שורש של מספר שלילי

שורש של מספר שלילי

שלום לכולם, אני תלמיד תיכון 4 יחידות מתמטיקה. יש לי שאלה שמאוד מעניינת אותי. תמיד אומרים לנו שאין לעשות שורש של מספר שלילי ולכן פוסלים את אחת התשובות(בהתאם לתרגיל)... אבל אומרים שיש דרך כזו אבל אנחנו לא משתמשים. עכשיו השאלה שלי היא אם מישהו יכול להסביר לי בשפה שאני אבין(
) מה זה בידיוק שורש של מספר שלילי...

שורש ממספר שלילי...

מוגדר בשדה המספרים C (דהיינו שדה המספרים המרוכבים).. בעיקרון מגדירים ששורש ממינוס 1 שווה ל i... אני מקווה שידידי יעלו כאן לינקים שיסבירו יותר...

elizabag

New member
.

למספר שלילי אין שורש ממשי! שרק בזה אתה משתמש בבגרות לכן אתה אומר אין פתרון אבל הכוונה היא לאין פתרון ממשי עכשיו שורש של מספר שלילי מגדירים: שורש של -1 שווה i וזה נקרא מספר מרוכב

talbach

New member
תשובה

קודם כל, כשאמרו לך שיש דרך להוציא שורש ממספר שלילי, שיקרו לך. הדרך הנכונה להגיד את מה שרצו להגיד זה "במערכת המספרים שלנו אין דרך להוציא שורש ממספר שלילי. אבל אם נגדיר הגדרות נוספות, ונוסיף מספרים נוספים למערכת המספרים שלנו, אז נוכל לדבר על שורשים של מס' שליליים." זה כנראה משהו שמורים למתמטיקה עושים אותו הרבה - אני זוכר שבכיתה ח' המורה אמרה משהו כמו "היום אסור לכם לעשות שורש למספר שלילי, אבל אם תלמדו 5 יחידות מתמטיקה יראו לכם איך כן אפשר." הדבר סיקרן אותי מאוד, וכאשר למדתי את הנושא של מספרים מרוכבים, במקום להנות מהיופי שלהם, הרגשתי מרומה. (במילים אחרות: יש במתמטיקה מספיק יופי, כך שהיא לא צריכה "תרגילי שיווק" כדי למכור את עצמה). ועכשיו לעיקר: נגדיר מס', נקרא לו i, (קיצור של imaginary), בעל התכונה שהוא השורש של מינוס אחת. עכשיו, אם נרצה לשאול מה זה שורש של מינוס ארבע, זה יהיה 2i. כנ"ל אפשר לענות על כל השאלות בסגנון "מה השורש של מס' שלילי כלשהו". אם אתה מרגיש מרומה (אתה אמור להרגיש ככה).. אז חשוב לציין שההגדרה היא בכלל לא טיפשית ולא סתומה. היא שימושית להפליא. כלומר, ע"י זה ש"המצאנו" מספר מדומה כלשהו, ש"לא באמת קיים", אנחנו יכולים לפתור שלל בעיות ממשיות שלא היה ניתן לפתור ללא שימוש במספרים דמיוניים כאלה. וזה דבר באמת מדהים.

למעלה