שורת הלינקים מעל הבלוג

מיה אחת2

New member
שורת הלינקים מעל הבלוג

אני חייבת לציין שאחד הדברים העיקריים שגרמו לי לפתוח בלוג בתפוז ולא בישרא, בעל אחוזי החשיפה הגדולים בהרבה (ומונעות ממני לעבור לLJ הפחות נוח) הוא היעדרן של פרסומות מיותרות ולינקים שלא אני בחרתי להציב בבלוג. יש פרסומת אחת (הגיוני ומובן לחלוטין), הדר (שאני יכולה למקם בקלות בתחתית הבלוג) וזהו. מאוד לא הגון להסיר את אחד הפיצ'רים האטרקטיביים ביותר בבלוגיה, א) מבלי להודיע על כך למשתמשים הקבועים, על מנת שיוכלו לשקול מחדש היכן הם רוצים לפתוח בלוג, וב) כאילו מדובר בעניין של מה בכך. אני לא רוצה סרגל לינקים בבלוג שלי. הוא צורם לי בעין. מדובר בחסרון מהותי - כזה שמוריד מהאטרקטיביות של פרסום בבלוגיה. בפעם האחרונה שבדקתי, היה די מקום בתחתית על מנת לדחוף לתוכו את כל המסרים שתפוז מעוניינים להעביר, על אחת כמה וכמה לבקש אותי "ללחוץ" כדי לקבל בושם במתנה.

0r0r

New member
דעתי

אין לי שום השפעה בנושא, אבל אגיד את דעתי. הסרגל לא ממש בולט, הוא לא גדול או רחב. היה לי ברור שיתווסף סרגל כזה בשלב כלשהו, מהסיבה הפשוטה שהוא מתבקש (לדעתי לפחות). בכל עמוד בתפוז ישנו ציון של המיקום היחסי בו נמצאים ("שער > הבלוגיה" וכו') והגיוני שגם בבלוגים יהיה וייראה קשר כלשהו לשאר תפוז. ברור שמכל צעד או תוספת של תפוז יהיו כאלה שיהיו פחות מרוצים ויהיו כאלה שיותר. אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם תפוז היו שואלים את דעת הרוב לפני כל הוספה שהיא. אני גם לא חושב שבכל דבר תפוז צריכים לאפשר בחירה (כי הסרגל הזה מציין מיקום נוכחי שזה דבר מקובל בתפוז וזה מראה על הקשר ומאפשר דפדוף וזה בדיוק כמו שלא מאפשרים לבחור אם תוצג פרסומת או לא) רק הערה קטנה, שאולי תלקח בחשבון: ברגע שאני לוחץ על הלב נפתחים לי הבלוגים המועדפים עלי. לא ברור לי למה אני צריך להקליק על עוד קישור כדי לראות את הבלוגים מעבר ל4 הראשונים, במיוחד כשבעמוד הבלוגיה הראשי אני רואה את כולם בלחיצה על הכפתור המתאים ושברור שברגע שאני לוחץ על הלב אני מתכוון לדפדף בבלוגים האחרים המועדפים עלי וזה שהתפריט הזה יהיה קצת יותר גדול לא יפריע לי לקרוא את התוכן הנוכחי. מה גם שתמיד אפשר לסגור את התפריט ע"י לחיצה חוזרת על הלב (ואם יהיו כאלה שלא יבינו את זה, אפשר להוסיף לינק, במקום הלינק להמשך, שלחיצה עליו תסגור את החלון)

מיה אחת2

New member
וזו בדיוק הטעות שלך:

כשאני פותחת את הבלוג שלי, הדבר האחרון שאני רוצה לדעת הוא המיקום היחסי שלי לפורטל ההמוני והגס שמארח אותו (אחד החסרונות העצומים של ישרא). מבחינתי, היתרון הגדול ביותר של הבלוגיה, היא קיומו של הבלוג כמרחב מבודד, סוליטרי, שקיים בפני עצמו. נקי באופן כמעט מוחלט מפרסומות וקישורים חיצוניים שלא אני בחרתי לשים שם. ברגע שתפוז מתערב בניקיון הזה: הוא מוריד מערך הפרסום בבלוגים שלו. לא לחינם אתר הבלוגים הפופולארי ביותר כיום הוא LJ: בלי פרסומות, בלי מסרים סמויים. נקי. מבודד. עיצוב בסיסי מאוד (אלא אם כן בחרת לשלם עבור מנוי), מתמשק ליומני רשת אחרים מאותו זן. זהו. הבחירה של תפוז ללכת בעקבות המודל הזה (לדוג': היכולת להגיע לרשימת בלוגים מועדפים בלחיצה על כפתור) מבורכת בעיני, אבל חשוב לזכור היכן טמונים יתרונותיו של המודל.

