שותפים

מירב ד

New member
שותפים

איך מוצאים שותפים לטיול? בסביבות הגיל שלי(17).. טיול חודשיים שלושה בחו"ל... עם תקציב קצת דל... סתם כדי להעביר זמן עד הצבא.... כל החברים עדיין לומדים.. ולאף אחד אין זמן... רעיונות? תודה מירב

Eldad H

New member
"למטייל" זו התשובה...

גם "לוח שותפים" באתר למטייל וגם אפשר לתלות שלטים בחנויות "למטייל". ואגב, לטייל לבד זה לא כזה נורא (אני עשיתי את זה כמעט 7 חודשים ומאוד נהניתי).

מירב ד

New member
אממממ...

תלוי... אני בטוחה שזה אחלה לטייל לבד... אלב נראה לי שתלוי באיזה גיל... אני פשוט לא מרגישה מוכנה לטוס לבד... מפחיד אותי... ואני רק בת 17... אז אני מעדיפה שלא... תודה רבה בכל מקרה מירב

syair

New member
עוד אופציה

היא משהו מאורגן. אולי אפשר להתחיל משהו מאורגן, לצבור בטחון ולהשאר עוד קצת לבד.

מירב ד

New member
מה זאת אומרת?

טיול מאורגן? איך מצטרפים לאחד כזה? איך מוצאים אחד כזה? מה אופי הטיול? מירב

syair

New member
טיולים מאורגנים

או דרך סוכן נסיעות או אפשר גם באינטרנט. דרך חלק מהאכסניות בחו"ל יש גם טיולים מאורגנים. אם תגידי לי לאיפה את רוצה לסע אנסה למצא לך משהו באינטרנט, ותכנסי למשרד נסיעות ותשאלי. נדמה לי שאיסתא מתעסקת עם טיולים מאורגנים לצעירים.

מירב ד

New member
אין לי מושג....

אני מאוהבת באוסטרליה..(מסיפורים ספרים סרטים ותמונות).. אבל נראה לי שקצת גדול עלי אוסטרליה.. לא יודעת למה... אולי למישהו כאן יש רעיונות? לאן כדאי לבחורה בת 17 לטוס לחו"ל.. לחודשיים שלושה. לטייל (לא בהכרח טראקים)להנות.. סתם בשביל הכיף... מירב ותודה על הכל!

shaishoo

New member
כל מקום ..

כל מקום זול ! אפשר לעשות אחלה חיים באילת, יוון, טורקיה, אפריקה.. אסיה קצת בעייתי כרגע עם ה SARS, דרום אמריקה טיפה יקר רק בשביל 3 חודש.. למרות שאפשרי וגם ארה"ב 3 חודשים..כי אח"כ לא ישאר כסף

Eldad H

New member
רק חזרתי מאוסטרליה. בהחלט מדהימה!

אבל אם יש לך את הכסף, הייתי בהחלט ממליץ על שכנתה ממזרח... ניו-זילנד! אין בעולם ארץ כ"כ שקטה ובטוחה לטייל כמו ניו-זילנד ושלושה חודשים זה בדיוק הזמן כדי לחרוש את ניו-זילנד. גם אין שם בעיה למצוא שותפים כי יש שם כ"כ הרבה אנשים באכסניות וממש כיף שם! אבל מצד שני יש כאן 2 בעיות: א) עכשיו ניו-זילנד נכנסת לתקופת החורף אין שם הרבה מה לעשות אז כי נורא קר. ב) אם את לא אוהבת טרקים, אז אין הרבה מה לחפש שם...

Yo-man

New member
מה זאת אומרת "אין הרבה מה לחפש..."

השתגעת לגמרי או שפשוט לא היית בניו-זילנד ? טרקים זה דבר טוב, מומלץ, יפה ואכן אחת החויות היותר נפוצות בניו-זילנד, אבל אני יכול לספר לך שעברתי 3 חודשים שם ועשיתי רק 2 ימי טיול, אחד בטונגרירו ואחד באייבל טאזמן פארק. למרות זאת מצאתי הרבה מאוד מה לעשות - מרפטינג במערה, צניחה חופשית, באנג'י, זורבינג, JET BOAT, שייט תצפית על לוייתנים, שחיה עם כלבי ים ודולפינים, שייט בפיורד, טיפוס על גליישר, טיולי אופניים (וזה בלי ה-GRAVITY EXPERIENCE שיש בקווינסטאון), ועד הליכות קצרות מחניונים בצד הדרך (למפלים, בריכות השתקפות, עמדות תצפית על פינגווינים או סתם יערות). וזה חוץ מפאבים, מסיבות, אנשים הכי נחמדים ואדיבים בעולם (יחד עם הקנדים), הרים מושלגים, שדות ירוקים, ים מפורץ, הרי געש, בעלי חיים וצמחים ייחודיים, תצורות סלעים, יערות גשם אמיתיים, עצים עתיקים... WHAT'S WRONG WITH YOU ??? איזה משפט ריקני להגיד על אחת המדינות היפות בעולם. זה לא מתאים לך. זה כמו להגיד לך שאם אתה לא גולש אין לך מה לחפש באינדונזיה... אתה חושב שזה נכון, בתור מי שרק חזר משם ? ולגבי השאלה המקורית - יעד ל-3 שבועות: הייתי הולך על אירופה, נכון שיש לנו את כל החיים לבקר שם, אבל עם ה-SARS הזה כל החיים יכולים להיות קרובים מהתכנון המקורי... ספרד יכולה להיות מושלמת ל-3 שבועות, כמוהה גם איטליה או צרפת. אני, אישית, נגד לונדון-פריז-אמסטרדם ויותר בעד קצת פריז, ואז נורמנדי-בריטאן-לואר-פרובאנס-ריביירה, או לונדון-איזור האגמים-סקוטלנד וכן הלאה. הערים הגדולות הרבה פחות מעניינות (אותי) מהטבע והמרחבים. חוץ מניו-יורק, אבל זה סיפור אחר.

