שותפות

שותפות

שלום לכולם,

לצורך הקמת מיזם חדשני בתחום המסחר האלקטרוני אני זקוק שותף טכנולוגי.
למיזם יש תוכנית עסקית עניינית מאוד עם רווחיות גבוהה.
המיזם עצמו אינו ברמת מורכבות גבוהה מבחינת תכנות,אבל דורש בהחלט מתכנת מוכשר מאחוריו.

אני מביא איתי, מעבר לרעיון, את הדברים הבאים:
1. ניסיון וידע מקצועי חיוני בפעילות הליבה של המיזם
2. מעבר להיבטי התוכנה של המיזם, קיימים משאבים/היבטים עסקיים נוספים שצריך לקדם במקביל והם יטופלו על ידי
3. BA בכלכלה ו-MBA בכלכלה מהאוניברסיטה העברית.

אני מחפש מתכנת מוכשר, שעשה כבר כמה צעדים בתחום פיתוח התוכנה, שיודע למצוא את הדרך לעבור כל קיר ואם אין כזו דרך אז לשבור את הקיר ולעבור דרכו.

אני מציע לאותו מתכנת שיעבוד איתי בסופו של יום שותפות מלאה והוגנת (2 שותפים - אני והמתכנת) עם אפשרות לשכר סימלי במהלך תקופת הפיתוח.

זהו,
אני מקווה שהצלחתי להעביר את המסר שזהו לא עוד רעיון מטורף לאפליקציית אייפון שטרם הומצאה או הרשת החברתית הבאה של ישראל, אלא פרוייקט רווחי עם אדם רציני מאחוריו.

אין לי בעיה לענות על שאלות על גבי הפורום כל עוד הם לא דורשות לחשוף את מהות המיזם.

מי שרואה עצמו מתאים ומעוניין לקחת חלק במיזם זה מוזמן להשאיר פרטי התקשרות בתיבת המסרים - מענה מובטח.

המשך יום נעים לכולם

BravoMan

Active member
רק שאת הפרט הכי חשוב שכחת:

מה בדיוק אתה מצפה מאותו מתכנת מוכשר ליצור?
מערכת אינטרנטית?
יישום מקומי על המחשב?
יישום לטלפון חכם? (איזו פלטפורמה)?
כל הנ"ל?

האם להקים ולתחזק שרתים יהיה חלק מתפקיד המתכנת?

האם אתה מצפה שהמפתח יעבוד עם טכנולוגיות מסוימות או שישתמש במה שבא לו?
האם יש אילוצים חיצוניים כגון מערכות שצריך "לדבר" איתן או רכיבים קיימים שצריך לשלב בתוכנה?

בקיצור - לא ציינת איזה סט כישורים ואיזה ידע בדיוק אתה מצפה מהמתכנת שאתה מבקש, דבר חשוב מאוד כשמנסים לבחור את האדם המתאים לפרויקט.

מקבל את הערה

אני אנסה לענות על השאלות, כמובן שאני מסתכל על הכל לא מזווית של מתכנת.

ש: מה בדיוק אתה מצפה מאותו מתכנת מוכשר ליצור?
ת: מערכת שיודעות לדבר עם מערכות אחרות באמצעות ממשקי API

ש:מערכת אינטרנטית?
ת: המערכת מקבלת ושולחת מידע מ/לגורמים שונים ברשת, אבל היא עצמה לא חייבת להיות אינטרנטית.

ש: האם להקים ולתחזק שרתים יהיה חלק מתפקיד המתכנת?
ת: מבחינת התוכנית העסקית מדובר בשלב מתקדם אחרי POC שבו כבר יש תזרים שמאפשר העסקת אנשי מקצוע / יועצים ע"פ הצורך. בראיה שלי השותף הטכנולוגי יהיה אחראי על החלק הזה של העסק - מציאת הפתרונות האופטימליים וכו'. הוא לא אמור להיות זה שבפועל מרים מכסה מנוע ומתכסה בשמן. כמו כן, מהקילומטראז הנוכחי שצברתי עם המיזם הזה לא עלתה סוגיית השרתים כמשהו מרכזי שדורש התעסקות מיוחדת.