0r0r

New member
טעות?

אמרתי את דעתי. לא אמרתי שזו הדעה הצודקת. אני עדיין חושב שהשורה הזו טובה והיה לי ברור שהיא תתווסף בשלב כלשהו.

ע ל ו מ ה

New member
אתה כל הזמן טועה היום ../images/Emo6.gif

(או לפחות כך סבורים חלק מהפונים לפורום
)

noyy

New member
../images/Emo28.gifמסכימה בערך

היה עדיף אם היה אפשר למקם אותו למטה, בתחתית הבלוג, איפה שאצלי בבלוג נמצא הסרגל של החיפוש והלוגו של תפוז. זה היה נראה יותר טוב. או שאם בכלל היו משלבים בין 2 הסרגלים האלו כשהיה אפשר להוריד אותם לתחתית הבלוג זה היה נפלא.

בדיוק בשביל זה נכנסתי לפורום

מה זה זה? מכער את כל הבלוג רצח. פיכס. ובכלל בזמן האחרון כל תפוז נהיה כמו אתר פורנו זול עם מלא פירסומות. אבל נעזוב את זה לרגע. השורה הזו מעל לבלוג ממש לא לעניין...

ע ל ו מ ה

New member
שורה עדינה וצרה

עשירה במידע ואינה תופסת מקום. משתלבת בסכימת הצבעים של הבלוג. הרבה יותר נעימה מהכותרת הקודמת. מה אתם רוצים?

מיה אחת2

New member
אנחנו רוצים שתורידו אותה.

או לפחות תיידעו את הצרכנים בצורה הולמת. אחת האטרקציות (עד לתוספת השורה הזו) של הבלוגיה, הייתה היעדר הפרסומות המיותרות, והיכולת לדחוק את ההדר למטה. כלומר- יצירת בלוג שהוא כמו מרחב עצמאי ברשת, מנותק מהפורטל המארח אותו. ברגע שדוחפים תכנים זרים, זה מעיק, מכוער ולא-לעניין.

עלומה - מיה צודקת ../images/Emo45.gif

אולי את לא הכרת את האופציה הזו. אפשר להוריד את "ההדר" למטה ואז כל החלק העליון של הבלוג פנוי. עכשיו הם הכניסו בכח גם לשם פרסומת טקסט ועוד מידע לא כ"כ חיוני.

../images/Emo45.gif

גם אני לא מבין על מה המהומה. אז הכניסו עוד פרסומת.. אין ברירה, לא סתם אנו כותבים פה בחינם.. צריך לממן את זה איכשהו.

De-Panther

New member
לדעתי השורה תורמת..|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

אבל רצוי לשקול מחדש את העיצוב שלה קצת צורם לי לראות בחלק העליון של הבלוג מודגש במרכז איזשהו סלוגן של פרסומת פרסומת הטקסט זה לא מה שמציק אלא המיקום של זה אולי לשים את זה יותר בצד?? לשנות קצת את עיצוב הסרגל?? אולי להעביר את המעטפה של המסרים לסרגל צריך לשחק עם זה עוד קצת כי בינתיים זה כאילו התיישב לי על הבלוג חרק עם כתם לידה בצורת לב

ע ל ו מ ה

New member
לא כל-כך מוזר, אבל בהחלט מעניין

ומעורר מחשבה. אם המחשבה היא "אה, הם בטח מעורבים בהחלטה", היא לא המחשבה הנכונה. גם אם היא "אה, הם מרוויחים את הכסף של הפרסומות", גם לא היא נכונה. המחשבה שאצלי קשורה בנסיונם היותר עשיר...

מיה אחת2

New member
אל אלוהים, זה כ"כ שטותי

איך ניסיון עשיר יותר מצד מישהו עשוי לעודד אותו לתמוך בתוספת פרסומות - כאלה שמעיקות על המחשב ועל העיניים? הן עשויות להביא אותו להסכין להחלטות ההנהלה, כאלה שברי לו כי איתן אין לו טעם להתווכח (יש אנשים שקוראים לזה "תבוסתנות"), אבל הן בהחלט לא הופכות את מה שמיותר בעליל (או יכול היה להיעשות בפורמט פחות פוגעני, היה ותפוז היו מקדישים מחשבה לצרכן, במקום למשווק) לרלוונטי עבורו.

