שורת הלינקים מעל הבלוג

מיה אחת2

New member
ואם בישרא גרוע ומכוער - גם תפוז

צריכים לעקוב? או אם לנסח מחדש: אם בישרא הרמה מחורבנת, לתפוז יש לגיטימציה לדרדר את רמת השירות? ככלות הכל, לישרא יש מספיק יתרונות שלתפוז אין, שלא לומר: הסרגל המכוער של ישרא הוא חלק מהחבילה, בניגוד לסרגל של תפוז, שצנח על ראשינו לפתע פתאום. כשפתחתי בלוג בתפוז, לא ידעתי שאצטרך לחיות עם סרגל. אם אפתח בלוג בישרא, זה מן הסתם יהיה אחד הנתונים שאקח בחשבון.

Lost Lullaby

New member
הסרגל של ישרא פעם היה קטן יותר

הוא גדל פי 2 בערך לפני כשנה (בעת ההתמזגות עם נענע, אאל"ט)... לדעתי הרמת שירות של תפוז דווקא הרבה יותר טובה, והיה לי גם בלוג בישרא, ככה שיש לי למה להשוות. הסרגל של תפוז הוא קטן, ואם מזיזים את ה'הדר' של הבלוגיה לתחתית העמוד, אז הסרגל שנשאר הוא כמעט בלתי נראה... כמו שזיידמן אמר-זה משהו מאוד מינימלי... אז אולי צריך לעצב אותו טיפה אחרת [אולי להתאים אותו לסקין של כל בלוג ובלוג, שיתמזג עם הרקע?], אבל אני חושבת שגם ככה הוא לא כ"כ מפריע...

מיה אחת2

New member
אני מסכימה איתך שבסה"כ

הסרגל יכול להוות מפגע הרבה יותר מהותי, אבל גם כך, הוא מיותר בעיני. הוא פוגם, מבחינתי, ביתרון העיקרי של פתיחת בלוג בתפוז: תחושת הבידוד. כמו שההמוניות של ישרא בוטה לי, כך לא נעים לי לפתוח בלוג ולהתקל בסרגל הזה. נעימה לי האשליה לפיה הבלוג שלי הוא מרחב מבודד ברשת. דעתי היא שכך מרגישים גם בלוגרים נוספים. ככלות הכל- זו אשליה שתפוז יכולים למכור, בניגוד חד לישרא. האם לא משתלם לתפוז לשחק עליה? (להציע מודל חלופי - טוב יותר - במקום להתחרות במודל הקיים והירוד).

הצעה ../images/Emo27.gif

בסכ"ה אני מרוצה מתפוז. אבל לא אהבתי איך שכל פעם בשקט בשקט מוסיפים עוד פרסומת כאן עוד פרסומת טקסט כאן. לאט לאט. עכשיו גם בקומונות יש פרסומות פתאום. בבלוג נוספה השורה עם פרסומת הטקסט. עמוד הבית בכלל מקרטע מרוב פרסומות. פחד לבקר שם. המחשב בולע רוק לפני שאני נכנס לשם. ההצעה שלי זה להתאגד. להתארגן מספר חבר'ה. כל אחד יקח קטגוריה של בלוגים וישלח להם הודעות לגבי ההתארגנות. ונתחיל לעשות כאן שביתות. לא צחוק. אנחנו הכח מאחורי תפוז. אנחנו כותבים כאן הכל. זכותנו המלאה. דמוקרטיה. נתארגן, נדבר ביננו לבין עצמנו. ונתחיל כאן בשביתות. נעשה "יום ללא בלוג" (יום ללא עישון
) - בעלי הבלוגים לא יפרסמו כלום ואף יסגרו את הבלוג ל-24 שעות. יום ללא פורומים. יום ללא קומונות (כל בעלי הקומונות יסגרו אותן ליום). נצביע ברגליים בקיצור. יהיו פרסומות - רק אף אחד שיציץ בהן.

ע ל ו מ ה

New member
הנה תוספת שלי...

שתי פרסומות מפתיעות: 1.בשוליים השמאליים של הפורום, לא סתם פרסומות, אלא פרסומת למפרסמים לבוא לפרסם בתפוז - שם מתחילה הרעה
2. פרסומת בחתימה של "תפוז אנשים מודיע". בחתימה?!?!

מיה אחת2

New member
דעתי היא שהפתרון הוא להצביע ברגליים

להעתיק בלוגים לישרא, להעביר פעילות פורומיסטית לערוצים אחרים וכן הלאה. כל זאת- היה ובאמת יתעורר צורך כזה. בינתיים, אני מקווה שניתן יהיה לשכנע בצורה יותר סימפטית. מה דעתך על פתיחת עצומה וירטואלית? (אפילו במסגרת הבלוג שלי או שלך)

ע ל ו מ ה

New member
../images/Emo45.gif שילוב של תגובות וסקר

go for it יהיה מעניין לצפות בתהליך הייתי מראש פותחת 3 תגובות ראשיות 1) אני תומך בעצומה ונגד פרסומות (לתגובות שיש בהן מסר מעבר להצבעה בסקר) 2) אני מתנגד לעצומה (לתגובות כנ"ל) 3) לדיון שימי פה לינק. (ואת העידוד הזה אני עושה כאנתרופולוגית חובבת, ובזכות העובדה שאין לי שום קשר לתפוז!)

