שושנים של פחם

שושנים של פחם

ריקוד מקסים שלמדנו לא מזמן בהרקדה בגולדה בחולון אצל שמעון מרדכי. מסיבה מסויימת הריקוד לא נקלט אצל הרוקדים שמעון לימד אותו מספר פעמים וחזר וחזר... אך הרוקדים עדיין לא תפסו אותו וחבל... אך למרות שהרוקדים מתקשים ללמוד את הריקוד שמעון מתעקש ושם את המנגינה הזו שוב ושוב

פלורנס1

New member
ולעניין ריקודים מקסימים שלא נרקדים

בעבר גם למדנו אצל שמעון מרדכי ריקוד שאהבתי מאוד ולדעתי מקסים ומתאים לאופי ריקודי עם והוא נקרא "חגיגה", איני יודעת משום מה קבעו לא לרקוד אותו והפסיק להשמיעו. בהרקדות אחרות לא יצא לי לשמוע אותו כך שאיני יודעת גם אם זה נרקד בחוגים אחרים. שבת שלום

מדוע הריקוד לא נקלט ?

קודם כל קצת רקע על הריקוד "שושנים של פחם". הלחן המקסים הזה חובר בשנת 1992 על ידי יהודה פוליקר כולל העיבוד המוסיקלי המיוחד, הופיע לראשונה בדיסק "לעינייך הכחולות" בהוצאת NMC באותה שנה. באותה שנת 1992 חיבר לו חיים שריון ריקוד זוגות. הריקוד אז לא עבר כל השתלמות רישמית. הריקוד הופץ על ידי חיים שריון בחוגים רבים ובמיוחד בחוגים של יענקל'ה זיו חברו הטוב של שריון שדאג להפיץ את הריקוד. הריקוד לא נקלט היטב בחוגים ונעלם חיש מהר אל ארכיון הריקודים. בהשתלמות הארגון האחרונה (מספר 15) מתאריך 28/3/03 הריקוד שולב והודגם על ידי חיים שריון. הריקוד די מסורבל, איטי משהו עם הרבה שהייות וכיווני זרימה קצת שונים מאלו שהורגלנו להם בריקודים האחרים. כדי לרקוד היטב את הריקוד, יש להתאמן ולשנן - הפסקה של תקופה קצרה מהריקוד, ושוב תצטרך ללמוד אותו מחדש - חומר למחשבה. לפני כחודש הוזמן חיים ללמד את ריקודו בחוג שלי ברעננה, חיים הזיע קשות עד שהצליח ללמד את ריקודו, מאז הריקוד נרקד כל שבוע כאשר רבים אחרים פשוט עושים "הפסקה" קלה עד לריקוד הבא. לסיכום : נעימה מדהימה של יהודה פוליקר וריקוד קצת "מוזר" של חיים שריון שברקורד שלו רשומים ריקודים רבים ומוצלחים יותר. דבל'ה.

מעניין אותי לדעת...

מדוע הוא לא מוכר ברוב החוגים? למה לא רוקדים אותו? הריקוד מקסים! אם ילמדו אותו בעוד חוגים אני בטוחה שהוא יקלט יותר טוב אצל הרוקדים אני לא ממש הייתי בכל החוגים שאני יכולה לדעת אם לימדו אותו שם אבל לא נתקלתי בריקוד זה באף חוג חוץ מאצל שמעון...וחבל מאד

האין את מבלבלת

בין "לחן" מקסים לבין "ריקוד" מקסים? יש לי הרגשה שאת ועוד רבים משליכים את היופי של הלחן (והקלטה) על צעדי הריקוד וזו, כנראה, הטעות.

לדבל'ה - "רעקוד" "שושנים של פחם"

צודק אתה בהבחנתך לגבי ה"רעקוד" "שושנים של פחם" אמנם הריקוד לא עבר השתלמות רישמית אבל הוצג וקיבל חשיפה לעיני כל המדריכים באחת ההשתלמויות בשנת 1992. יואב לא ראה בריקוד יצירה מי יודע מה ולכן לא הסכים לשלבו רישמית בהשתלמות אלה רק להציגו לשיפוטם של המדריכים. במקרה הספיציפי של ריקוד זה נראה לי שיואב צדק.

