שזיף סנטה רוזה

gadan

New member
שזיף סנטה רוזה

בשישי האחרון קניתי עץ עירום לחלוטין בשם הנ"ל. רציתי לדעת מהם התנאים שהוא צריך (מרחב, שמש), גודלו הסופי, ומהו המיקום המתאים. תודה רבה.

gadan

New member
וגם שאלה בקשר לכובע הנזיר

האם הוא רב שנתי? האם הוא מרבה את עצמו? פשוט ראיתי אצל חברים כמות כזו שאני לא חושב שהיו קונים...

סודA

New member
מתרבה בהזרעה עצמית, ניתן גם לאסוף

את הזרעים ולפזר במקומות אחרים.

סודA

New member
בשמש מלאה, נוף הצמרת יכול להגיע

ל- 5 מ' והגובה 5-6 מ' תלוי בגיזום, מכאן ניתן להקיש לגבי המרחק מעצים אחרים וכו' להקפיד בהשקיות, בשנתיים הראשונות בפרט, כאשר השורשים עדיין שטחיים.

gadan

New member
מרחק מהעצים

מטר וחצי מהגדר יספיק? יהיו לצידיו זכר ונקבה של פפאיה, גם ממרחק מטר וחצי, זה בסדר? וכמה נוכחות יש לעץ? אני מתלבט בקשר למיקום העץ ומאד חשוב לי לקלוע לצרכים אופטימליים ותוספת מקסימלית לחצר... עצות יתקבלו בברכה..

סודA

New member
מטר וחצי מהגדר זה מעט מדי אבל אפשר

כמובן לגזום בהתאם. מטר וחצי ממרכז עץ אחר בהחלט מעט מדי, המרחק צריך 3-4 מטר לפחות. לעצים האחרים יש גם צמרת ואת זה צריך לקחת בחשבון.

רוּפֵן

New member
סנטה רוזה...../images/Emo99.gif

אספר לך על ה'סנטה רוזה' שלי ו.. חושב שזה יעזור לך.. אצלי, שתלתי את ה'סנטה רוזה' 60 ס"מ מקיר גבוה. זה רק מיטיב עמה. האור החוזר מהקיר, מחמם אותה והיא ..מקסימה. לפני שנתיים, הייתה בת 4 והוציאה לנו מתנה - שזיף אחד ענק וטעים. בשנה שעברה, היה העץ מלא עם כ..50 שזיפים השנה.. טוב, הולך לעשות לה 'בוק' ומייד אכניס כמה תמונות. מאחר והיא צמודה אצלי לקיר, גזמתי אותה שתתפרש לאורך הקיר ו..ממנו והלאה לכיוון הדשא (מפנה דרומי עם שמש מלאה, כמעט כל היום) ההרכבה שלה מאוד נמוכה - כ 30 ס"מ מעל האדמה ומשם היא מתפצלת לכמה ענפים. פינקתי אותה מאוד וכעת היא מלאה במאות פרחים והעלים, רק החלו לצאת. מייד יגיעו כמה תמונות...

רוּפֵן

New member
אימא'לה.. ../images/Emo12.gif איך שנבהלתי....

רוּפֵן

New member
מראה כללי של העץ..

מתפצל כאמור נמוך מאוד (מתאים לגמד כמוני..) הענפים הכי גבוהים, מגיעים מאכסימום, לגובה של כ 2.5 מטר

רוּפֵן

New member
כאמור לעיל, שתול כ 60 ס"מ מהקיר

טוב, לשזיף גם אין "שורשים אלימים"
... וגם הקיר הוא קיר בטון יצוק.. אין מה לחשוש

Rebeccan

New member
והיה כעץ שתול על פלגי ... קומפוסט

נכון ? נכון שזה ליד הלואיזה פרא ? ובמקום היה פעם מחסר הקומפוסט שלך ? פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

רוּפֵן

New member
../images/Emo45.gif אחלה זיכרון, קולהכבוד...

ה"גזע" הבהיר הוא באמת "עץ" הלואיזה שעבר כעת קיצוץ וגיזום מאסיביים, כי הגיע לשמיים. הוגבל לגובה של 2 מטר, אחרת, איך נשתה תה ולימונדה..?! איך ?! עוד מעט, אכניס כמה תמונות של "מה עשיתי עם הענפים שחתכתי מהלואיזה"

למעלה