שורשים משפחתיים

InTheCold

New member
שורשים משפחתיים

שלום,

אני בת יחידה לאם שאיבדה את הוריה (סבי וסבתי) בגיל צעיר יחסית, ולא כ"כ גדלה איתם, לכן הפרטים שאני יודעת על משפחתי המורחבת הם מעטים מאד.
אי מעוניינת לדעת קצת על סבי וסבתי ואפילו על הדורות הקודמים להם, אבל אני לא כל כך יודעת היכן להתחיל.
אשמח לשמוע כל עצה/הערה.

תודה.

alonmiz5

New member
כדי שנוכל לעזור לך

ראשית מאחל לך המון בהצלחה בחקר, אך כדי שנוכל לעזור לך יותר, לדעתי כדאי שתוסיפי לכאן את כל המידע שידוע לך בינתיים (מאיפה הגיעה המשפחה? אילו קרובי משפחה את מכירה?) ונוכל להמשיך מכאן...

InTheCold

New member
תודה רבה-

אני יודעת שמקור המשפחה הוא מטורקיה, אך סבי וסבתי נולדו בירושלים בשכונת שערי רחמים.

שם המשפחה המקורי הוא לוי של שניהם, אך סבי שינה אותו לבן-עזרא לאחר חתונתם.

שמו של סבי הוא אלישע בן עזרא (לוי) נולד ב 1910. שם אמו מזל לוי היא נולדה בבגדד, שמו של אביו עזרא, איני בטוחה אם נולד בארץ או בטורקיה.
לסבי היו שבעה אחים. אינני יודעת את שמותיהם של כל האחים.

שמה של סבתי הוא אסתר בן עזרא (לוי) נולדה ב1912. שמה של אמה מרים לוי ושמו של אביה אברהם לוי אינני בטוחה אם נולדו בארץ או בטורקיה.
היו לה 2 אחים, אח ואחות.
אמה של סבתי היגרה בשלב כלשהו לפנמה (אינני יודעת מתי) ושני אחיה היגרו איתה לפנמה. לאחותה קראו אדלה.

אני חושבת שכתבתי את כל המידע. יש לאמי אחים ואחיות, אך אמי היא האחות הקטנה ולכן רובם אינם בין החיים. כמו כן, משפחתה של אמי היגרה לארה"ב, וכשהיא חזרה היא התגוררה בקיבוץ ולכן הקשר איתם הוא די רופף.

תודה רבה על העזרה שלך :)

למעלה