עמי כהן

New member
"רעקוד" להוסיף ללקסיקון

רעיון מוצלח של אצבעוני. המילה נראית לי, ריקוד רע יקבל את הכינוי "רעקוד" מה דעתכם?

עמי כהן

New member
המלצתי במסר אישי לאצבעוני

לשלוח את המילה לאישור באקדמיה העברית, תשובתו של אצבעוני, ישקול את הצעתי.

שושנים של פחם

אכן הריקוד קצת מוזר הוא לא כל-כך סימטרי. אבל דעו לכם, (וזה לכלל הרוקדים),כשתדעו לרקוד אותו טוב תראו כמה ריקוד זה מקסים ביופיו. הנעימה (המוסיקה) וכן גם הריקוד. אסור לנו להרפות ממנו צריכים להמשיך ולרקוד אותו . הייתי בכמה חוגים ששם נלמד הריקוד ,הן ע"י היוצר, והן ע"י אחרים. דעו לכם שורש הבעיה היא אופן הלימוד של הריקוד,אפילו היוצר לא מלמד אותו בחוגים כפי שצריך ללמד, פשוט לא הולך לו. אנו נקלוט אותו לאט לאט,נשלוט בו ,ובסוף תראו כמה הוא יפה. דבר דומה היה גם ב"ריקוד החיים". אל יאוש המשיכו לרקוד אותו,ותהנו. ענת.

נפש ארי

New member
קליטת ריקוד

מסתבר שריקוד שמצריך דקות אחדות ללימוד נרקד לאורך זמן, לעומת ריקוד מסובך עם מליון צעדים נעלם במהירות ולא נרקד, בנוסף לכך שמבזבזים עליו עשרים דקות ללימוד, מסכנה,הכי טוב ריקודים פשוטים

קליטת ריקוד

למה ריקוד מסוים נקלט והאחר לא, זה לא כל כך ברור. אין איזושהיא התאמה בין מידת הקושי של הריקוד למידת היקלטותו בחוגים. אם רק תיקח לדוגמא את הריקוד "דבקה אוריה", הוא לא פשוט במיוחד, ובכל זאת הוא "נכס צאן ברזל" בכל חוג נוסטלגיה. יש ריקודים שבעליל לא מתאימים למנגינה, ואז יש סיכויים סבירים שלא ייקלטו, אבל יש גם חריגים כמו "ברצלונה" שהקצב ממנו והלאה.