ש: האם אתה מצפה שהמפתח יעבוד עם טכנולוגיות מסוימות או שישתמש במה שבא לו?
ת: אני מצפה שהשותף הטכנולוגי ישתמש בטכנולוגיה שתקיים את הפונקציונאליות של המוצר הסופי בצורה נוחה לעבודה ושתאפשר גם להתקדם עם המוצר הלאה בשלבים מאוחרים יותר מבלי לבנות הכל מחדש...

ש: האם יש אילוצים חיצוניים כגון מערכות שצריך "לדבר" איתן או רכיבים קיימים שצריך לשלב בתוכנה?
ת: יש מערכות קיימות שצריך לדבר איתן, לכולן יש ממשק API.

התוכנה עצמה לא מהווה אתר טכנולוגי מיוחד. כמעט כל פונקציונאליות שנדרשת במיזם הזה פותחה בעשרות ורסיות ע"י חברות שונות בעולם. מי שלוקח על עצמו את התיק הזה צריך להיות מישהו שיודע לקחת כמה API כבדים וללמוד לתקשר איתם. ואחרי כל זה להכניס את כל המידע שעובר לאיזה ממשק משתמש כלשהו (וובי או מקומי) שיאפשר ניהול ובקרה.

יש כבר היום לפחות קיר אחד שקשה לעבור, אבל זה באמת לא מה שצריך להטריד את מנוחתו של מי שיתעסק עם זה בסופו של יום.

האם אתה יכול לתמצת בכמה מילים את כל מה שכתבתי?

vinney

Well-known member
מערכת שיודעת לדבר עם מערכות אחרות

מה לא ברור פה?

BravoMan

Active member
אני לא חושב שיש מה לתמצת...

אישית, אני ממליץ לך בחום לפרסם בדיוק באלו API מדובר, אלא אם אתה מוכן לקבל שותף שיבלה חודשים עם לא יותר בלמידה של הטכנולוגיות הרלוונטיות.

לא כל API נגיש מכל שפת תכנות, וגם למפתח מנוסה לוקח זמן ללמוד שפה חדשה לרמה גבוהה.

בנוסף, המשפט: "המיזם עצמו אינו ברמת מורכבות גבוהה מבחינת תכנות,אבל דורש בהחלט מתכנת מוכשר מאחוריו" סוטר את עצמו.
או שהפרויקט לא מורכב וכל אחד יכול לבצע, או שהוא אכן מורכב ודורש מקצוען.

בכל מקרה, להבנתי אין לך שום ידע בתכנות (לפחות כך הצגת את עצמך), אז על סמך מה אתה שופט את המורכבות התכנותית של הפרויקט?

ולבסוף, הדיבור החוזר על "שבירת קירות".
זה נשמע כאילו הרעיון שלך דורש מימוש של משהו, שעד היום אף אחד לא הצליח לממש, למרות שכנראה מאוד היו רוצים, וזה בעצם הדבר היחיד שיבדל את התוכנה שלך מאחרות דומות ויהיה המפתח להצלחה.

רוב הסיכויים, שיש סיבות טובות למה אנשים לא הצליחו.
זה לא בהכרח אומר שזה בלטי אפשרי, אבל זה בהחלט מריח כמשימה בלטי אפשרית.

אני כותב את כל זה משום שיצא לי לראות הצעות כמו שלך לא פעם, ולרוב במקום להביא מועמדים הן מושכות אנטגוניזם.

כניסה לשוטפות נושאת בתוכנה נטל וסיכון כלכלי ומשפטי, והבטחת רווח עמומה מאדם אלמוני בפורום, דבר חלש בפני עצמו, לא בדיוק מקבלת חיזוק מחוסר פרטים טכניים מוחלט, שאפילו לא מאפשר לאדם בעל כישורים להחליט אם הכישורים שלו בכלל רלוונטיים.

