מי אמר קונטרה ולא קיבל!
לי יש את הקונטרה שאת מחפשת!
עברתי לפני כמעט חודשיים לתל אביב מצפון הארץ, ולא היו לי חברים במרכז או מישהו שבגללו עברתי, בקיצור - עברתי בלי "גב" חברתי. למזלי הרב, יש לי שתי שותפות נחמדות מאוד, ואנחנו מסתדרות מצויין. אנחנו אפילו יוצאות ביחד לבלות לפעמים, ויש תוכניות טלוויזיה שאנחנו רואות תמיד ביחד וזה כבר מסורת. האווירה בדירה מאוד חמימה, בייתית, כייף לי לחזור לדירה בסוף יום ארוך בעבודה. אני אפילו אתן דוגמא ליחסים הטובים: ישלי יומולדת היום, ואתמול הן שמו לי בלונים ואפילו הביאו לי מתנה נחמדה והרמנו כוסית ויצאנו לבלות! ממש לא ציפיתי לזה וזה ממש חימם לי את הלב! מאוד התרגשתי.
לא הכרתי את השותפות קודם, אבל כשדיברתי איתן התברר שאחת מהן חברה ממש טובה של בת דודה שלי (עולם קטן וכל זה...) וכך יכולתי לדעת מראש שהן בסדר והדירה בסדר. זה לא שאנחנו חברות בנפש, אבל מישהו לקשקש איתו ולבלות איתו יש לי וזה משהו שהייתי מאוד צריכה עם המעבר, בגלל שלא הכרתי אף אחד במרכז. לפני הדירה הזאת ראיתי דירה שהשותפות בה הצהירו שהן לא בקטע חברותי וש"כל אחד לנפשו" בדירה, ופסלתי את הדירה בגלל זה כי לי זה היה חשוב שיהיה קשר ויחסי ידידות בין השותפים.
ברור שיש ימים שבא לך שקט ולהיות לבד, ובשביל זה יש את החדר שהוא רק שלך! לגבי אוכל, אני מראש אמרתי שאני אוהבת לקנות לעצמי את האוכל כי יש לי כמה מגבלות באוכל (אסור לי לאכול קמח חיטה), ואני גם מאוד פאנטית בטריות של הירקות - כל מה שהוא קצת רך - בעייני הוא כבר רקוב ואני לא אוכל אותו. וגם מוצרי חלב שעוד יומיים עובר להם התאריך אני ממש מעדיפה לא לאכול. שמן זית, סוכר, מלח וכו' - היו כבר בדירה כשנכנסתי, אבל מאז כבר יצא לי לקנות סוכר, ונראה לי שככה זה יהיה - כל פעם מישהי אחרת קונה. בין שתי השותפות שלי יש שיתוף באוכל וזה ביניהן, אבל אני מבינה שהן מסתדרות עם זה. כמובן שאם נגמרו להן בדיוק העגבניות אז הן מבקשות רשות וכמובן מקבלות אותה ומשתמשות בשלי (זה לא פועל לצד השני כי אני אוהבת את העגבניות שלי קשות וקצת קצת ירוקות...). ברור שהעגבניות זה דוגמא, וזה תופס גם לגבי שאר ירקות ומוצרים.
רק דבר אחד מפריע לי בעיניין האוכל - אני משתמשת בחלב נורמלי (כחול, לא יודעת אפילו כמה אחוז), והן שותות מים בצבע לבן (חלב 1%). נגיד שנגמר להן החלב בדיוק בדיוק כשבא להן קורנפלקס או קפה. אז הן משתמשות בחלב שלי, וזה בלי לבקש (שזה הגיוני עד גבול מסויים). בקיצור, אני מגיעה ונורא בא לי קורנפלקס ומגלה שיש לי מספיק חלב רק לחצי קערה. אז זה מבאס, אבל בינתיים זה לא מספיק מפריע לי כדי שאני אגיד משהו. אם זה יהפוך למשהו קבוע, זה כבר סיפור אחר. מה גם שיש מכולת ממש בקצה הרחוב וזה לא סיפור לקפוץ להביא חלב. בקיצור - יש אנשים שבכלל מעדיפים מראש לגור לבד, ויש אנשים שרוצים את הביחד. זה הכל תלוי באיזה בנאדם את ומה מתאים לך. וכמובן שאם את בנאדם של ביחד, צריך להיזהר בבחירת השותפים עד כמה שניתן. שיהיה המון בהצלחה