שותפות

שותפות

מידי פעם אני קופצת כאן לביקור כי זה טוב לשמוע דיעות של גורם חיצוני... אז גם הפעם אני מקווה לשמוע את דעתכם המצב הוא כזה שאני וחברה שלי (א' לצורך העיניין - שהיינו כבר שותפות שנה וכבר צחקנו על עצמנו שאנחנו כאילו זוג) עברנו דירה והכנסנו עוד שותפה שבהתחלה (5 חודשים) היה סבבה לשותפה החדשה (ב') יש חברה (נקראה לה ג') שעובדת עם החברה שלי וככה נוצר מעגל של שלושתם שאני לא מצליחה לעבור את המחסום כדי להצטרף לחבורה וככל שעובר הזמן אני מרגישה שאני מאבדת את החברה שלי ואני ניסיתי להצטרף לשיחות של שתיהן אבל זה לא הולך ועכשיו השותפה יודעת יותר על מה עובר ואיך הולך לחברה שלי ממני ג' אירגנה כל מיני דברים ואני באתי כי חברה שלי הלכה ולה היה ברור שגם אני באתי. ואני דיברתי עם חברה (א') שלי ואמרתי לה שאני מרגישה מחוץ ל-LOOP והיא אמרה שזה לא נכון, ובאמת כאשר הצטרפתי לאותם פעילויות לא הרגשתי לא רצויה וכבר אמרתי לעצמי שהכל בראש שלי אבל... ג' והשותפה שלי (ב') אירגנו שבת בבית מלון (שבת שעברה) והזמינו את החברה שלי ואותי לא! החברה שלי ניסתה לארגן מקום בבית מלון גם לי אבל לא הצליחה, והשותפה שלי בכלל לא סיפרה לי היה טיול ביום רביעי ואני באתי כאילו כלום ולא הוזכרה השבת ועכשיו אני כועסת לא על החברה שלי (במקרה שלה אני מנסה להתנהג כרגיל ולא מצליחה להפסיק לחשוב שהיא מתנתקת ממני - למרות שהיא אומרת שלא) וגם לא על ג' - שעד עכשיו רציתי להיות חברה שלה כדי להיכנס לחבורה - עכשיו היא מחוקה בעיני הבעיה שלי זה עם השותפה שלי שהיא הוכנסה כיביכול לבית שלי ולקחה כיביכול ממני את החברה שלי ואני לא יודעת מה לעשות - אין לי מה לומר לה ונכון לעכשיו אני גם לא מדברת איתה רק שלום קר וזהו מצטערת על כל הבילבול שכל הנ"ל אני פשוט מתוסכלת

nutmeg

New member
אני במקומך

לא הייתי מנסה להדחף למקום בו איני רצוייה. חיי את חייך! פני מקום לחברים חדשים שלא קשורים בסידורי המגורים שלך. בכל מקרה כשגרים עם שותפים לא חובה להיות החברים שלהם רק חובה להסתדר. אני מבינה את התסכול - כאילו באו אחרים וגנבו לך חברה - אבל אם מסתכלים על זה מהצד בעצם רואים שהצרכים שלה בחברות כנראה אחרים ממה שיש לך להציע. את לא יכולה להכריח אותה להיות חברתך "כי את היית שם ראשונה" או "כי זה לא פייר". אמנם נכון שאת היית שם ראשונה אבל האיזון השתנה, מה לעשות. בדיעבד למדת שחברתך מרגישה יותר נוח לבלות את זמנה עם אנשים אחרים ולא איתך. זה מעליב, זה פוגע זה המון דברים - אבל עדיין לא משנה את המציאות. כמו שאני רואה את זה יש לך שתי אפשרויות: להמשיך להעלב ולהיות מתוסכלת או לזוז מהעמדה הזו ולשפר את חייך החברתיים בלי קשר לשותפות המגורים שלך.

זה מה שלמדתי

אומנם לקח לי הרבה זמן וקצת קשה להפנים אבל אני יודעת שצריך לקבל את זה שהחיים הם דינאמיים הבעיה שלי (חרי שפרקתי כאן את התסכול) זה למצוא את האיזון החדש להתייחס לשותפה כאילו היא אוויר או אדם זר שפשוט חי אצלי בבית? ולגבי חברה שלי - אני לא רוצה להרחיק אותה ממני עוד יותר אז כאשר הם יעשו משהו והיא מבחינתה ברור שגם אני באה - לבוא או להתנתק לגמרי מהחבורה - מה עדיף?!

השאלה היא מה עדיף

להתייחס לשופתה בנימוס קריר - שזה מה שעשיתי אתמול ואני די בטוחה שזה היה מורגש, ואני לא אוהבת להיות מניאקית ואני לא רוצה להיות זאת שתהרוס את ההרגשה בדירה אבל מצד שני קשה לי אחרת כי לא ממש בא לי לדבר איתה ומבחינתי האוירה בדירה כבר לא משהו לתת לזמן לעשות את שלו ללכת לדבר עם השותפה (אין לי מה לומר לה...) להתעלם ממנה ואם זה יציק לה שתעשה עם זה משהו אני כרגע הולכת על א וג' אבל אני חוששת להסלים את המצב תובנות?!

בוביץ

New member
אממ

להתייחס אליה רגיל אולי לא חיבוקים ונשיקות. אבל רגיל בכל זאת אתם גרים באותה הדירה . תנסי להיות בסדר.

nutmeg

New member
זה הזמן ללמוד

ולתרגל להיות עניינית. דברי עמה לעניין כשיש עניין וכשאין - אין. מבחינת היציאות והאירועים המשותפים - אל תתכנני את חייך החברתיים על פיהם. כשיתאים לך לכי וכשלא יתאים לך אל תלכי. את מבינה - יש גם חרויות חדשות שתגלי במצב הנוכחי - למשל שאת לא חייבת להם כלום. יש לך תכנית אחרת יותר טובה? עשי אותה בלי נקיפות מצפון. בקיצור - להתחיל ללמוד מה טוב לך וללכת על זה בלי קשר לסדר היום וללו"ז של אחרים. בהצלחה!!

_alon_

New member
../images/Emo45.gif בהסתיגות שאתן עלולות להתרחק

עוד יותר...

זאת הבעיה

באמת הגיע הזמן להיות עיניינת ולתת לזמן לראות את שלו ומה יצא בסוף תודה! והגיע הזמן ללכת לדירה....

וברוכה הבאה שנית לאלקטרודה,

ומעבר למה שכולם אמרו - עזבי חשבונות. דברים כאלה קורים גם בלי שותפה וגם עם. חברים מתרחקים, חברויות חדשות נוצרות ומתפרקות, והחיים שלך תמיד נשארים שלך - בלי קשר לאנשים מסביב. את עדיין חיה איתה באותה הדירה, כך שעדיף לוותר על המשחקים ופשוט לנהל את החיים כמו שצריך - חשבונות, נקיונות, ריבים עם השכן מלמעלה. בינתיים אפשר תמיד לקחת את הזמן שהתפנה ולמצוא חברים חדשים ואולי קצת יותר נאמנים...

למעלה