בקיצור, אני ממליץ בחום לשנות את המודעה שלך למשהו שמכיל מפרט כישורים אמתי, כמו בכל חיפוש משרה שמכבד את עצמו, ואם יש אופציה לשלם לאותו אדם שכר אמתי במקום שותפות כדאי מאוד לציין אותה.

אני מאמין שזה יגדיל משמעותית את הסיכוי שלך למצוא את האדם המתאים ולהצליח.

אז ככה

פרסום ה-API שקול לפרסום מצגת המשקיעים בפורום - לא משהו שאני מעוניין לעשות.
את המורכבות וזמן הפיתוח של המוצר באמת אין לי דרך לשפוט ולכן אני מציג את דעתם הפרטית של אנשים שכן מבינים הרבה בצד הטכנולוגיה ונכנסו לעומק הדברים. (ולא נכנסו לפרויקט כל אחד מסיבותיו האישיות).
אז אומר אותו גורם טכנולוגי שלא צריך קאנון בשביל העסק הזה, אפשר גם ללכת עם מישהו פחות מנוסה ולו רק שיהיה מוכשר.

שבירת קיר - יש מודול ספציפי שמצריך קצת יותר כישרון מהאחרים. אני מכיר (חברים של חברים) כמה אנשים שעשו דברים דומים וזה רחוק רחוק מההגדרה של משהו שעד היום מומש.
שאני מסתכל על זה בתור יזם אני מעריך את זה כחלק קטן במערכת הגדולה ואין בעיה להוציא את זה לפיתוח חיצוני של מישהו עם ניסיון ספציפי בתחום. זה הקיר והראיתי לך איך אני שובר לו את הצורה במידה וזה גדול עלינו.

בסופו של יום ברור לי שאני פונה לאנשים שמרגישים צורך לצאת ולעשות משהו.
אני לא שולח לאף אחד חוזה שותפות דרך המייל, כל מי שיתעניין יקבל בסופו את כל המידע שהוא צריך על מנת להחליט עם מתאים לו או לא.
מי שרואה בזה טרחה גדולה מדי להרים את הטוסיק מהכורסא ורוצה לקבל את הכל דרך הפורום ורק לשבת כמו המנטורים ב the voice ולהחליט למי הוא מסתובב, צפויה לו אכזבה כי זה לא עובד ככה.

אם הייתי מחפש שכיר רוב הסיכוי שלא הייתי מעלה את הסיפור הזה פה בפורום.

משמעותית זה לא מילה -
מודעה אחת ב- ALLJOBS עם 15K שכר ויעמדו כאן אנשי מקצוע בתור להכנס לפרויקט, בלי אחוזים, בלי עניינים ובלי הציניות שאוחזת פה בחלק מהחברים. ועכשיו הגלגל יתהפך וכל אחד מאותם הציניקנים יתחיל לספר לי למה תמורת 15K לא מקבלים כלום ולמה הוא שווה יותר (הרבה יותר!).

vinney

Well-known member
זה עובד בדיוק ככה

כמו בvoice. אני יושב, ואתה צריך לשכנע אותי להסתובב. ככה זה עובד, ואתה בהחלט לא תורם לעצמך כרגע. אתה נראה כמו בן אדם שחצן, יהיר, ומאוד מאוד לא מחובר למציאות.

אתה צריך להבין שאתה זה שמחפש אותי (או מישהו כמוני, לא אותי אישית). אתה צריך להבין שיש אלף כמוך. אתה צריך להבין שאני מקבל כל יום מיילים מאנשים כמוך דרך לינקדאין, קשרים, פורומים, ומה לא. אתה צריך להבין שאם אתה רוצה מומחה - כן, כמו בvoice, אתה צריך לשכנע אותו להסתובב אלייך ובכלל לתת לך יחס.