ע ל ו מ ה

New member
ממש לא תמכתי בתוספת פרסומות

בכלל לא התייחסתי לפרסומות. דיברתי על הפס העדין שנוסף בראש הבלוג. נכון, עבורי לא היתה פה תוספת כלל כי ה-header הישן לא הפריע לי ועכשיו הרווחתי פס עדין ונעים. אני יכולה להבין את מטרת הפרסומות, גם בלי להרוויח מהן כסף בעצמי. ואני יודעת לבחור קרבות. וקרב נגד שורה אחת של פרסומת ופס בגובה 20 פיקסלים, הוא קרב מיותר לדעתי. זה מה שהתכוונתי בנסיון.

מיה אחת2

New member
אנחנו תופסות את הדברים אחרת.

מבחינתי, "הגיעו מים עד נפש". אני פחות מוטרדת מהפרסומות בדף הראשי ובפורומים. הדף הראשי הוא בלאו-הכי ציון דרך מיותר (שהרי גולשי תפוז בלאו הכי יגלשו ממנו והלאה לנקודות שמעניינות אותן), ואילו הפורומים משרתים את תכליתם עם או בלי פרסומות. העובדה שהם ממוקמים בתפוז ניכרת בצורה הרבה יותר חריפה בקהל שמגיע אליהן, בסחבת בכל מה שמדובר בהנהלה קלוקלת (אני מדברת מניסיון אישי בפורום 414), בהודעות "תפוז אנשים מודיע" שנדחפות לכל חור, וכן הלאה. כל זה היה קיים לפני הצפת הפרסומות ומבחינתי מהווה משקל נגד (מחיר שאני בוחרת לשלם) לכתיבה בפורומים של פורטל גדול. בכל מה שנוגע לפתיחת בלוג, המצב אחר. הבלוג שלי הוא אישי. מבחינתי, הוא לא מהווה חלק מתפוז. הוא מאוכסן בתפוז במקרה. בגלל שאין לי ידע בתכנות; בגלל שאין לי עניין לשלם עבור מנוי בישרא. בגלל שהאופציה התפוזית מוצלחת יותר (או הייתה מוצלחת יותר) מהאופציות האחרות עד כה. כל תזכורת לפורטל ההמוני, המיוזע וגס הרוח שבו הבלוג שלי ממוקם, מורידה - מבחינתי - מערכו. לכן הheader, במיוחד עם הפרסומת המבישה שהוא כולל, מפחית מחדוות הפרסום שלי בתפוז. כשתפוז שיווקו את הבלוגיה החדשה, הם שיווקו, בין השאר, מרחב נקי באופן כמעט מוחלט ממסרים חיצוניים (של תפוז או otherwise). מסתבר שמדובר בפיקציה.

התמ-ים

New member
עד שלא ציינת, אפילו לא שמתי לב אליה

לינק לעמוד הבית של תפוז, תמיד היה חסר בלינקים הכלליים של הבלוג. מבחינת העיצוב, באמת צריך לחשוב על זה מחדש, ואולי לשלב את הסרגל בתוך הלוגו של הבלוגיה (מהסרגל בהחלט אפשר להוריד חלק מהלינקים). יש שם מספיק מקום פנוי ...

Seidman

New member
דווקא נחמד, מינימלי ולא מציק

לא ברור לי אישית על מה המהומה זה משהו שהוא מאוד מינמלי ובקושי שמתי לב לכך בעצמי.

Lost Lullaby

New member
דווקא התגובה שלי, כשראיתי את השורה

אתמול לראשונה, הייתה "יו, זה כזה נוח" זו שורה קטנה, שמראה לאותו האדם אם התקבלו מסרים חדשים, דרך להגיע לשאר המועדפים שלו, ופרסומת קטנה. אני לא חושבת שזה כ"כ מציק... ואם כבר ההשוואה לישראבלוג- שם יש סרגל -ענקי- של נענע בראש הבלוג בלי שום אפשרות להזיזו. אלא אם יש לך פרו, ובשביל זה צריך לבזבז כסף.

למעלה