שותפים או שותפות?

yael up

New member
שותפים או שותפות?

או אולי שותף ושותפה? סביר להניח שכבר ערכתם את הסקר/שאלה הזו פעם, אבל אולי עכשיו יש לכם יותר ניסיון ותובנות לשתף בהם. עולים לי כמה דברים- שותפים- חסרון- סיכוי שיהיו מלוכלכים ומבולגנים יותר (מהסיםורים שקראתי כאן זה לא שולל שותפות, אבל מדובר על הסטטיסטיקה הרחבה...) חסרון- יש סיכוי שיהיו רועשים יותר ופחות מתחשבים בלילות (אם אתם מבינים למה אני מתכוונת (שוב, אני לא מכלילה, זו הנטייה הטבעית לחשוב כך) שותפות- חסרון- יקחו בגדים/איפור וכו' בלי לבקש. יותר סיכוי למריבות קטנות ומטופשות, תחרותיות ושאר התנהגויות לא ידידותיות. האירו את עיניי בבקשה, אני בהתלבטות.

בכמה שותפים מדובר?

אני באופן טבעי מעדיפה שותפות, אבל כמו שאמרת יש ויש, וזה יותר תלוי בבנאדם. אם מדובר בשותף אחד מלבדך, אני במקומך הייתי מעדיפה שותפה, אבל אצלי זה נובע לא רק מהחשש שתיארת אלא גם ובעיקר משמרנות. מה שהכי חשוב זה לא המין של השותפים, אלא אם הם בני אדם או לא. יש מדינות באירופה שמקובל אצל משכירים לדרוש מהשוכרים המלצה מבעל הבית הקודם. אני חושבת שהיה נחמד אם היה אפשר לקבל המלצה מהשותפים הקודמים, זה היה חוסך הרבה צרות.

דוגמא להמלצה על שותף

20.10.05 א.ג.נ הריני לאשר כי ירון פרלשטיין גר איתי כשותף בדירה בתל אביב במשך שנתיים. ירון התגלה כשותף נהדר, המבצע במדויק את כל חובותיו. ירון הצטיין בעבודות הבית כגון שטיפת הרצפה, רחיצת כלים ושאר המטלות. ירון שילם את כל חובותיו הכספיים בזמן ובמועד, ולא הכניס הביתה חשיש. על כן ברצוני לשבח אותו. בכבוד רב אביבה אבידן

לא ממש מה שהתכוונתי אליו...

הכוונה הייתה יותר להעיד על האופי הנוח של השותף, שהוא מסודר ונקי (ולא בהכרח מצטיין בעבודות הבית, העיקר שמנקה) ושהוא לא מתאפיין בשריטות מוזרות כמו לצעוק מתוך שינה, לחזור הבייתה באמצע הלילה תוך הזזת רהיטים או להביא כל לילה שני בחורה אחרת שגומרת ברעש. כל אלו היו מקרים שקרו, שאם מישהו היה יכול להזהיר אותי מפניהם... ושוב אני אגיד שבארצות מסויימות מקובל שהמשכיר דורש המלצה מבעל הבית הקודם ולצד זה מקובל לדרוש המלצה מהבוס ולראות את תלושי המשכורת ופירוט כללי על הבנאדם שמעוניין לשכור, לא רק על מנת שהמשכיר יהיה בטוח שהשוכר יוכל לשלם את שכר הדירה במלואו, אלא גם כדי שהוא ידע שהוא מפקיד את הנכס שלו בידי אדם מהימן ולא בידי פושע או יצור מופרע שיכול להרוס דברים או להרעיש ולהפריע לשכנים.

בעניין ההמלצה על השותף

כל אחד יכול לכתוב מה שהוא רוצה על ירון פרלשטיין, על פי המקרה המסוים אצלו.

kkarinn

New member
אני אישית מעדיפה שותפים

אבל זה הכל תלוי בטיפוס של האנשים. זה הכי חשוב. שנה שעברה היו לי שני שותפים, אחד סבבה ואחד זוועה. העפנו את הזוועה, והשנה נכנס שותף חדש, אני מקווה שהוא יהיה בסדר...

NightElf

New member
מניסיון, שותף או שותפה, מה שבאמת

משנה וישנה בסוף זה האופי של האדם. נכון שיש את ה"סטיגמות" הברור שציינת, אבל עדיין, בסוף יתברר לך שטעית, ולכן לדעתי לא כדאי לעשות הכללה ולחפש מישהו שיתאים ותהיה כימיה איתו או איתה, ולא לפי המין של השותפים.

מזכיר לי משהו שמישהי בעבודה אמרה

היא מחפשת דירה עם שני שותפים. כשדיברה עם משכיר פוטנציאלי הוא אמר שמישהי עוזבת ושנשארים שני בנים, השמחה שלה היתה גלויה למדי. כששאלתי אותה למה היא מעדיפה דווקא בנים היא אמרה "אני לא מסוגלת לגור עם בנות. הן מכריחות אותי לנקות כל היום, אני לא יכולה ככה!"

למעלה