כי אם אני רוצה להכנס למיזם - אני צריך רק לבחור. עכשיו - תתחיל לעבוד, להזיע, להשקיע, ולגרום לי (או יותר נכון למישהו כמוני) לירוק לכיוונך.

חבריקו, אני לא מקבץ נדבות

ואני לא צריך טובות, לא ממך ולא מאף אחד.
אני ברוך השם עברתי את השלב בחיים שאני צריך טובות מאנשים.

מי שיכנס לשותפות איתי יעשה את זה מתוך מחשבה אגואיסטית בלבד ודאגה לאינטרס האישי שלו.

מתכנתים יש בארץ במאות אלפים, וחלקם חושב כמוך שהשמש זורחת לו מהתחת ומתפלא אח"כ שלא מצליח לזוז סנטימטר מהקיוביק שנותנים להם במשרד.

אני שם הצעה על השולחן וקורא לאנשים להתעניין בלי להתחייב.
מתאים צרו קשר
לא מתאים דפדפו הלאה.

ואגב אם תירק לכיוון שלי אני מבטיח לך שתקבל יריקה חזרה.

vinney

Well-known member
שיהיה לך בהצלחה, ידידי

אתה לא הראשון ולא האחרון שמחפש פה פראיירים. אתה מהיותר מגוחכים יש לציין, היו פה אנשים עם הצעות שלפחות אפשר היה להבין את מי הם מחפשים. אתה? סתם זורק סיסמאות נבובות, כמו איזה איש שיווק.

אני די בטוח שפנו אלייך אנשים, ואני די בטוח שאין לך מושג איך לבדוק מי מהם מתאים ואיך לסנן את הבררה (רמז: כל מי שפנה אלייך הוא בררה).

בסופו של דבר תצטרף לסטטיסטיקה של עלובי החיים שיחפשו עבודה אחרי שיאכלו את כל החסכונות שלהם על החלומות וארמונות באוויר, כי אם אין לך יכולת בסיסית לתאר אתה מציע ומה אתה מחפש - מכירות או משקיעים לא יהיו לך.

אני מציע לך להתחיל לחפש עבודה כבר עכשיו ולחסוך לעצמך עוגמת נפש.

zeshe shoel

New member
גועל נפש... תוציא את הלשון מהתחת שלך...

כן גם אני טכנולוג עם המון נסיון אבל בחיים לא אדבר ככה. לא משנה למי.

"תתחיל לעבוד, להזיע, להשקיע, ולגרום לי (או יותר נכון למישהו כמוני) לירוק לכיוונך"?

רק אדיוט יעבוד איתך חביבי אחרי ההודעה שכתבת כאן.

BravoMan

Active member
ככה לא תגיע רחוק...

כשאדם "טכנולוגי" (זה מושג רחב, אז אני כותב מנקודת מבט של מתכנת) רואה את המשפט "פרסום ה-API שקול לפרסום מצגת המשקיעים בפורום" הוא יכול להסיק מזה מספר דברים, שאף אחד מהם לא מדבר לזכותך:

1. אתה לא יודע מה זה API או מה המשמעות שלו וזה אומר שאתה בעצם לא יודע אלו כישורים אתה מחפש בשותף.
2. היישום שלך כ"כ טריוויאלי, שמדובר בלא יותר מממשק משתמש נוסף למערכת קיימת, ולכן הסיכוי לרווח אמתי הוא אפסי.
3. אתה פרנואיד מידי ויהיה קשה עד בלטי אפשרי לעבוד איתך.

האמת הפשוטה היא שלומר שפרויקט מסוים דורש התממשקות עם שב"א למשל, לא מגלה דבר על המהות האמתית של הפרויקט, לא יותר מאשר לכתוב שהוא בתחום מסחר אלקטרוני.

בשאר ההודעה, אתה חושף בעצם את העובדה, שלמרות שאתה כביכול מחפש "שותפות מלאה והוגנת" (מילים שלך מההודעה הראשונה), אתה בעצם חושב את עצמך כנעלה על אותו שותף.

אתה חושב שהוא צריך אותך ולא אתה אותו...

