שותפים מתוך סיוט

שותפים מתוך סיוט

בעבר, בימים הטובים של הפורום, הועלו דיונים רבים בנושא שותפים שכללו קיטורים על השותפים הנוכחיים ובקשת עצות להתמודדות. למעשה, לפעמים היה נראה שזה אחד הייעודים העיקריים של הפורום לצד המלצות איך לבחור שותפים על מנת להימנע ממצבים כאלו.

בואו ספרו על השותפים שלכם, על השותפים שהיו לכם, על סיפורים מזעזעים ששמעתם ואם תוכלו להמליץ למי שנאלץ לגור עם שותפים איך לשים לב למי שעשוי להיות שותף בעייתי - זה יהיה מבורך.

ואני אתחיל

לי לא היה כל כך מזל עם שותפים. ותיקי הפורום ייתכן שזוכרים שמהדירה הראשונה ששכרתי נאלצתי לברוח לפני תום החוזה יחד עם השותפה השנייה אחרי שהשותף שלנו השתגע והתחיל לאיים עלינו, וזה כשבהתחלה היינו דיי מיודדים שלושתנו והוא אפילו שיתף אותנו בעובדה שהוא עבר לגור בשכירות אחרי שאמא שלו העיפה אותו מהבית היות שאיים על בעלה

בדירה הבאה גרתי עם שתי בחורות נחמדות, אחת הייתה נחמדה יותר והשנייה קצת פחות - היה מדובר בילדה מפונקת עם ציפיות ודרישות כולל שנשרת אותה, שנשלם על דברים שלא היינו צריכות וכדומה. היו גם דברים שהיה מותר לה אבל אסור לנו ו... בגדול לא היה ממש כיף לגור איתה. עם זאת, כשהחלטתי לעזוב את הדירה היא ניסתה לשכנע אותי להישאר וכשלא הצליחה הודיעה לי שהיא עוברת איתי "אז תמצאי לנו דירה ונעבור ביחד". כמובן שזה לא קרה...

בדירה הבאה הייתה לי שותפה שנראתה נחמדה בהתחלה והיה לנו חיבור, אבל אחרי כמה חודשים הבנתי למה קודמתי עזבה את הדירה למרות המחיר המאוד אטרקטיבי והתנאים המצוינים - הבחורה התעלמה קבוע מהעובדה שהיא לא גרה לבד, וזה כלל להרעיש בשעות הלילה, לארח חברים ומשפחה לכמה ימים בלי התראה ובסלון ולהתעצבן כשהעזתי להגיד משהו. כשהיה צריך לשלם חשבונות תמיד לא היה לה כסף, התוצאה הייתה שכשעזבתי שילמנו ארנונה של 8 חודשים וגם זה כי לא הייתה לה ברירה. מתישהו היא ביטלה את כרטיס האשראי שלה ככה שחשבון חשמל תמיד אני הייתי צריכה לשלם והיות שתמיד לא היה לה כסף זה היה ברגע האחרון שנייה לפני שהודיעו על ניתוק (ואז תמיד היא הצליחה כן למצוא כסף).

ולמי שתוהה - היא לא הייתה ענייה מסכנה, היא עבדה במשרה מלאה ובזמן שאמרה שאין לה כסף לארנונה היא קנתה רכב. היתרון הגדול איתה היה שהיו תקופות שרוב הזמן היא לא הייתה בבית ככה שמצאתי את עצמי במצב בו אני גרתי בדירה כמעט לבד.

SleeplessBeauty

New member
אני לא יודעת אפילו מאיפה להתחיל..

חשוב לציין שלפני הסיפור הנוכחי גרתי בעבר עם שותפות רבות בבית החייל ובמעונות, ותמיד הסתדרתי.
אח"כ גרתי לבד שנה, וכדי לצמצם בהוצאות החלטתי לעבור לגור עם שותף, מה גם שהדירה הייתה ממש ענקית ויפיפיה.
השותף בהתחלה היה הכי מקסים - רצה שהכל יהיה משותף, אפילו הקניות ברובן, קנינו המון דברים לבית והוא אמר כמה שהוא לא אחד שמתחשבן.