זה לא ממש יעשה את העבודה

חוץ מזה שאני אוהב את תפוז יותר. למה לוותר? אנחנו חלק מתפוז. אנחנו הכח מאחורי תפוז. תפוז מספקים תשתית. ואנחנו תוכן. "תפוז" "אנשים"... זה הולך ביחד. בלי אנשים נשארת רק מערכת תפוז. הגיע הזמן שתפוז באמת יצמדו להמנון שלהם. ולא יתמכו רק בתפוז (עצמם) עם פרסומות. זה שנעבור לפורומים אחרים לא יעשה גלים. אבל אם נתאגד... זה יכה גלים. אם נתחיל שביתות וירטואליות בתוך העולם הוירטואלי ("תפוז עולמות") נעלה לכותרות - דבר שיגרום להם להתקפל ולהצמד להמנון המקורי. "תפוז אנשים".

התוספת לheader

כפי שרבים כתבו כאן מדובר בשורה דקה שמספקת אפשרויות גישה נוחה יותר למקומות אחרים לקוראי הבלוג. אני מבין שלחלקכם לא מדובר בעניין של מה בכך אך מלבד השיקולים של נוחות ופרסום התוספת הזו היא תוצאה של בקשות רבות שקיבלתי לאפשר גישה נוחה יותר לחלקים אחרים של תפוז ישירות מהבלוג. אמנם יש פרסומת, אך מדובר בפרסומת טקסט שאינה פולשנית ואינה מפריעה לתוכן של הבלוג.

מיה אחת2

New member
למה, אם כן, היא מלווה בפרסומת?

למה אי אפשר למקם אותה בתחתית הבלוג? יש גבול למידת הבולשיט שבה אפשר להאכיל את הצרכנים.

אני באמת חושב

שהבהרתי את הנושאים הנ"ל בהודעה שאליה הגבת. צר לי שאת רואה בזה "בולשיט".

מיה אחת2

New member
Bullshit - או bull היא קללה נפוצה

בשפה האנגלית שפירושה "רמאות" או "נונסנס". היא מרמזת כי ספק/ית ה"נונסנס" המדובר מרמה בכוונה תחילה, או מדבר/ת תוך בורות לשמה. להלן: ברי לך, מדברינו, כי "נוחות" איננה רלוונטית ואף לא מהווה שיקול. ברי לך, מדברינו כי הפרסומת פולשנית,פוגענית ו"מפריעה לתוכן של הבלוג". מכאן, אין לי כי אם להסיק שדבריך עונים לקריטריה המאפשרת לי לתייג אותם כבולשיט. שנית: אתה טוען כי קיים שיקול של פרסום. ככל שתמשוך יותר כותבים (ועמם יותר קוראים) - אנשים רבים יותר יצפו בפרסום הקיים. תוספת פרסומות בטווח המיידי, מקטינה אפוא את הסיכוי לעשיית רווח מפרסום בטווח הרחוק (שלא לומר, עשיית רווח מפרסום ב- ומכירת מוצרים שיתמשקו לבלוגיה, כיוון שהפופולאריות שלה תרד).

את כותבת בחינם לא סתם את יודעת..

אז יש שורת פרסומת קטנה בראש הבלוג שלך, מה את עושה מזה כזה סיפור?

מיה אחת2

New member
נכון, אני כותבת בחינם.

משקיעה מזמני וכשרוני, ח-י-נ-ם, על מנת למשוך אנשים לתפוז (כדי שיתבוננו בפרסום האקססיבי שתפוז כופה עלי) - האם לי, כמפרנסת של תפוז, לא מגיעה קצת התחשבות?

את לא מפרנסת אותם

זה עולה כסף להחזיק אתר ותתפלאי לדעת, אבל התכנים שלך הם לא מה שישלמו משכורות לעובדי תפוז. אז יש פרסומות.. שמעת על קצת פרופורציה? כולה סרגל קטן שבקושי מורגש, למה לעשות מזה מינימום מלחמת עולם?

כי זה לא "רק" סרגל קטן

זה עוד משהו קטן כאן ועוד פיפס כאן ועוד קוקימוקי שם. אין לזה סוף. ברגע שהם דחפו פרסומת לא קטנה לקומונות ואת הסרגל המכוער לבלוג - לפי דעתי הם עברו את גבול הטעם הטוב. אני יודע שיש צורך בפרסומות על מנת להחזיק אתר. זה לא דבר זול. אבל יש גבול לכל תעלול. וכאן מישהו עבר את גבול הטעם הטוב. התפוז מתחיל להיות קצת יותר מידי חמוץ. ואיך שכבר כתבתי - מיה ואני וכל שאר כותבי הבלוגים ומנהלי הקומונות הם אלו שבעצם עושים את תפוז. תפוז לא ממש עוסקים בתוכן. תפוז עוסקים בתשתית. המשתמשים הם אלו שמשקיעים מזמנם ויוצקים תוכן למערכת. אז עיצה ידידותית - כן, אפשר פרסומות, אבל לא לעבור את גבול הטעם הטוב. להתחשב ביוצרים. כי בלי אנשים, "תפוז אנשים" זה רק "תפוז".

O r c h i d

New member
הממ

לי אישית, השורה לא מפריעה בכלל... היא קטנה, ולא בולטת... והיא לא ממש חשובה..

Galadriel 3000

New member
שמישהו יסביר לי

מה כל כך רע בסרגל של האתר מעל הבלוג ולמה כולם מתלוננים עליו?

למעלה