שותפים וחיות אחרות

שותפים וחיות אחרות

לא מזמן עברתי לגור לבד אחרי שנים של שותפים,
אבל מסתבר שחופשי זה לא תמיד לגמרי לבד.
אז אחרי שבניתי מספיק אווירה דרמטית -לפני כמה ימים כשישבתי מול המחשב ראיתי בזווית העין כתם חום רץ לכיוון מתחת למקרר,הייתי די בטוח שזה ג'וק,באומץ גברי יוצא דופן תפסתי מטאטא ביד אחת ו K2000 בשניה וניסיתי לצוד אותו,ללא הצלחה.
למחרת ניקיתי את כל הבית (דירת חדר של 30 מטר פחות או יותר) לנקות זה אומר לקרצף את כל הריצפה עם אקונומיקה ליגרוף ואחרכך לקרצף שוב עם ריצפז דוחה תיקנים ובסוף לרסס שוב בK2000 כמובן שגם השיש והארונות עברו חיטוי אקונומיקאי, כך שהבית לא אמור להיות מוקד משיכה לשום דבר חי,ואני מדגיש -שום דבר חי.
קודם בזמן שישבתי מול המחשב התחלתי לשמוע ציוצים מכיוון הריצפה ואז גיליתי שמדובר בכלל בעכבר,הוא שחור\חום בגודל של ג'וק ממוצע,אחרי שנמאס לו להסתכל עלי הוא ברח אל מתחת למקרר...עכשיו אני מבין מה מקור הציוצים\רעשים שאני שומע ...
ניסיתי למצא קצת חומר באינטרנט על איך מבריחים עכברים,אני לא רוצה להרעיל אותם או להשתמש במלכודות שיענו אותם שזה כולל חתולים שמאומנים לרצח עם.
בנתיים מצאתי בגוגל כל מני עיצות לנקות ולהעלים מקורות מזון -שזה לא רלוונטי כי הכל נקי ואין מקורות מזון בבית,
ועצות נוספות על מלכודות ורעלים.
מצאתי משהו על רעש שאמור להבריח אותם אני מחפש MP3 מתאים אבל בנתיים מצאתי רק mosquito noise שאמור להבריח ילדים
בקיצור ...אם מישהו מכיר דרך להבריח עכברים אני אשמח לטיפים.

מלכודת כלוב

עם קפיץ.
בטמבוריה הקרובה למקום מגורייך. לא יקר ולא פוגע בהם במיוחד.
אחר כך תוכל לשחרר אותו באיזה שדה.

עכברים זה לא כיף

ואולי ינחם אותך לקרוא שזה לא קשור לניקיון בדירה - העכברים מגיעים מבחוץ והם יכנסו לכל דירה שהיא (הם לא יודעים כשנכנסים מה מידת הניקיון שלה).

מלבד מלכודות דבק ההמלצה שלי היא להיעזר בחתול, אבל יש לי תחושה שכמה אנשים בפורום יכעסו עלי בגלל זה.

אתה מרעיל את עצמך

מנקה עם אקונומיקה את הרצפה ואחרי זה מרסס ובטח נשאר לנשום שם.

איך כתבת - הבית לא אמור להיות מוקד משיכה לשום דבר חי. ובכן, גם אתה יצור חי, ואתה פוגע בעצמך.

סתם שתדע.

דיברתי בערב עם בעלת הדירה

שנראתה מבוהלת מעצם הרעיון של עכבר ואמרה שאין בעיה שאני אזמין ריסוס והיא תשלם.
בכל מקרה בנתיים זה לא נראה לי,יותר נוראי למצא גופה של עכבר מאשר עכבר חי לדעתי...
גם הרעיון של חתול ...לא יודע לגבי יושבי הפורום אבל אני לא מת על חתולים ובנוסף שוב.. לא רוצה גופה מרוטשת של עכבר .
קראתי באיזה אתר שעכברים נרתעים מריח של מנטה או נענע,ובנוסף אני עוד מנסה למצא את הצליל הזה שמרחיק אותם..

אז בנתיים אני הולך על פתרון ההדחקה ואם אני אפגוש אותו שוב אני אביא מלכודת ואשחרר אותו אצל השכנים

תודה על התגובות
ועל הדאגה לבריאותי.

למה לא ללכת על מלכודת כלוב ?