תבין, אנשים טכניים אוהבים פרטים מדויקים.
זה לא אומר לספר לכל העולם על הרעיון המהפכני שלך, אבל זה כן אומר שכדי שייקחו אותך ברצינו ויתקשרו לברר יותר, אתה צריך לנסח דרישות אמתיות להן אתה מצפה ממועמדים פוטנציאליים.

ו-"קאנון", גם אם במבט ראשון נראה פחות מגוחך מ-"תותח" (עד שמפענחים את הכתב הפונטי) לא נופל בהגדרה של "דרישה מדויקת".

אתה כותב "מי שרואה עצמו מתאים ומעוניין לקחת חלק במיזם", אבל אתה לא נותן לאנשים לראות אם הם מתאימים או לא, ואז מאשים אותם בעצלנות...

וכל הפסקה האחרונה מצביעה על כך שיש לך גם בעיה של כישורי אנוש, וזה לא משהו שאנשים ירצו לראות בשותף שאחראי על הצד העסקי של המיזם שהם משקיעים בו...

API של שב"א לא אומר הרבה באמת

אבל אם הייתי אומר לך להתממשק עם הבורסה הישראלית זה כבר בעיני רמז עבה למהות המיזם, שוב למי שקורא את כל המידע שנתתי בפרסומים וממש מתעקש לדלות אותו מההודעות שלי ולעסוק בספקולוציות.

2 ו-3 - מבחינתי לא רלוונטי בכלל. אני מעריך את הפרויקט הזה קצת יותר מלספר עליו לכל העולם ואחותו על גבי הפורום. אתה לא יכול לבקש את הכל דרך הפורום.

לצערי, אני לא מעוניין לחשוף דברים נוספים. דיברתי קצת על המהות, דיברתי קצת על עצמי, דיברתי קצת עד כמה שניתן ועד כמה שאני יודע להגדיר על מה צריך וזהו.

תאמין לי שגם בטלפון אני לא ארוץ לכיוון של לחשוף, אני באמת מחפש אנשים טובים שיהיו שותפים שלי ואני משקיע בדיוק אותו הזמן כמוהם בלדבר ובלהכיר ובלהסביר את מהות הפרוייקט מהצד השני. בין אם בשיחה מקדימה ובין אם בפגישה אם יש היתכנות כלשהי.

לגבי הפסקה האחרונה, אתה מזכיר לי קצת את שאלת מיליון הדולר של הראיונות ושל מכוני המיון ששואלים אותך "ספר על כמה תכונות פחות טובות בך כעובד" ואז כל מעומד (שרוצה להתקבל ויש לו קצת בינה) משחק אותה חושב במאמץ עילאי כאילו השאלה נפלה עליו מהשמיים ועונה לאחר השתהות ארוכה : "אני פרפקציוניסט ולא יודע מתי להפסיק..." או משהו כזה. וזה כמובן בלי קשר לזה שהוא היה כבר שלוש פעמים במהלך חייו באותו המכון מיון ונשאל אותה שאלה....

וברצינות אחרי שאני מקבל תגובות כמו "מחפש פרייאר" או אם תקרא משלל הרפטוארים של המפתח המהולל, מר"ן, ויני שחושב שהוא המנטור ב the voice אז אתה חושב שלי יש בעיית יחסי אנוש?

vinney

Well-known member
הAPI של שב"א אומר המון

לא פחות ולא יותר מ"להתממשק עם הבורסה הישראלית".

זה שבעינייך זה לא אומר הרבה רק מעיד שאתה לא מכיר את הנושא. אבל זה הרי כל העניין - אתה רוצה למצוא מישהו שכן מכיר. אתה רוצה למצוא מישהו שזה אומר לו משהו. גם אם אתה בעצמך לא מבין את המשמעות.

אם תגיד לי "אני צריך מישהו שיודע לעבוד עם שב"א" או תגיד לי "אני צריך מישהו שיודע לעבוד עם הבורסה" - אני אבין בדיוק מה אתה צריך. זה שאתה לא מבין - לא אומר שאף אחד אחר לא מבין.

