקורא לשחורים שחורים זאת ממש לא גזענות בעייני. באופן טבעי אנחנו בני האדם עושים אבחנות בינינו וכמו שיש יהודים נוצרים צהובים וכו יש גם את השחורים. דווקא בשנים האחרונות התרבות השולטת בארה"ב היא התרבות של השחורים: החל מהמוזיקה דרך צורת הדיבור וכלה בלבוש(ע"ע אמינם...). בקיצור מה שאני רוצה להגיד בכל הקטע הארוך והמייגע שהשחורים שולטים וממש אין להם במה להתבייש

למעלה