תשובה לשאלה של ראפ תימני

שואל ראפ : "למה ריקוד מסוים נקלט והאחר לא, זה לא כל כך ברור ? אין איזושהיא התאמה בין מידת הקושי של הריקוד למידת היקלטותו בחוגים ?" ראפ ידידי : אין תמיד קשר הדוק ורציף בין "קושי" הריקוד או "איכות" הריקוד לבין קליטתו או אי-קליטתו בחוגים - לפעמים אין קשר כלל. אני מבקש להסביר לך את המושג (שלמדתי מירון) השולט בשנים האחרונות בחוגים בארץ - "כושר הפצה". הנה דעתי : אין לאף ריקוד ושיהייה האיכותי והמדהים ביותר ושיעבור אפילו השתלמות רישמית ומפורסמת, שום סיכוי להתחרות על "הפצתו" בחוגים השונים בארץ, אם מחבר הריקוד אינו קשור "קליקית" או "חברית" לבעלי החוגים הגדולים השולטים היום בגוש דן. שתי דוגמאות מהזמן האחרון, בבקשה : האחת : אתמול הועלה כאן לדיון הריקוד "לא כל הנוצץ זהב" מבית מדרשו של אבי פרץ. מבלי להתייחס כלל לאיכות הריקוד, שכידוע טרם עבר השתלמות כלשהיא בארץ, יש לריקוד הזה סיכוי להקלט בחוגים, עשרת מונים יותר מהריקודים למשל "קרולינה" של יאיר הראל (השתלמות 14) או "אבל מחר אחזור" של אלי רונן" (השתלמות 15)... ריקודים שלטעמי יפים ומיוחדים מאד. דוגמא נוספת : הריקוד "לאלף נמר" בזוגות ו"חלומות" של גדי ביטון. שוב בלי להתייחס לטיבם של ריקודים אלו (בהנחה שהם מעולים) שכידוע טרם ראו השתלמות - הסיכוי של הריקודים להרקד בחוגים ברחבי הארץ, גדולים בעשרת מונים ביחס לרקודים, נניח בזוגות "ליבנו הלילה" של רוני סימן טוב או ו"ושרנו כך" של מוטי בן יעקב, ששניהם עברו השתלמות האחרונה של הארגון (מספר 15). אגב - בליל יום העצמאות, שם מישאל את הריקוד "ליבנו הלילה", הפסיק לאחר שניות ספורות ושאל ברמקול "מה, אתם לא מכירים את זה" ? לעומת זאת שעה לאחר מכן שם גדי את "לאלף נמר", ולא להפתעתי, הריקוד נרקד בהתלהבות על ידי ההמונים ברחבת "בית אריאלה". לסיכום : הקשר בין מידת הקושי של הריקוד לבין הקלטותו - אינו רלוונטי ולפעמים מיקרי בהחלט ! מה שכן רלוונטי וקובע הוא "כושר ההפצה" של בעל הריקוד שנעזר תמיד ב"גרופיס" נאמנים ובחבריו המרקידים. בתקווה שהובנתי. דבל'ה.

תשובה לתשובה

ייתכן שלא כל כך הובנתי. לא שאלתי את השאלה הנדונה. אני עניתי לקודמי בשרשור, ואמרתי שלדעתי אין קשר בין רמת הקושי למידת היקלטותו של הריקוד בחוגים. אתה הוספת מידע חשוב שאין ברשותי, וציינת את הסיבה האמיתית. ושוב, אין בינה לבין מידת הקושי של הריקוד ולא כלום. מה שעולה מתשובתך שלא במפתיע, קשרים מועילים פי כמה מאשר כישורים.

עדה - הלכת לישון מוקדם בליל העצמאות

אני הגעתי לרחבה בחצות וחצי, כשאת מצאת צורך כבר ללכת הביתה לישון. (מעניין למה, שמא התעייפת ? או שהייתה סיבה טובה אחרת ?) שלא נדבר על זה שלאחר עזיבתך, החלה ההרקדה בניהולה של גדי ביטון (אהבו ליבך היכן הוא ?) וניהל אותה עד 03:30 לפנות בוקר באנרגיה הסוחפת האופיינית לו. עדה - נראה לי שפיספסת הפעם.... דבל'ה.

דוביק - בדיוק אז הלכתי ולא לישון!

כבר ציינתי שגם גדי ה"מדליק" לא גרם לי לשמור על רגלי ה"עדינות", הרצפה או המרצפות במקום היו א י ו מ ו ת ! ציינת את מישאל - מה הוא עוד היה עד חצות? אני רקדתי עם שרה אביב, מישאל ברזילי ואחר כך עזבתי, אז אם היית עוד כשמישאל היה היית אמור לראותני, לכן, חשבתי איך פיספסנו?

הי שוגי אל תסכסכי!../images/Emo6.gif - נראה אותך

בניצנים? או שאת גם כן מהמפונקות שלא יכולות לישון על החוף בשק שינה? אגב, את היית ביום העצמאות באריאלה?

עדה הציון לדבל'ה היה על תשובתו לראפ

ועל ההסבר היפה שלו על איך ריקוד מופץ או לא, הוא פשוט ענה את התשובה הנכונה ביותר שעמדה לי על קצה הלשון....
אז מה הסכסוך שפה איני מבינה? בין מי למי? אשר לניצנים, כן כן קלעת למטרה גם אני מהמפונקות שלא ישנה בשק שינה. אבל.................... מכיון שניצנים קרובה אל ביתי כרבע שעה אז אולי אגיח באחד מהערבים, נראה.

למעלה