יש לי המון סיפורי זוועה על איך הוא התהפך, אבל בקצרה - עשה סיבוב של 180 מעלות, גיליתי המון שקרים קטנים וגדולים, התנהג כמו תינוק (ברמה של אפילו לא להגיד שלום כשנכנסתי הביתה), ובקיצור עשה לי את המוות.
אחרי חצי שנה ברחתי משם כמו טיל.

מצטערת, אבל אין לי עצה טובה. תסמכו על האינסטינקטים שלכם, אל תתחברו יותר מדי מהר לשותפים לפני שאתם יודעים מי הם באמת, ובשום אופן אל תתפשרו על הדרישות שלכם.

השותף שלי הוא בעלי

מעולם לא חייתי עם שותפים אבל הייתי עדה לכמה זה יכול להיות קשה בזמנו כשאחותי גרה עם החבר שלה,בעלה כיום ועוד שותף...
במיוחד כשזה זוג-זה ממש קשה לגור עם עוד מישהו, והוא למיטב זכרוני היה די מגעיל...

שכנים מתוך סיוט

אני מנצלת את השרשור הזה כדי לפרוק קצת עצבים.
אני כותבת את ההודעה הזאת באמצע הלילה כי אי אפשר לישון. השכן שלי בדירה הסמוכה שכמובן שחושב שהוא לבד כאן דופק לי בראש עם המוזיקה הרוסית שלו ואין סיכוי בכלל לדבר איתו כי כמה שאני לא דופקת לו חזק על הדלת הוא לא שומע.

תמיד אני אומרת שאני בחיים לא אגור עם שותפים אבל יש שכנים יותר גרועים מ-10 שותפים בדירה. כמו השכן הזה למשל

במקרים של דירה מחולקת

שכנים ושותפים זה היינו הך. במקרה התארחתי לאחרונה אצל חברה שגרה בדירה מחולקת, היינו שם כמה אנשים והיא ביקשה שנהיה בשקט כי השכנים בחלקים האחרים מנסים לישון, וזה הרגיש לי ממש מגוחך - צריך ללחוש ולהנמיך את הטלוויזיה בבית שלך, אבל מהצד השני זה המצב, כי השכנים נמצאים למעשה בחדר הסמוך...

כן, אבל במקרה הזה

אני לא מדברת על סתם אנשים שמדברים או רואים טלוויזיה, שאז באמת אין מה לעשות. אני מדברת על זה שהוא מרעיש בקולי קולות עד כדי כך שהוא אפילו לא שמע שדפקתי לו בדלת כדי להעיר לו. (או שאולי הוא עשה את עצמו לא שומע
)

im mitzi

New member
ותיקי הפורום בטח זוכרים את סיפורי הזוועות שלי

היה את השותף שהיה מדבר בקולי קולות מחוץ לחדר שלו כדי לא להעיר את החברה שישנה אצלו אבל לא היה מפריע לו להעיר אותי.
אותו שותף גם טרח להתקשר לבעל הדירה (AKA אבא שלי החורג) אחרי שהערתי לו על השימוש במכונת כביסה שלי ואמרתי לו שאם הוא לא מוכן להשתמש בה לפי הוראות השימוש שיכבס במקום אחר.

היתה את השותפה שעשתה לי את המוות ובסוף הפכה את הדירה למקום שלא היה לי נעים בה וברחתי ממנה ל4 חודשים.

ועכשי ויש לי שותפה שעם כמה שלפעמים קשה לי איתה היא יחסית בסדר, זו חברת ילדות שלי ולמדנו לאט לאט להסתדר, והיא לומדת לאט לאט מה זה לגור עם שותפים.

למעלה