Eldad H

New member
אתה צודק במובן מסויים...

גם אני עשיתי רק 8 טרקים של מעל יום, אבל משום מה יש לי הרגשה שכל היופי של ניו-זילנד זה הטבע. נכון, יש את כל האטרקציות (שלא ממש מעניינות אותי) וגם "בטן גב" באבל טסמן ובמארלבורו סאונדס ובניינטי מיילס ביץ'. פשוט אותי עניינו בנ"ז רק טרקים, אז זה די "סינוור" אותי.

מירב ד

New member
וואו!

אנשים תודה רבה על כל התשובות.... הלוואי שהיה לי את האומץ לעשות כאלה דברים.. אבל אין לי... לא לבד בכל אופן... מקווה לממש את החלום מתישהו בכל זאת.. לפני שיהיה מאוחר מדי (צבא אתם יודעים) תודה! מירב

מירב ד

New member
אבל...

יש לי המון חיים עד הצבא... ואין לי מה לעשות איתם.. אז חשבתי שנסיעה לחו"ל יכולה להיות.... נראה... מירב

syair

New member
מנסיון

הצעד הראשון הכי קשה. אחרי הנחיתה שם, בד"כ כבר אין ברירה וחייבים להסתדר, למרות ששמעתי גם אנשים שלאחר כמה ימים עשו אחורה פנה, וחזרו. תחפשי בין כל אלה שרושמים דרושים שותפ/ה לנחיתה רכה. אם לא תבחרי יעד קשה במיוחד, אני מאמין שכבר מההתחלה תסתדרי. איך האנגלית שלך? סבירה? תוכלי להסתדר איתה בחו"ל? ואני מפנה שאלה לחברי הפורום. לאיפה היה הטיול הראשון שלכם, והאם הרגשתם קשה שם?

מירב ד

New member
אממממ...

האנגלית שלי סבירה+- אם אני אשתדל אני אצליח לנהל שיחה שלמה באנגלית... עדיין.. יש את הפחד הזה של לטוס לבד.. ועוד בגיל 17... אפילו 18 זה יותר הגיוני.. יותר רשמי.. אני משערת שגם מבחינה של דברים מסויימים זה משנה... מבחינת חוקים וכאלה.. בכל אופן.. אשמח אם למישהו יש עוד רעיונות.... או יכול לברר לי קצת יותר פרטים על טיולים מאורגנים לצעירים... מירב

syair

New member
הי מירב

אין לך םשפחה בחו"ל, שאת יכולה לסע אליהם? לגבי טיולים מאורגנים, אם את רוצה אחד כזה מהארץ. אני מציע לך לגשת לכמה סוכנויות נסיעות, ולברר בקשר לטיולים מאורגנים. לגבי חוקיות נסיעה מתחת לגיל 18. אני לא בטוח בקשר לזה, כי אני לא נסעתי לבד לפני גיל 21, אבל אם את מתקרבת לגיל 18, ואת לא מתגייסת לפני גיל 18. לא מאמין שלא יתנו לך להכנס למדינה מסויימת.

syair

New member
דוגמא לטיולים מאורגנים לצעירים

בד"כ הטיולים האלה הם קצרים, ובניגוד לטיול תרמילאים לא נותנים לך את האפשרות להשאר במקום אחד הרבה זמן. זה מה שמצאתי ברשת, אבל יש עוד הרבה חברות פשוט תכנסי למשרד נסיעות ותשאלי. את יכולה לנסות גם את הקישור השני לטיולים מאורגנים לתרמילאים, אבל זה נעשה מחו"ל.

מירב ד

New member
רעיון חדש!

WWOOFING בספרד...! איך נראה לכם? מצאתי חבר ישראלי שיש לו חווה בספרד... למשנו בין שבוע-חצי שנה... עם אפשרות לברצלונה.. אולי חוות אחרות... מה דעתכם? יש מנוסים? מירס

למעלה