שזיף סנטה רוזה

רוּפֵן

New member
אפשר לראות איך הוא 'מסודר' לאורך

הקיר. גם ע"י גיזום בעבר, וגם ע"י "אילוץ" ענפים וקשירתם כדי שיתרחקו מהקיר.

פשוט נפלא ,רופן, אולי נתת לו חוץ

ממיץ ירוק גם קצת חשמל? האם את המיץ הירוק אתה משקה במשורה? רק מסביב לגזע? חיפשתי סימנים. אפשר להעתיק ממך?אין זכויות יוצרים? העץ נראה בריא מאוד, הפריחה רבה (טפו טפו), הגיזום דומה לתאנים ששקדי הראה, מתאים ונוח לקטיף. הידיים הירוקות שלך והאהבה הם שמטיסים את הצמחים? אתה לא מדשן בכופתיות ודשן אחר? רק קומפוסט ומיץ סירפד? בערבית אומרים :"יסאלמו אידק" = יבורכו ידיך

YOYODIDU

New member
בקיצור "שכנעת" אותה שהיא גפן.

ותקנה כבר שעון נורמלי במקום השעון שמש ברקע
יפה מאד!!

רוּפֵן

New member
חחחחחח, כן.., אבל עם "ענבים" ענקיים

כשיש עץ בגינה, לא קוטפים את השזיפים כשהם קשים, אלא רק כשהם ממש "שקייות של סוכר".. ואז...'שותים' את השזיף.. משהו... שעון השמש, מאוד מאוד מדוייק...

YOYODIDU

New member
דרך אגב הגרוזינים מכינים מין סחוג

משזיפים ירוקים שנקרא mzave מז'ווה חמוץ חריף משו משו

רוּפֵן

New member
איזה עץ ?!?! הסנטה רוזה ?!

הוא לא מעוות !!!
במקור הוא היה עם 2 הרכבות - קומה ראשונה - שזיף צהוב וקומה שנייה 'סנטה רוזה'. החתול הדביל, של השכנים, שבר את ההרכבה של השזיף הצהוב. טיפלתי בו ופינקתי אותו והוא מניב פרי מעולה בכמות אדירה ולא נראה גדול, אלא מתאים לגינה הקטנה שלי, ולגובה שלי.. ולא צפוף לו, לידו גדלים רק ירקות

רוּפֵן

New member
כמה עצי שזיף, פגשת השבוע שפורחים

ומלבלבים ? זה רק בגלל הקיר !
פגשתי הבוקר, חקלאי ותיק והוא לא האמין לי שהשזיף שלי כבר פורח. כן, יהיו שזיפים - המון ! והעץ הוא "שטוח" ופרוש לרוחב הקיר ומלמעלה הוא נופל על הדשא, בלי לעשות עליו צל. זו 'פינת השינה' של שבת בצהרים

Rebeccan

New member
בירושלים, ובמטעים השזיפים פורחים

מטע המישמש ליד שער הגיא סיים פריחה היום ממש ראיתי פרחים אחרונים היום השזיפים לבנים בכל מקום - גם בעיר וגם בדרך לעיר פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

רוּפֵן

New member
כפי שכתבתי בקודם...

בזכרון, אין עדיין פריחה, על כן החקלאי (ויש לו "כמה" דונמים", מאוד התפלא. זה היה היום בבוקר...

באדי

New member
שירד לכיוון גבעת נילי

ויראה פריחות שזיפים, אפרסקים ומה לא....

רוּפֵן

New member
יש לו את ה 70 דונם שלו...

בצד שמאל של 'הדרך הלבנה' - ליד העץ הענק....

Rebeccan

New member
טוב, נכון להבוקר

בואדי מילק / מילח יש שזיפים פורחים בבקשה לא לשכוח שיש זנים שונים כל זמן מותאם לפריחה בהתאם לזמן ההבשלה אי אפשר שכולם יבשילו ביחד ... אחרת צריך לקטוף הכל ביחד
וגם אין שוק, ואין מחיר
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

רוּפֵן

New member
מבקש "איבחון נוסף" לגבי הזן הספציפי

ס נ ט ה ר ו ז ה את לא מתווכחת איתי ! את מתווכחת עם אחד החקלאים הגדולים באזור חקשמייח

Rebeccan

New member
לא, לא , לא

לא מתווכחת חלילה רק מוסרת מה שראיתי מחלון האבטובוס עד פה - החקלאי, צודק הוא מדבר עם זן X ואנכי מדברת על מה שראיתי אם זוכרת נכון, ב"ואדי" הזנים שונים מאשר סנטה
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

רוּפֵן

New member
האזור של 'פיתחת ואדי מילק'..

מהסוף של 'פאראדיס' ועד ל'הר חורשן' מלא בשטחים מקסימים של כל מיני סוגים. באזור הצפוני, במורדות, חייבים לגדל אותם על 'גדודיות' כדי שלא יסבלו מאדמה לחה מדי. אזור מקסים עם כל מיני פינות נסתרות, שלא רואים מהכביש - "אום תות"... עיקר השטחים לגידול, נמצא משני צידי 'הדרך הלבנה' - דרך המובילה מפאתי זכרון, ל'ישובי אלונה', אביאל, עמיקם.. וכו' אזורים מיוחדים...

למעלה