בקיצור אתה מנסה למצוא מישהו שיהיה מוכן לשרוף שעות על גבי שעות רק כדי להבין באיזה תחום אתה מתמקד, רק כי אתה מפחד להגיד את זה וצריך לדלות ממך מידע. אף בן אדם נורמלי לא יעשה את זה. כמו שאמרתי, אני מאכל לך הצלחה, אבל אני מציע לך לקנות כרטיסי לוטו במקום. עם הגישה שלך יש לך הרבה יותר סיכוי להתעשר בלוטו מבמיזם שלך.

ואין שום קשר בין בעיות שלך לבעיות שלי. אני לא מציג את עצמי כמושיע העולם וגאון הדור וצוקרברג הבא, אתה עושה את זה. ואתה לא מסוגל אפילו לענות על שאלות פשוטות. אני יכול להרשות לעצמי להיות יהיר כלפייך, ולזלזל בך, כי בניגוד אלייך אני יודע על מה אני מדבר. אתה לא יכול להרשות את זה כלפי המועמדים הפוטנציאליים שלך. כי אתה לא יודע על מה אתה מדבר, ולא מסוגל לנסח אפילו הסבר כללי.

nocgod

New member
למען האמת

קראתי פעמיים את ההודעה הזאת ולא הבנתי את מי אתה בדיוק מחפש, מה הטכנולוגיות בהן המתכנת אמור להיות מומחה (או להכיר לפחות), איזה כיווני עבודה, האם מדובר באפליקציית ווב או תוכנה שהיא native על המחשב
הם צריך היכרות עם APIים ספציפיים או לא, צריכים ידע קודם בנושא מסויים או לא צריכים ניסיון כלשהו או לא.
מה זאת אומרת אם אפשרות לשכר סימלי? מה זה סימלי? 20 שקל לחודש? 1000? 10000? 15000? 20000? מה זה סימלי?
מה הם ההגבלים של השותפות המלאה וההוגנת? 50 50?

אתה מדבר כמו מישהו שבפועל אולי יש לו רעיון אדיר, ואני מדגיש אולי, (אני כל יום קם בבוקר וחושב שיש לי רעיון אדיר...ואז אני הולך לשירותים ומתפקח) אבל בגלל שאתה מסרב להסביר מה כיווני הפרוייקט אתה לא תמשוך פה קהל אפילו תמשוך כלפייך אש כלשהי.

אתה צריך לחשוב עלינו כעל stake holders ולשכנע אותנו שנכנס איתך למיזם. אם אתה מצפה למשוך מישהו עם תיאור כזה קריפטי אני בספק אם תוכל למצוא פה מישהו שהוא מעבר לסטודנט שנה ב שחושב שהוא למד לתכנת אחרי שלמד קורס וחצי ב C ואולי ++C.
אולי כדאי לך לקרוא קצת על פיתוח וניהול פרוייקט עתיר תוכנה על איך למשוך משקיעים ואיך למצוא מתכנתים ולהגדיר יעדים, אולי לשבת עם איזה אנליסט שמבין במערכות מסחר אלק' שימליץ לך על טכנולוגיות ספציפיות בהן אתה צריך להתמקד בחיפוש אחר מתכנתים.
נגיד אם מדובר באתר אז אולי אתה צריך מישהו שיודע לפתח server-side ותותח ב PHP ואתה צריך מישהו שיפתח לך client-side אז הוא צריך לדעת html JS CSS אולי אתה צריך מישהו שמכיר ספריות כמו nodeJS ואלוהים יודע מה.
אבל אתה לא באמת יכול לחפש מתכנת שאפתן שיודע לשבור קירות, אני אומנם יודע לעבוד עם קונגו ועם קוברה ועם פטיש חציבה הידראולי אבל אני בספק שזה מה שאתה מחפש.

זאת דעתי.

למעלה