זו מראש האפשרות העדיפה במידה ומדובר בעכבר יותר גדול מאוגר (כי את הקטנים אי אפשר ללכוד בכאלה)
וסתם נקודה "קראתי באיזה אתר שעכברים נרתעים מריח של מנטה או נענע" - ישראלים טועים בעניין הזה הרבה, מנטה ונענע זה שמות שונים לאותו הצמח,
מנטה מגיע ממקור לועזי ונענע ממקור ערבי.

paradise fools

New member
חחח...כן, זה לא אותו טעם!

מקווה שאתה לא מגביל את איסוף הידע שלך בויקיפדיה
מנטה בעיברית פירושו נענע חריפה ולא הנענע שכולנו מכירים ומגדלים

אני מגביל את הויכוח הזה להפניות לרשת,

את זה שזה אותו צמח הכרתי מלפני שבדקתי את העניין בויקיפדיה.
לדוגמה בכל מקום בעולם כשמבקשים Mint tea מקבלים תה עם נענע (בדיוק כמו הנענע שכולנו מכירים ומגדלים)
עכשיו ככה בשביל לבדוק כתבתי בגוגל טרנסלייט וגם מבחינתו נענע = Mint
תראי לי איפה כתוב שהכוונה של מנטה היא נענע חריפה,
ומה זה לא אותו טעם ?
טעמת פעם צמח מנטה ?

גם ארטיק בננה לטעמי יותר מזכיר מסטיק בננה מבננה עצמה,
זה שאת רגילה לזה שמנטה מתקשר למסטיק וסוכריות מנטה חריפות לא אומר שזו הפרשנות של השפה.

paradise fools

New member
למנטה יש טעם של מנטול ולא כמו של נענע

אלה שני צמחים שונים, נשבעת לך!!!
אני מכירה את הצמחים היכרות אישית אז תסלח לי אם אני אתעצל מלהפנות אתך לכל מיני אתרים
לגבי מה שאמרת שבחו"ל מבקשים מינט תה אז מקבלים נענע... זה נכון
לא יודעת איך התרגום של הצמחים עובר

וכשמבקשים hot dog

מקבלים נקניקייה מעוף, זה אומר שעוף וכלב הם אותם חיה? נו באמת...

הוט דוג זה על משקל גזלן

זה לא שהגזלן רצה שיגידו עליו שהוא גוזל הרבה כסף וזה אפילו לא בהכרח נכון, אבל מה לעשות כך הושרש השם.
אותו הדבר קרה למוכרי הנקניקיות הראשונים, קראו להם עגלות כלב בגלל שנחשד שהבשר שאותו הם מוכרים עשוי מכלבים, וזה השתרש בארה"ב ומשם לעולם.

SleeplessBeauty

New member
הבעיה כאן היא התרגום לעברית, לא לאנגלית

Mint = נענע
Peppermint = מנטה

ולכן הבלבול.

מצאתי פתרון לבעיה

הגאולה מגיע דווקא מויקיפדיה:
"בישראל, נוהגים לכנות את המין נענע חריפה (peppermint) מנטה, ואילו משתמשים בשם נענע עבור המינים הנפוצים בעלי הטעם העדין יותר. טעמה של המנטה עז יותר, בשל אחוז המנתול הגבוה יחסית המגביר את חריפותה."

כלומר צדקתי בכך ששניהם זה נענע, אבל צדקת שיש לזה טעם אחר בגלל אחוז המנתול.
שנינו בכל מקרה הסכמנו שנהוג בארץ לקרוא לנענע חריפה מנטה
בחו"ל באמת משתמשם ב pepper בשביל להבדיל בין המינים העדינים לחזקים.

כמה תמים מצידי

כשקראתי שמצאת פיתרון באמת חשבתי לרגע שמצאת פתרון לעכבר...עכבר !!!!!!
שאגב נראה שהוא קצת נעלב כשהתחילו לקרא לו מיקי מאוס והלך למקומות שבהם יכבדו אותו יותר,
לפחות בתה עם נענע או מנטה או כל דבר אכיל אחר.
ואם מישהו הולך לכתוב עכשיו שתה זה לא אוכל שיחשוב שוב .

סוכריות מנטה- עלי נענע

אפילו שקלתי להזליף נגיעות עארק ברחבי הבית,
אבל הדבר האחרון שאני צריך זה לגלות שהוא אוהב עארק ואז יסתובב לי פה עכבר שיכור.

מלכודת כלוב נראית פתרון ראוי,למרות שהוא די קטן.
בכל מקרה לא שמעתי ממנו ציוצים כבר יום שלם
אולי הוא נבהל מכל המשאיות עם האקונומיקה שהתחילו לפרוק פה סחורה...

למעלה