שורשים משפחתיים

• פותח הנושא zogu
  • פורסם בתאריך

zogu

New member
שורשים משפחתיים

אני מחפשת אנשים שאולי מכירים, יודעים,על משפחת "זינגר"מהשנים 1920-1942 שגרו בבראטיסלאבה,ליד הרכבת, היתה משפחה גדולה.לאדלבט זינגר היו 6 אחים ואחות אחת. ליוהאנה (מבית בלאו)זינגר היו 2 אחים ו 3 אחיות. המשפחה כולה מבראטיסלבה. איך אפשר להשיג את שמות האנשים וגם תעודות כלשהן עליהם.(מצד אימי, ז"ל) המשפחה ניספתה בשואה.

moshe0410

New member
singer

בארכיונים: אפשר לנסות במוסד יד ושם, בירושלים. ברשת: באתר JEWISHGEN (מצורפת הכתובת).

קודם כל, גם אם זה נראה ברור, חובה

לציין את שם המדינה ורצוי לציין את שם העיר באותיות לועזיות. עד כמה שזה נשמע מוגזם גם לגבי מקומות "מפורסמים", קיימות ערים בעלות שם זהה/דומה ברבות ממדינות מזרח אירופה ובכלל. כעת, גשי לקריאת המאמרים שבפורום, כשעלייך להתחיל ב"מדריך לפורומיסט המתחיל" - ממנו תגיעי לפינות "נסתרות" שלא הכרת ושיכוונו אותך בגישושים הראשונים. אנחנו כאן, נשמח לעזור אחרי שתחזרי עם הפרטים הרלוונטיים.
ארנון

אם טרם ביררת בדבר "דפי עד" על

משפחתך ב"יד ושם", זה הזמן לעשות את הצעד הראשון במחקר המשפחתי. כל הפרטים - כאן
ארנון

zogu

New member
שמות בלועזית

תודה לך על הערתך. אני מקבלת את זה. ועכשיו לעצם העניין: לא במקרה הגעתי לאתר הזה. היפנתה אותי מישהי שבעבר כנראה מאוד נעזרה באתר זה. כבר יש לי יותר מידע ממה שהיה לי עד היום, הודות לתשובתם של הרציניים כאן באתר.אני מאוד מודה לכולם. כמובן שאשמח לקבל עוד פרטים אם יש למישהו. אני כבר שבועות רבים מחפשת בכל הארכיונים הקיימים בארץ, וטרם נעניתי בחיוב ע"י מישהו מהם. בשום מקום לא נימצא חומר כלשהו על שתי האוניות המסוימות שציינתי להלן. כרגע אני מחפשת עוד אינפורמציה על משפחת זינגר (zinger ) מבראטיסלאבה אולי יש אנשים שיש בידם סיפורים, אולי הכירו אותם. דפי עד מילאתי בעבר על כל משפחתי. (גם אני שייכת לאותם אנשים שמתעסקים במשפחולוגייה.) איך אפשר להשיג תעודות מזהות כלשהין מארץ המוצא? אולי יש לך כתובת של הקהילה היהודית במקום תודה מראש

../images/Emo24.gif טרם בירכתי אותך רשמית על

הצטרפותך אלינו. נראה לי מן המסר שלך ומן התגובות שכבר קיבלת ומן הדרך שקיבלת אותן - כי תישארי איתנו עוד זמן רב...
את מציינת כי הדבר בוער בעצמותייך וכי את רצינית, אך כפי שתביני מהר מאוד - יש המון המון המון מידע והמון המון המון דרכים להשיגו והמון המון המון דברים שצריך לעשות. עצתי לך, להתרכז בדבר מסוים, להעלות אותו לדיון, לקבל רעיונות, לחקור אותו ולהגיע לתוצאות. מקסימום, שני דברים במקביל. יותר מזה יהיה לא יעיל. תיכף אתן לך כמה רעיונות להתחלה. ארנון

הדבר הראשון שאת צריכה לעשות הוא

לחרוש את האתר JewishGen. יש עליו מאמר קצר בקטיגורית "כיצד לחפש שורשים", אך הכי טוב פשוט להסתובב שם, לעקוב אחר קישורים ולנסות להבין מה הולך במקום המדהים ההוא. 1. אדם החוקר משפחת זינגר מאותה עיר מצאתי רשומה אחת של אדם החוקר את משפחת Zinger מברטיסלבה, סלובקיה. לא מופיעה כתובת דוא"ל שלו, אלא כתובת אמיתית. כדאי לשלוח מכתב ולחכות... אפשר, אולי, לקצר תהליכים ולנסות לאתר טלפון שלו דרך מדריכי טלפון מקוונים. פרטיו:
Simon Stauber (#34813) Margit Krt 43-45 Budapest, 1024 Hungary​
2. ספר יזכור זהו מקור מידע חיוני ומרתק אודות החיים בעיירות של מזרח אירופה לפני מלחה"ע II ואודות האנשים שם. כרך 7 של "ערים ואמהות בישראל", בעריכת יהודה לייב פישמן (מימון) עוסק בברטיסלבה, סלובקיה וכדאי מאוד למצוא אותו בספריה הקרובה אליך. טוב, להתחלה זה מספיק. עכשיו תורך... ארנון

zogu

New member
ג'ויש גן

ניסיתי להיכנס לאתר זה, הלכתי לאיבוד. לא הבנתי מי נגד מי. לא ממש הבנתי מה עלי לעשות שם, ואיך. אני צריכה יותר שקט וריכוז לצורך העניין.אגב את אותו בנאדם גם ראיתי שם. תודה על כל פנים. יש משהו קל יותר- למי ש"טירון"כמוני, או דרך פחות מסובכת?

zinger? רבים כותבים singer. שווה

לבדוק אם הכיתוב נכון ולא תורגם בחזרה מעברית.

zogu

New member
לסבא יעקב

תודה לך על הערתך. בתעודות שקימות בידיי לפעמים רשום singer ןלפעמים רשום zinger אני אכן מתרגמת לעברית על פי שמיעה. האמת היא שצריך לנסות את שתי הורסיות.

zogu

New member
על הספר יזכור

"הספריה" שסימנת- התכוונת לאתר? או לספר עצמו?

כיוונתי לאתר libnet שהוא קטלוג של

ספריות רבות רבות בארץ (כל הספריות האוניברסיטאיות ועוד
) אשר מקושרות אליו. מהדף שהפניתי מקודם, אפשר ללמוד גם על המערכת, אך הקטלוג עצמו נמצא כאן. את בוחרת את הפרמטר לחיפוש, מקישה (אפשר בעברית) ומחפשת. תוך זמן קצר, תקבלי רשימה של רשומות מתאימות ולחיצה על אחת הרשומות תתן לך פרטים על הספר ועל מקום הימצאו. כשתגיעי לשלב זה, העמודה הימנית ביותר תאמר לך באיזו ספריה נמצא הספר (לפי קוד של שלוש אותיות שאפשר לפענח בעזרת הקישור בחלק העליון של האתר).
ארנון

zogu

New member
איזו סבלנות

ארנון- אתה באמת נותן לי הרגשה טובה, ושיש לך סבלנות. אחרי ההסבר השני- הצלחתי טוב יותר להכנס לאתר שהמלצת "ספריה". אני באמת מודה לך. אין לי ניסיון "בגלישה"- וצריך יותר סבלנות.

למעלה